ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 225 .000 ! !

Κυριακή, 8 Ιανουαρίου 2012

ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Γ. ΚΟΛΛΙΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΡΑΘΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΔΟΜΗΣΗΣ

Ο Γιώργος Κόλλιας απέστειλε στο Δήμο Μαραθώνα την παρακάτω επιστολή με αφορμή το προωθούμενο Π.Δ. για απαγόρευση της δόμησης σε περιοχές εκτός σχεδίου

Το πλήρες περιεχόμενο της επιστολής:


Κύριε Δήμαρχε
Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι
Είμαι βέβαιος ότι έχετε πληροφορηθεί ότι ετοιμάζεται Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο θα ΑΠΑΓΟΡΕΥΘΕΙ Η ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΟΜΗΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ.
Μια τέτοια εξέλιξη θα είναι απόλυτα αρνητική για τους δημότες του Δήμου μας και ιδιαίτερα για αυτούς που ανήκουν στις Τοπικές Κοινότητες Βαρνάβα και Γραμματικού.
Στις περιοχές αυτές, στις οποίες ακόμη ισχύουν οι ρυθμίσεις για τους οικισμούς προ του 1923, αφού καμία ένταξη σε σχέδιο δεν έχει γίνει επί δεκαετίες, η εκτός σχεδίου ΝΟΜΙΜΗ δόμηση αποτελούσε μέχρι τώρα την μοναδική οικιστική διέξοδο. Είναι προφανές ότι οι ρυθμίσεις του υπό κατάρτιση Προεδρικού Διατάγματος, εάν ισχύσουν όπως στην ειδησεογραφία αναφέρεται, θα αποτελέσουν τεράστιο πλήγμα για τους κατοίκους Βαρνάβα και Γραμματικού. Χωρίς, φυσικά, να σημαίνει αυτό ότι ανάλογα προβλήματα δεν θα έχουν και οι δημότες των Δημοτικών Κοινοτήτων Μαραθώνα και Ν. Μάκρης.
Είναι προφανές ότι η ανικανότητα της Πολιτείας, διαχρονικά, να αντιμετωπίσει το φαινόμενο της αυθαίρετης δόμησης, η διαπλοκή των ελεγκτικών μηχανισμών με τα μεγάλα -ή και μικρά- συμφέροντα, η αδυναμία τους αν προχωρήσει, επί σειρά δεκαετιών, σε πολεοδόμηση περιοχών, σήμερα τους οδηγεί σε ανόητα σχέδια καθολικών απαγορεύσεων.
Παράλληλα δέχεται το τελειωτικό χτύπημα ένας ολόκληρος επαγγελματικός κλάδος, αυτός των οικοδόμων, ο οποίος ήδη χειμάζεται, λόγω της οικονομικής κρίσης, αυξάνοντας σημαντικά την ανεργία στην χώρα.
Όσο για την αναφερόμενη «διατήρηση και προστασία της κατά προορισμό χρήσης του εδάφους, με την ενίσχυση των αγροτικών και λοιπών εκμεταλλεύσεων γης και τον δραστικό περιορισμό της συνολικής επιτρεπόμενης επιφάνειας δόμησης» που υποτίθεται ότι προωθεί το σχέδιο Π.Δ. αν δεν πρόκειται για αστείο, σίγουρα είναι πρόκληση για τους μικροϊδιοκτήτες γης στην Αττική. Γιατί για την αγροτική παραγωγή στην Αττική ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΚΑΜΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ, εδώ και χρόνια.
Τέλος τα πράγματα γίνονται τραγικά αν κανείς διαβάσει τι «επιτρεπόμενες χρήσεις». Περιοχές οι οποίες, κατά το παρελθόν, έχουν χαρακτηρισθεί ως α΄  κατοικίας, θα μετατραπούν σε χαβούζες με δραστηριότητες όπως κέντρα διασκέδασης,  Στάθμευση Νταλικών, επαγγελματικά εργαστήρια μικρής ή μεσαίας όχλησης, εμπορευματικούς σταθμούς αυτοκινήτων, ΚΤΕΟ κ.λ.π.
Μετά από τα παραπάνω σας καλώ να ενεργοποιηθείτε και να στηρίξετε τους πολίτες του Δήμου μας, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες, προκειμένου να πεισθούν οι αρμόδιοι να μην προχωρήσουν τα σχέδια αυτά, που απαξιώνουν την περιουσία των δημοτών και καταργούν κάθε δυνατότητα οικιστικής ανάπτυξης ολόκληρων περιοχών του Δήμου μας, εξυπηρετώντας, στην ουσία, μόνο τα συμφέροντα των μεγαλοϊδιοκτητών ακινήτων των αστικών κέντρων, οι οποίοι έβλεπαν τα τελευταία χρόνια τους εν δυνάμει πελάτες τους να εγκαταλείπουν την κόλαση των πόλεων και να αναζητούν μια καλύτερη ποιότητα ζωής στα περίχωρα.
Με εκτίμηση
ΓΙΩΡΓΟΣ Π. ΚΟΛΛΙΑΣ

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Ανάλογη επιστολή στάλθηκε και στον Δήμαρχο και Δημοτικό Συμβούλιο Ωρωπού, καθώς επίσης και στους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων Βαρνάβα και Γραμματικού
Δημοσίευση σχολίου
ΠΑΛΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ/Η ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝ. ΑΡΧΗΣ" ΕΚΛΕΙΣΕ
ΨΗΦΟΙ: ΑΠΟΛΥΤΑ ΝΑΙ: 2 (3,2%) - ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 4 (4,8%) - ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΧΙ: 51 (82,3% - ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 4 (6,5%) - ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΚΟΜΗ: 2 (3,2%).
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ: ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 8% - ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 88,8%

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΒΑΡΝΑΒΑ" ΕΚΛΕΙΣΕ.

ΨΗΦΟΙ: ΝΑΙ: 26 (84%) - ΟΧΙ:
5 (16%)

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ. ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ;" ΕΚΛΕΙΣΕ.
ΨΗΦΟΙ:
ΚΑΤΑ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2": 26 (52%)
ΥΠΕΡ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2"
: 24 (48%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ: 22 (58%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ: 16 (42%)

(βλέπε στην στήλη "ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ")