ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 225 .000 ! !

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΟΜΗΣΗ


Στις 8 Ιανουαρίου 2012 ο Γιώργος Κόλλιας, πρώην Πρόεδρος της Κοινότητας Βαρνάβα, απέστειλε στον Δήμαρχο Μαραθώνα κ. Ιορδάνη Λουίζο και το Δημοτικό Συμβούλιο επιστολή - παρέμβαση για το ζήτημα της προωθούμενη κατάργησης της εκτός σχεδίου δόμησης (βλέπε ΕΔΩ).
Το  Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μαραθώνα, με ομόφωνη απόφασή του την 10 Ιανουαρίου 2012 παρεμβαίνει και ζητά την απάλειψη του άρθρου 14 του υπό διαμόρφωση Προεδρικού Διατάγματος (που αφορά την εκτός σχεδίου δόμηση).
Εκτιμούμε την άμεση ανταπόκριση του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου και αναμένουμε τις επόμενες ενέργειες ( συνάντηση με το αρμόδιο Υπουργό ή Υφυπουργό) ευελπιστώντας ότι θα γίνει κατανοητό από του κυβερνώντες ότι μια τέτοια ρύθμιση θα είναι καταστροφική και θα επιφέρει αντίθετα αποτελέσματα, από τα )υποτίθεται) επιδιωκόμενα.
Βρισκόμαστε σε στάση αναμονής για τα αποτελέσματα τόσο των ενεργειών του Δήμου μας, όσο και και της παρέμβασης του βουλευτή Π. Ασπραδάκη (βλέπε ΕΔΩ).
Σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογείται εφησυχασμός. Η περιοχή μας δεν αντέχει άλλες τέτοιες καταστροφικές παρεμβάσεις της κεντρικής εξουσίας.

Άμεση απαλοιφή του άρθρου 14 ζητά ο δήμος
Tο νέο καθεστώς δόμησης που αναφέρεται στο σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος θα πλήξει βάναυσα την περιοχή του δήμου Μαραθώνα που κατά 4/5 βρίσκεται εκτός Σχεδίου Πόλης
Την άμεση απαλοιφή του άρθρου 14 του νέου προεδρικού διατάγματος που αφορά τις χρήσεις γης και τη δόμηση ζητά το δημοτικό συμβούλιο Μαραθώνα με ομόφωνη απόφαση που έβγαλε στο δημοτικό συμβούλιο της 10ης Ιανουαρίου.
Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής έχει αναρτήσει μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2012 στο Διαδίκτυο προς Δημόσια Διαβούλευση το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος «Κατηγορίες και περιεχόμενο χρήσεων γης».
Στα άρθρα που ήδη έχουν αναρτηθεί και συγκεκριμένα το άρθρο 14 αναφερόμενο σε περιοχές ελέγχου και περιορισμού δόμησης και χρήσεων, δημιουργεί στις εκτός Σχεδίου περιοχές, ένα νέο καθεστώς δόμησης που θα πλήξει βάναυσα την περιοχή του Δήμου Μαραθώνα που κατά 4/5, βρίσκεται, με υπαιτιότητα της κεντρικής διοίκησης που δεν προχωρά στις σχετικές εντάξεις, εκτός Σχεδίου Πόλης.
Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα παραπάνω, το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Μαραθώνος, στη συνεδρίαση της 10ης Ιανουαρίου 2012, μετά από εισήγηση του Προέδρου του και με ομόφωνη απόφασή του ζητά:
«Να απαλειφθεί άμεσα το άρθρο 14 από το παραπάνω Προεδρικό Διάταγμα και να μην εξαρτάται η δόμηση για κατοικία με την κύρια εκμετάλλευση του κατόχου της γης, μια και η επιβαρυμένη οικονομία μας δεν αντέχει άλλα τέτοια καταστροφικά μέτρα. Οι αντίστοιχες χρήσεις γης θεωρούμε ότι πρέπει να καθορίζονται σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης, διότι είναι οι πλέον αρμόδιες να κρίνουν τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες των τοπικών κοινωνιών σε σχέση με την εκμετάλλευση των ακινήτων των δημοτών τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΛΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ/Η ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝ. ΑΡΧΗΣ" ΕΚΛΕΙΣΕ
ΨΗΦΟΙ: ΑΠΟΛΥΤΑ ΝΑΙ: 2 (3,2%) - ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 4 (4,8%) - ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΧΙ: 51 (82,3% - ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 4 (6,5%) - ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΚΟΜΗ: 2 (3,2%).
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ: ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 8% - ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 88,8%

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΒΑΡΝΑΒΑ" ΕΚΛΕΙΣΕ.

ΨΗΦΟΙ: ΝΑΙ: 26 (84%) - ΟΧΙ:
5 (16%)

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ. ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ;" ΕΚΛΕΙΣΕ.
ΨΗΦΟΙ:
ΚΑΤΑ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2": 26 (52%)
ΥΠΕΡ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2"
: 24 (48%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ: 22 (58%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ: 16 (42%)

(βλέπε στην στήλη "ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ")