ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 225 .000 ! !

Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2007

ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ: ΝΕΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ;

Ξεκαθαρίζω ότι με τα τεκταινόμενα στην Εκκλησία δεν έχω καμία σχέση. Με λυπεί η περιπέτεια της υγείας του Αρχιεπισκόπου, όπως θα με λυπούσε η περιπέτεια της υγείας κάθε ανθρώπου, επώνυμου ή μη. Παρακολουθώ την ειδησεογραφία σχετικά με τα "σενάρια" εκλογής νέου Αρχιεπισκόπου, γιατί - είτε το θέλουμε, είτε όχι - η Εκκλησία αποτελεί θεσμικό παράγοντα και τα πρόσωπα που την διοικούν συμμετέχουν στην διαμόρφωση της Ελληνικής πραγματικότητας , σε κοινωνικό - ανθρωπιστικό, αλλά ακόμη και πολιτικό επίπεδο.
Δεν γνωρίζω βέβαια τα πρόσωπα που "διεκδικούν" την θέση του Αρχιεπισκόπου και άρα δεν μπορώ να εκφράσω άποψη γι΄ αυτά.
Οι καταστάσεις (αγώνας ενάντια στον Χ.Υ.Τ.Α. Γραμματικού) με οδήγησαν στο να γνωρίσω - έστω και λίγο - έναν Μητροπολίτη, ο οποίος με εντυπωσίασε με τις απόψεις του, τον τρόπο έκφρασης και τον δυναμισμό του. Τον Μητροπολίτη Μεσογαίας & Λαυρεωτικής Νικόλαο.
Ο Νικόλαος δεν "ακούγεται" βέβαια για την κούρσα διαδοχής, αλλά θεωρώ ότι θα ήταν ένας επιτυχημένος Αρχιεπίσκοπος, αν η Ιερά Σύνοδος αποφάσιζε να ξεφύγει από την γεροντοκρατία, τους "συσχετισμούς" και την συντηρητικότητα και αποφάσιζε να επιλέξει έναν Ιεράρχη σύγχρονο, προοδευτικό με ανοιχτό μυαλό και επαφή με την Κοινωνία.
Διαβάζω στο βιογραφικό του:
Σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης. Μετά την συμπλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων, συνέχισε τις σπουδές του στο Harvard και το M.I.T. (Η.Π.Α.), όπου και έλαβε μεταπτυχιακούς τίτλους (Master) και διδακτορικό (Ph.D). Εργάστηκε ως ερευνητής και επιστημονικός συνεργάτης στο Αγγειολογικό εργαστήριο του New England Deaconess Hospital (Η.Π.Α.). Παράλληλα διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης της Διαστημικής Εταιρείας των Ηνωμένων Πολιτείων (NASA) και της εταιρείας Arthur D. Little. Δίδαξε στα Πανεπιστήμια του Harvard και του M.I.T., στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης και στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Σπούδασε Θεολογία στην Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού στη Βοστώνη των Ηνωμένων Πολιτειών και ανακηρύχθηκε διδάκτορας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Είναι φανερό ότι πρόκειται για μία προσωπικότητα που θα τιμούσε την Εκκλησία της Ελλάδος, αν την εκπροσωπούσε.
Αν μάλιστα κάποιος άκουγε τις απόψεις του για τον ρόλο της Εκκλησίας στην σημερινή πραγματικότητα, θα ήταν βέβαιος ότι αυτός είναι ο κατάλληλος για Αρχιεπίσκοπος.
Δεν γνωρίζω περισσότερα, απλά καταθέτω την άποψή μου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΛΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ/Η ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝ. ΑΡΧΗΣ" ΕΚΛΕΙΣΕ
ΨΗΦΟΙ: ΑΠΟΛΥΤΑ ΝΑΙ: 2 (3,2%) - ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 4 (4,8%) - ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΧΙ: 51 (82,3% - ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 4 (6,5%) - ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΚΟΜΗ: 2 (3,2%).
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ: ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 8% - ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 88,8%

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΒΑΡΝΑΒΑ" ΕΚΛΕΙΣΕ.

ΨΗΦΟΙ: ΝΑΙ: 26 (84%) - ΟΧΙ:
5 (16%)

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ. ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ;" ΕΚΛΕΙΣΕ.
ΨΗΦΟΙ:
ΚΑΤΑ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2": 26 (52%)
ΥΠΕΡ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2"
: 24 (48%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ: 22 (58%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ: 16 (42%)

(βλέπε στην στήλη "ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ")