ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 225 .000 ! !

Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2007

ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΒΑΡΝΑΒΑ: ΕΛΛΕΙΨΕ Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ

Η Δημοτική Κίνηση "ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ" αποχώρησε από την συνεδρίαση του Κοινοτικού Συμβουλίου της Κοινότητας Βαρνάβα της 28/12/2007 κατά την οποία συζητήθηκε το Τεχνικό Πρόγραμμα έτους 2008, διαμαρτυρόμενη για την μη έγκαιρη επίδοση του σχεδίου, προκειμένου να διαμορφώσει συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις.
Η επιστολή αποχώρησης έχει ως εξής:

Κύριε Πρόεδρε, Κύριοι Κοινοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας

Την παραμονή των Χριστουγέννων λάβαμε την 3411/21-12-2007 πρόσκληση για συνεδρίαση του Κοινοτικού Συμβουλίου Βαρνάβα την 28/12/2007. Διαπιστώσαμε ότι στα θέματα της ημερήσιας διάταξης περιλαμβανόταν και το θέμα «Έγκριση τεχνικού προγράμματος εκτελεστέων έργων έτους 2008».

Το βράδυ της Πέμπτης 27/12/2007 ο Κοινοτικός Σύμβουλος Αυγέρης Σταύρος βρήκε κάτω από την πόρτα του το σχέδιο Τεχνικού Προγράμματος, ενώ ο Κοινοτικός Σύμβουλος Κόλλιας Γιώργος βρήκε το αντίστοιχο σχέδιο το πρωί της Παρασκευής 28/12/2007 (ημέρα της συνεδρίασης) πεταμένο στην αυλή του (!).

Κύριε Πρόεδρε, Κύριοι Κοινοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας

Γνωρίζετε πολύ καλά ότι επί ένα ολόκληρο έτος η Δημοτική μας Κίνηση, ασκώντας υπεύθυνη αντιπολίτευση, σύμφωνη με τις αρχές της, δεν δημιούργησε ποτέ πρόβλημα, αν και δώσατε αρκετές αφορμές. Πάγια θέση μας ήταν και είναι η ουσιαστική συμβολή στην λήψη των αποφάσεων του Κοινοτικού Συμβουλίου και στην προώθηση των θετικών πρωτοβουλιών & ενεργειών της πλειοψηφίας.

Προϋπόθεση για την ουσιαστική συμμετοχή, όμως, είναι η γνώση των δεδομένων και των στοιχείων, προκειμένου να διαμορφωθούν, από την πλευρά μας, συγκεκριμένες θέσεις.

Εφ΄ όσον λοιπόν δεν μας δόθηκε έγκαιρα το σχέδιο του Τεχνικού Προγράμματος αρνούμαστε να συμμετάσχουμε στην συνεδρίαση και δηλώνουμε την αποχώρησή μας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να δεχθούμε τον ρόλο του «παρατηρητή», ή να συμπληρώνουμε τον αριθμό μελών του Κοινοτικού Συμβουλίου.

Με την ευκαιρία δηλώνουμε, επίσης, ότι από το νέο έτος, δεν θα δεχθούμε να συμμετάσχουμε σε συνεδριάσεις, αν δεν τηρείται ο Κανονισμός Λειτουργίας τον οποίο εσείς εισηγηθήκατε κι ομόφωνα ψηφίσαμε και είστε υποχρεωμένοι να εφαρμόζετε και ιδιαίτερα τις διατάξεις που αφορούν την ύπαρξη γραπτών εισηγήσεων τουλάχιστον 2 ημέρες προ της συνεδρίασης και της τήρησης του χρόνου ομιλίας.

Κύριε Πρόεδρε, Κύριοι Κοινοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας

Δεν είστε υποχρεωμένοι να μας εκτιμάτε, είστε όμως υποχρεωμένοι να μας σέβεστε κι αυτό θα το απαιτήσουμε.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ

Κόλλιας Π. Γιώργος

πρώην Πρόεδρος Κοινότητας Βαρνάβα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΛΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ/Η ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝ. ΑΡΧΗΣ" ΕΚΛΕΙΣΕ
ΨΗΦΟΙ: ΑΠΟΛΥΤΑ ΝΑΙ: 2 (3,2%) - ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 4 (4,8%) - ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΧΙ: 51 (82,3% - ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 4 (6,5%) - ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΚΟΜΗ: 2 (3,2%).
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ: ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 8% - ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 88,8%

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΒΑΡΝΑΒΑ" ΕΚΛΕΙΣΕ.

ΨΗΦΟΙ: ΝΑΙ: 26 (84%) - ΟΧΙ:
5 (16%)

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ. ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ;" ΕΚΛΕΙΣΕ.
ΨΗΦΟΙ:
ΚΑΤΑ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2": 26 (52%)
ΥΠΕΡ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2"
: 24 (48%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ: 22 (58%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ: 16 (42%)

(βλέπε στην στήλη "ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ")