ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 225 .000 ! !

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ Ι.Κ.Α. - ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

  • ΕΙΔΗΣΗ
Να μην ενεργοποιήσει τις αποφάσεις του Διοικητικού Εφετείου για την απόλυση των 500 περίπου εργαζομένων που είχαν μεταφερθεί στο ΙΚΑ από την ΑΤΕ αποφάσισε η διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ασκώντας έφεση κατά της απόφασης, προκειμένου, όπως λέει, «να δοθεί χρόνος στην κυβέρνηση να επεξεργαστεί την αιτούμενη νομοθετική διάταξη και να προβεί στις αναγκαίες διευθετήσεις με την τρόικα». Στο μεταξύ, η χθεσινή τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ απορρίφθηκε από τον αρμόδιο υπουργό.
Οι εργαζόμενοι στα ΙΚΑ έχουν προχωρήσει σε μαζικές καταλήψεις αντιδρώντας στη δρομολογημένη απόλυση των συναδέλφων τους. Καταλήψεις πραγματοποιήθηκαν σε αρκετά υποκαταστήματα του ΙΚΑ, μεταξύ των οποίων σε Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Ξάνθη, Ηράκλειο, Πάτρα και Θεσσαλονίκη.
«Βαρεθήκαμε να μας κάνουν μπαλάκι. Θα είμαστε σε συνεχή κατάληψη μέχρι να δοθεί λύση στο θέμα μας, δεν κάνουμε βήμα πίσω», υπογραμμίζουν οι εργαζόμενοι. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων του ΙΚΑ θα πραγματοποιήσει αύριο πανελλαδική απεργία στα υποκαταστήματα του Ιδρύματος, ενώ προειδοποιεί ότι θα κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις, καθώς ενδεχόμενες απολύσεις θα δώσουν τη χαριστική βολή στη λειτουργία των υπηρεσιών του ΙΚΑ, όπου παρατηρείται τεράστια έλλειψη προσωπικού.
Υπενθυμίζεται ότι οι περίπου 500 υπάλληλοι, επιτυχόντες της προκήρυξης 9Κ/2008 του ΑΣΕΠ για την Αγροτική Τράπεζα, λόγω της αποκρατικοποίησης της ΑΤΕ μετακινήθηκαν στο ΙΚΑ μετά από ταλαιπωρία δύο ολόκληρων χρόνων κατά τα οποία περίμεναν την πρόσληψή τους στην Αγροτική Τράπεζα.
Το 2011 ενημερώθηκαν για την τοποθέτησή τους σε υπηρεσίες του ΙΚΑ και έκτοτε εργάζονται καλύπτοντας κάποιες από τις τεράστιες ανάγκες του Οργανισμού. Ωστόσο, το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών έκρινε αντισυνταγματική την «είσοδό» τους στον ασφαλιστικό φορέα.
Η απόφαση του Εφετείου προέκυψε έπειτα από αγωγές των επιτυχόντων της προκήρυξης 8Κ/2008 για το ΙΚΑ, οι οποίοι έως σήμερα δεν έχουν προσληφθεί, παρ' όλο που δημοσιεύτηκε ο πίνακας διοριστέων.
(από την ΑΥΓΗ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΛΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ/Η ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝ. ΑΡΧΗΣ" ΕΚΛΕΙΣΕ
ΨΗΦΟΙ: ΑΠΟΛΥΤΑ ΝΑΙ: 2 (3,2%) - ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 4 (4,8%) - ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΧΙ: 51 (82,3% - ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 4 (6,5%) - ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΚΟΜΗ: 2 (3,2%).
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ: ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 8% - ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 88,8%

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΒΑΡΝΑΒΑ" ΕΚΛΕΙΣΕ.

ΨΗΦΟΙ: ΝΑΙ: 26 (84%) - ΟΧΙ:
5 (16%)

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ. ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ;" ΕΚΛΕΙΣΕ.
ΨΗΦΟΙ:
ΚΑΤΑ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2": 26 (52%)
ΥΠΕΡ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2"
: 24 (48%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ: 22 (58%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ: 16 (42%)

(βλέπε στην στήλη "ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ")