ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 225 .000 ! !

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Ο ΖΗΣΙΑΔΗΣ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ...ΡΟΜΠΑ!

Είναι γνωστό το θέμα με την δήθεν ολοκλήρωση της συμφωνίας με την Ελβετία για την καταπολέμηση της φορολογικής απάτης, από τους χιλιάδες Έλληνες που "βγάζουν" τα χρήματά τους και τα αποκρύπτουν στις "φιλόξενες" τράπεζες της  Χώρας αυτής.
Και τι αποκαλύπτεται τώρα;
Δεν υπάρχει καμία συζήτηση με Ελβετία για συμφωνία για φοροφυγάδες όπως μας λέει ο Βενιζέλος!
Κάθε τρεις και λίγο ο Βενιζέλος μας έλεγε ότι από μέρα σε μέρα υπογράφει συμφωνία με την Ελβετία, προκειμένου να φορολογηθούν χρήματα που δεν έχουν δηλωθεί στην Ελλάδα.
Παραμύθια!
Διαβάστε λοιπόν τι γράφει ο Έλληνας βουλευτής της Ελβετίας, σε επιστολή του προς τον Πετσάλνικο:
Κύριε Πρόεδρε της Βουλής των Ελλήνων,

Σήμερα πληροφορήθηκα από το διαδίκτυο (εφημερίδα “Έθνος”: http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63581862) ότι καλούμαι να καταθέσω στοιχεία αναφορικά με τις δηλώσεις μου στην εκπομπή του κ. Παύλου Τσίμα "΄Ερευνα", του τηλεοπτικού σταθμού Mega.
Για μία ακόμη φορά επιθυμώ να επαναλάβω πως κατέθεσα Ερώτηση στην Βουλή της Ελβετίας για τη δίωξη της φορολογικής απάτης και την αναγκαιότητα να υπάρξει μια διακρατική συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών.
Η προσπάθειά μου στόχευε να υπερασπιστώ την Ελλάδα, που λόγω της οικονομικής κρίσης, όπως όλος ο τύπος και ο πολιτικός κόσμος επισήμαινε τη συνέχιση της διαφυγής των καταθέσεων από την Ελλάδα στην Ελβετία.
Έμεινα έκπληκτος, δεν “τόλμησα” καν να λάβω το λόγο και να ανταπαντήσω στην Υπουργό Οικονομικών κυρία Eveline Widmer-Schlumpf, όπως μου έδινε το δικαίωμα ο κανονισμός της Βουλής, όταν η απάντησή της (Ιούνιος 2011) εγκαλούσε την Ελλάδα και συνεπώς τις κυβερνήσεις της, αφού από το 2005 η Ελβετία επιζητεί και δεν ανταποκρίνεται η Ελλάδα, για μια συμφωνία καταπολέμησης της φορολογικής απάτης.
Σας επισυνάπτω και τη σχετική απάντηση της Υπουργού Οικονομικών της Ελβετίας, όπως είναι καταγραμμένη στα επίσημα πρακτικά της ιστοσελίδας του Ελβετικού Κοινοβουλίου.
Μάλιστα η δημοσιογράφος της Ελευθεροτυπίας κυρία Βασιλική Σιούτη με αναζήτησε και έδωσα συνέντευξη στην εφημερίδα “Ελευθεροτυπία” (17 Ιουλίου 2011), που έχει τον τίτλο «Η Ελβετία είναι πρόθυμη, η Ελλάδα δεν ζητά έρευνα για τα διαφυγόντα κεφάλαια» (http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=293878).
Μετά τα ανωτέρω, εσείς Κύριε Πρόεδρε, αλλά και ο κάθε απλός πολίτης, τι συμπεράσματα θα εξάγατε όταν οι κυβερνήσεις της Ελλάδας (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ), από το 2005, δεν αναζήτησαν να συνάψουν μια συμφωνία καταπολέμησης της φορολογικής απάτης, όταν οι επίσημες ελβετικές αρχές δηλώνουν πρόθυμοι να συνεργαστούν σε θέματα φορολογικής απάτης;
Συνεπώς, η ουσία του ζητήματος που θα έπρεπε να απασχολεί τον ελληνικό πολιτικό κόσμο δεν είναι αν κάποιος έχει στην κατοχή του τραπεζικά στοιχεία –τα οποία δεν μπορεί να έχει με νόμιμο τρόπο-, αλλά γιατί οι ελληνικές κυβερνήσεις (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) από το 2005 δεν ανταποκρίνονται στη συνεργασία που προτείνουν οι ελβετικές αρχές για την καταπολέμηση της φορολογικής απάτης.
Ελπίζω και εύχομαι να μελετήσετε και να λάβατε σοβαρά υπόψη σας τις θέσεις της αρμόδιας Υπουργού Οικονομικών της Ελβετίας και έτσι να κατανοήσετε πως οι δικές μου σκέψεις, που εκφράστηκαν στην εκπομπή του κ. Π. Τσίμα, έχουν αρχή και τέλος την αποστομωτική απάντηση που δέχθηκα στο Ελβετικό Κοινοβούλιο.
Με εκτίμηση
Ιωσήφ Ζησιάδης
Βουλευτής της Ελβετικής Ομοσπονδίας
Χορτάσαμε παραμύθι κύριοι. 
Είστε εξίσου ένοχοι κι εσείς, όσο και οι φοροφυγάδες - καταθέτες των Ελβετικών Τραπεζών.
Κι όταν μάλιστα αποκαλύπτεται ότι ανάμεσα στους φοροφυγάδες είναι και Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, τότε το έγκλημά σας αποκτά κι άλλη διάσταση.
Πλέον μιλάμε για τον "νόμο της σιωπής" της Μαφίας.
Φυσικά στο άμεσο μέλλον θα ακούσουμε την δημιουργία "Επιτροπών Διερεύνησης", οι οποίες θα αναζητήσουν τους"ενόχους", που θα συνεδριάζουν αραιά και που, μέχρι να "έχει επέλθει η παραγραφή" (βλέπε Βατοπέδιο κ.λ.π. κ.λ.π.).
Και εν τω μεταξύ ο μισθωτός και ο συνταξιούχος θα συνεχίσει να πληρώνει το "ειδικό" τέλος, τον "ειδικό" φόρο και κάθε "ειδικό" χαράτσι, για να "σωθεί η Χώρα".
Έχετε καταφέρει, με την στάση σας, κάνετε έξαλλο και τον πιο μετριοπαθή πολίτη. Η αγανάκτηση για την προκλητική στάση σας ξεχειλίζει. Τα όριά μας έχουν, προ πολλού, ξεπεραστεί.
Κι αυτό τίποτα καλό για την Χώρα δεν προοιωνίζει.
Αλλά σιγά μην σας νοιάζει εσάς για την Χώρα!
ΓΙΩΡΓΟΣ Π. ΚΟΛΛΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΛΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ/Η ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝ. ΑΡΧΗΣ" ΕΚΛΕΙΣΕ
ΨΗΦΟΙ: ΑΠΟΛΥΤΑ ΝΑΙ: 2 (3,2%) - ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 4 (4,8%) - ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΧΙ: 51 (82,3% - ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 4 (6,5%) - ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΚΟΜΗ: 2 (3,2%).
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ: ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 8% - ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 88,8%

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΒΑΡΝΑΒΑ" ΕΚΛΕΙΣΕ.

ΨΗΦΟΙ: ΝΑΙ: 26 (84%) - ΟΧΙ:
5 (16%)

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ. ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ;" ΕΚΛΕΙΣΕ.
ΨΗΦΟΙ:
ΚΑΤΑ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2": 26 (52%)
ΥΠΕΡ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2"
: 24 (48%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ: 22 (58%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ: 16 (42%)

(βλέπε στην στήλη "ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ")