ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 225 .000 ! !

Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ Ι.Κ.Α. - ΘΕΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ

  • ΕΙΔΗΣΗ
Την υπόσχεση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντ. Μανιτάκη ότι μαζί με τον υπουργό Εργασίας Γ. Βρούτση θα αναζητήσουν νομικά στέρεη λύση που δεν θα δημιουργήσει προβλήματα στο μέλλον, απέσπασε χθες η Πανελλήνια Ομοσπονδία των εργαζομένων του ΙΚΑ για το θέμα των περίπου 500 εργαζόμενοι του ΙΚΑ που είναι υπό απόλυση.
Στο πλαίσιο της χθεσινής 24ωρης πανελλαδικής απεργίας οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν πορεία που αφού στάθμευσε στο υπουργείο Εργασίας, κατέληξε σε συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, όπου αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον αρμόδιο υπουργό. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΣΕ ΙΚΑ, Γιώργο Κυριακόπουλο, ο Αντ. Μανιτάκης αναγνώρισε το δίκαιο αίτημά τους και υποσχέθηκε ότι θα συνεργαστεί με τον υπουργό Εργασίας Γ. Βρούτση για να βρεθεί λύση και να αποφευχθεί η απόλυση. Στη συνάντηση παρέστη αντιπροσωπεία της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ, με επικεφαλής τον πρόεδρό της, Κ. Τσικρικά.
Νωρίτερα το πρωί οι διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί μπροστά στα γραφεία της διοίκησης του Ιδρύματος, στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, τα οποία τελούσαν για τέταρτη ημέρα υπό κατάληψη. Στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία μέσω της οδού Σταδίου προς το υπουργείο Οικονομικών, ενώ παρέμειναν για αρκετή ώρα μπροστά από το υπουργείο Εργασίας. Οι εκπρόσωποι της ΠΟΣΕ ΙΚΑ ζήτησαν συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας Γ. Βρούτση, ο οποίος όμως απουσίαζε. Τελικά παρέδωσαν σχετικό ψήφισμα.
ΣΧΟΛΙΟ
Όπως φαίνεται το ζήτημα οδεύει προς θετική λύση. Τίποτα δεν κερδήθηκε ακόμη, αλλά η πορεία δείχνει ότι τα πράγματα οδεύουν καλά. Επαγρύπνηση και ετοιμότητα χρειάζεται από την μεριά των παιδιών. Και φυσικά παραγωγικότητα στους χώρους εργασίας, για να αποδείξουν ότι και δικαιούνται και αξίζουν να είναι στο Ι.Κ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΛΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ/Η ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝ. ΑΡΧΗΣ" ΕΚΛΕΙΣΕ
ΨΗΦΟΙ: ΑΠΟΛΥΤΑ ΝΑΙ: 2 (3,2%) - ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 4 (4,8%) - ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΧΙ: 51 (82,3% - ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 4 (6,5%) - ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΚΟΜΗ: 2 (3,2%).
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ: ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 8% - ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 88,8%

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΒΑΡΝΑΒΑ" ΕΚΛΕΙΣΕ.

ΨΗΦΟΙ: ΝΑΙ: 26 (84%) - ΟΧΙ:
5 (16%)

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ. ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ;" ΕΚΛΕΙΣΕ.
ΨΗΦΟΙ:
ΚΑΤΑ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2": 26 (52%)
ΥΠΕΡ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2"
: 24 (48%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ: 22 (58%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ: 16 (42%)

(βλέπε στην στήλη "ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ")