ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 225 .000 ! !

Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

ΒΛΑΣΗΣ ΜΠΟΝΑΤΣΟΣ.ΜΙΑ ΓΟΗΤΕΥΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΒΟΛΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ


Μια γοητευτική στην υπερβολή της προσωπικότητα, δοκιμάστηκε σε πολλά είδη τέχνης, υποστήριξε τη φήμη μιας πολύ καλής φωνής, αλλά διακρίθηκε κυρίως στη σόου-μπιζ και στην τηλεόραση, γιατί διατήρησε τη χαριτωμένη του αναίδεια, γιατί καθιέρωσε το άμεσο λεξιλόγιό του, την καθημερινή εμφάνιση και τη φιλολογία της «πλάκας», γιατί συνηγόρησε στην απενοχοποίηση του τηλεοπτικού σύμπαντος και γιατί έτσι καλλιέργησε με τον τηλεθεατή μια σχέση που απέκλειε τον πληθυντικό και τις τιμητικές προσφωνήσεις. Σχέση οικειότητας.
Αυτός που πέθανε στις 14 Οκτώβρη του 2004 μόλις στα 55 του χρόνια, ήταν ο Βλάσης Μπονάτσος.
Γεννημένος στην Αθήνα, ο Βλάσης Μπονάτσος σπούδασε υποκριτική στο Λονδίνο, αλλά συνέδεσε το όνομά του κατ' αρχάς με την ελληνική ροκ μουσική σκηνή της δεκαετίας του '70. Ηταν ο τραγουδιστής, στιχουργός των «Πελόμα Μποκιού» (Νίκος Δαπέρης, Γιάννης Κιουρκτσόγλου, Γιώργος Στεφανάκης, Τάκης Ανδρούτσος, Ηλίας και Τάκης Μαρινάκης, Νίκος Λογοθέτης). Το συγκρότημα διέγραψε μια πολύ σύντομη πορεία, μόλις δύο ετών, πρόλαβε ωστόσο και δύο δίσκους να βγάλει και 2-3 μεγάλες επιτυχίες να υπογράψει, με γνωστότερο τον περίφημο «Γαρύφαλλο».
Τα φώτα της δημοσιότητας για τον Βλάση Μπονάτσο δεν υπήρξαν βέβαια εκτυφλωτικά όσο ήταν στους «Πελόμα Μποκιού», αλλά κατ' αρχήν όσο ήταν στο πλευρό της Αλίκης Βουγιουκλάκη και ως συνεργάτης της και ως σύντροφός της. Σταθμός στην καριέρα του ήταν ο ρόλος τού «Τσε» στο μιούζικαλ του Τ. Ράις «Εβίτα», όπου εκείνη κρατούσε τον ομώνυμο ρόλο.
Ο επόμενος σταθμός στην -μετά τη Βουγιουκλάκη-καριέρα του ήταν η συμμετοχή του στους «Απαράδεκτους» που έκαναν τεράστια τηλεοπτική επιτυχία.
Εκτοτε, με σποραδικές μουσικές εμφανίσεις (μόνος σε ροκ βραδιές ή και με τους «Πελόμα» που το '95 έκαναν μια απόπειρα επανασύστασης) και με δισκογραφικές, κινηματογραφικές (στις ταινίες του Νίκου Ζερβού «Τηλεκανίβαλοι» και «Βίτσια Γυναικών» κ.ά.) ή θεατρικές συμμετοχές (με πιο πρόσφατο το μιούζικαλ «Δεσμοί Αίματος» που ανέβασε μαζί με τον Κώστα Σπυρόπουλο, το 1997, στο θέατρο «Μπρόντγουεϊ»), στράφηκε κυρίως στην τηλεόραση. Ακομπλεξάριστος, φωνακλάς, ετοιμόλογος, βρήκε εκεί το φυσικό του χώρο.
Παρουσιαστής σε τηλεπαιχνίδια («Κόντρες») και σόουμαν, παρουσιάζει επί σειρά ετών -μαζί με την Ισαβέλλα Βλασιάδου- τα «Αλλα Κόλπα», όπως και άλλα αναλόγου ύφους τηλεοπτικά σόου, με πιο πρόσφατο το μουσικό τηλεπαιχνίδι του «Σταρ», «Πάμε γι' άλλα». Συμμετείχε και στο πάνελ των κριτών τού «Να Η Ευκαιρία» (όπου ο συχνά ισοπεδωτικά χιουμορίστας Μπονάτσος επεδείκνυε εξαιρετική λεπτότητα και διακριτικότητα στη διατύπωση των κρίσεών του προς τους υποψήφιους καλλιτέχνες).
Καθιερώνεται ως αγαπημένη τηλεοπτική προσωπικότητα, ζώντας και τις καλές και τις κακές επιπτώσεις αυτής του της ιδιότητας.
Οταν π.χ. ο γάμος του με τη Μάρθα Κουτουμάνου, κόρη της Ζωής Λάσκαρη και του Πέτρου Κουτουμάνου, γίνεται τηλεοπτική είδηση, κάνοντας τους φωτορεπόρτερ να συρρεύσουν απρόσκλητοι στην εκκλησία, ο Μπονάτσος τους απωθεί επιθετικά, προσπαθώντας ξαφνικά και μάταια να οριοθετήσει την τηλεοπτική του έκθεση. Με τη Μάρθα θα αποκτήσουν μια κόρη, τη Ζένια.

ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ
Πελόμα Μποκιού (ως μέλος των Πελόμα Μποκιού) (Lyra, 1972)
Επικίνδυνη ισορροπία (σε μουσική Σπύρου Βλασσόπουλου και στίχους Ανδρέα Αγγελάκη) (Lyra, 1976)
Γενικά (CBS, 1981)
Αυτά τα βράδια (CBS, 1983)
Παραλήρημα (ΕΜΙ, 1991)
Χαίρετε (BMG, 1996)

ΦΙΛΜΟΓΡΑΦΙΑ
Ένα Ελεύθερο Κορίτσι (1973)
Ο δράκος, πρόσωπο της ημέρας (1983)
Τηλέ-Καννίβαλοι (1987)... Δημήτρης Δημητρίου
Πατρίς-Ληστεία-Οικογένεια (1988)...Βλάσης
Ο διάβολος και το κερατό του (1989), (υποδύεται τον Άγγελο Μπουτέρη)
Δίψα (τηλεοπτική σειρά, 1990)
Ο Δραπέτης (1991)
Οι Απαράδεκτοι (τηλεοπτική σειρά, υποδύεται τον Βλάσση)
Γυναίκες δηλητήριο (1993, υποδύεται τον Βλάσση)
Στον αστερισμό της γραβάτας (1993, υποδύεται το Ντίνο Αλεξίου)
Της Ελλάδος τα παιδιά (1993, ως guest σμηναγός Καραμπονάτσος)
Βίτσια γυναικών (2000)... Ρενάρ
Εκείνες κι εγώ (τηλεοπτική σειρά, ως γκεστ σταρ)

"ΓΑΡΥΦΑΛΕ"
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ

2 σχόλια:

Ανατολή είπε...

Καλησπέρα Γιώργο,
εκπληκτικός ο Μπονάτσος! Μου άρεσε το παίξιμό του (στους Απαράδεκτους ήταν ο αγαπημένος μου χαρακτήρας) και η ιδιαίτερη φωνή του (γαϊδουροφωνάρα την έλεγαν οι φίλοι μου!!!).
Κρίμα που έφυγε νωρίς...
Αυτό μου άρεσε ιδιαίτερα:
http://www.youtube.com/watch?v=JP0qDPftQH8&feature=related
και τούτο:
http://www.youtube.com/watch?v=7_ikIsLU5ms

Unknown είπε...

Ανατολή
Το "ΕΜΕΝΑ" είναι καταπληκτικό (το ανέβασα στο facebook).
Και το άλλο, αλλά είμαι λάτρης της Ελληνικής μουσικής και αυτό με επηρεάζει στην κρίση μου.
Ο Μπονάτσος βέβαια όντως εκπληκτικός!

ΠΑΛΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ/Η ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝ. ΑΡΧΗΣ" ΕΚΛΕΙΣΕ
ΨΗΦΟΙ: ΑΠΟΛΥΤΑ ΝΑΙ: 2 (3,2%) - ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 4 (4,8%) - ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΧΙ: 51 (82,3% - ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 4 (6,5%) - ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΚΟΜΗ: 2 (3,2%).
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ: ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 8% - ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 88,8%

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΒΑΡΝΑΒΑ" ΕΚΛΕΙΣΕ.

ΨΗΦΟΙ: ΝΑΙ: 26 (84%) - ΟΧΙ:
5 (16%)

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ. ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ;" ΕΚΛΕΙΣΕ.
ΨΗΦΟΙ:
ΚΑΤΑ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2": 26 (52%)
ΥΠΕΡ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2"
: 24 (48%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ: 22 (58%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ: 16 (42%)

(βλέπε στην στήλη "ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ")