ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 225 .000 ! !

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2007

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ & ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΤΑ ΝΕΑ"

ΕΝΤΑΣΗ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ χθες το απόγευμα στη Ραφήνα, καθώς ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ απέτρεψαν κατοίκους του Βαρνάβα, του Γραμματικού, του Μαραθώνα και της Νέας Μάκρης να διαμαρτυρηθούν έξω από το σπίτι του Πρωθυπουργού για την επικείμενη κατασκευή ΧΥΤΑ στο Γραμματικό.

Τα ΜΑΤ είχαν αποκλείσει τον δρόμο στο ύψος της πλατείας της Ραφήνας και όταν οι διαμαρτυρόμενοι επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να προχωρήσουν προς την πρωθυπουργική κατοικία, έγιναν επεισόδια και τραυματίστηκε ελαφρά ένας από τους διαδηλωτές. Οι υπόλοιποι αποφάσισαν να υποχωρήσουν κι έτσι τα επεισόδια δεν πήραν έκταση. Έδωσαν πάντως νέο «ραντεβού» για να συγκεντρωθούν στη Ραφήνα σε δέκα ημέρες.
«Ζητάμε εδώ και τριάμισι χρόνια να συναντήσουμε τον Πρωθυπουργό της χώρας. Δεν μας έχει δεχτεί. Δεν είχαμε άλλη επιλογή από το να συγκεντρωθούμε εδώ», λέει ο πρόεδρος της Κοινότητας Γραμματικού Νίκος Κουκής. «Απαιτούμε να μην κατασκευαστεί ΧΥΤΑ στο Γραμματικό. Είναι μία από τις ελάχιστες ανάσες του Νομού Αττικής που έχουν απομείνει», λέει ο πρώην πρόεδρος της Κοινότητας Βαρνάβα κ. Γιώργος Κόλλιας που συμμετείχε στην πορεία. «Μελέτη του Πολυτεχνείου Κρήτης προτείνει την κατασκευή υπερτοπικών μεγάλων ΧΥΤΑ σε επτά σημεία της χώρας. Το πιο κοντινό στην Αττική, σύμφωνα με τη μελέτη, θα ήταν στη Ριτσώνα. Δεν ζητάμε να συνεχιστεί η σημερινή απαράδεκτη κατάσταση με τις παράνομες και επικίνδυνες για την υγεία χωματερές. Θέλουμε να υλοποιηθεί η πρόταση του Πολυτεχνείου», συμπληρώνει. Τελικά, αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων επέδωσε ψήφισμα διαμαρτυρίας στον υπεύθυνο ασφαλείας της πρωθυπουργικής κατοικίας, ενώ αποφασίστηκε, εάν δεν μεσολαβήσει ραντεβού με τον κ. Καραμανλή, να διοργανωθεί νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας σε δέκα ημέρες και πάλι στη Ραφήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΛΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ/Η ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝ. ΑΡΧΗΣ" ΕΚΛΕΙΣΕ
ΨΗΦΟΙ: ΑΠΟΛΥΤΑ ΝΑΙ: 2 (3,2%) - ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 4 (4,8%) - ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΧΙ: 51 (82,3% - ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 4 (6,5%) - ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΚΟΜΗ: 2 (3,2%).
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ: ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 8% - ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 88,8%

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΒΑΡΝΑΒΑ" ΕΚΛΕΙΣΕ.

ΨΗΦΟΙ: ΝΑΙ: 26 (84%) - ΟΧΙ:
5 (16%)

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ. ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ;" ΕΚΛΕΙΣΕ.
ΨΗΦΟΙ:
ΚΑΤΑ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2": 26 (52%)
ΥΠΕΡ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2"
: 24 (48%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ: 22 (58%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ: 16 (42%)

(βλέπε στην στήλη "ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ")