ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 225 .000 ! !

Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2012

ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ Ο ΧΥΤΑ ΣΤΟ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ. ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΤΖΑΣ: «ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΙ ΟΕΔΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΜΑΥΡΟ ΒΟΥΝΟ ΣΤΟ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ»

Ερώτηση κατέθεσε ο Βουλευτής Αττικής Γιώργος Πάντζας την οποία συνυπογράφουν άλλοι εννιά Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Ε.Κ.Μ. αναφορικά με την επικείμενη δημιουργία Ολοκληρωμένης Εγκατάστασης Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΟΕΔΑ) στην θέση Μαύρο Βουνό στο Γραμματικό Αττικής, σε μια περιοχή που βρίσκεται σε εξέλιξη εργολαβία για την κατασκευή ΧΥΤΑ.
Στην Ερώτηση επισημαίνεται ότι από την Έκθεση Ελέγχου που εξέδωσαν οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος (ΕΥΕΠ) του ΥΠΕΚΑ προκύπτει, μεταξύ άλλων, ότι αγνοήθηκαν σοβαρά στοιχεία για τα γεωλογικά – υδρογεωλογικά δεδομένα του χώρου κατασκευής του έργου. Συγκεκριμένα, έπειτα από επιθεωρήσεις και επισκέψεις στον χώρο κατασκευής του ΟΕΔΑ – ΧΥΤΑ Γραμματικού διαπιστώθηκαν τεράστια σφάλματα, κραυγαλέες παραλήψεις και αυθαιρεσίες στο στάδιο σχεδιασμού και αδειοδότησης του έργου. Οι παραλήψεις αφορούν στην Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ), στην Γεωλογική και Υδρογεωλογική μελέτη, στην μελέτη εφαρμογής και στην έκδοση Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων – ΑΕΠΟ αλλά και στο στάδιο κατασκευής του έργου.
Με αφορμή λοιπόν την έκθεση αυτή, τα ερωτήματα που τίθενται προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής αλλαγής είναι τα ακόλουθα:
1. Μετά την έκθεση της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος (ΕΥΕΠ) του ΥΠΕΚΑ και τις επισημάνσεις της, έχουν γίνει νέες γεωτεχνικές έρευνες (γεωτρήσεις ή γεωφυσικές διασκοπήσεις) τόσο στο χώρο εγκατάστασης της μονάδας επεξεργασίας αποβλήτων όσο και στην ευρύτερη περιοχή προκειμένου: α) να διαπιστωθεί η γεωλογική δομή, τα τεχνικογεωλογικά χαρακτηριστικά και η διαπερατότητα του υποβάθρου και β)  να διερευνηθεί το υδρολογικό καθεστώς και το υπόγειο δυναμικό της περιοχής;
2. Ποιος φορέας ή αρμόδια υπηρεσία εξέτασε την πληρότητα των συγκεκριμένων μελετών και ποια είναι τα συμπεράσματα στα οποία κατέληξε;
Επίσης, στην Ερώτησή του ο Βουλευτής ζητά να του κατατεθεί ο φάκελος της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.
Την Ερώτηση συνυπογράφουν οι Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Ε.Κ.Μ. Χαρά Καφαντάρη, Αλέξης Μητρόπουλος, Σοφία Σακοράφα, Απόστολος Αλεξόπουλος, Νίκος Βούτσης, Στάθης Παναγούλης, Ρένα Δούρου, Δημήτρης Στρατούλης και Μαρία Μπόλαρη.
Δημοσίευση σχολίου
ΠΑΛΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ/Η ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝ. ΑΡΧΗΣ" ΕΚΛΕΙΣΕ
ΨΗΦΟΙ: ΑΠΟΛΥΤΑ ΝΑΙ: 2 (3,2%) - ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 4 (4,8%) - ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΧΙ: 51 (82,3% - ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 4 (6,5%) - ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΚΟΜΗ: 2 (3,2%).
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ: ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 8% - ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 88,8%

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΒΑΡΝΑΒΑ" ΕΚΛΕΙΣΕ.

ΨΗΦΟΙ: ΝΑΙ: 26 (84%) - ΟΧΙ:
5 (16%)

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ. ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ;" ΕΚΛΕΙΣΕ.
ΨΗΦΟΙ:
ΚΑΤΑ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2": 26 (52%)
ΥΠΕΡ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2"
: 24 (48%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ: 22 (58%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ: 16 (42%)

(βλέπε στην στήλη "ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ")