ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 225 .000 ! !

Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου 2008

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Πάντα πίστευα ότι δεν πρέπει να μένουμε εγκλωβισμένοι στην στενή περιοχή μας, αλλά πρέπει, ως ενεργοί πολίτες, να βλέπουμε συνολικά τον Ελλαδικό χώρο, ως χώρο δράσης, συμμετοχής και παρέμβασης.
Με βάση αυτές τις αρχές συμετείχα στην κίνηση πολιτών για την στήριξη των κατοίκων της Βόρειας Ελλάδας που η ανεργία τους χτυπά την πόρτα.
Η πρώτη κίνηση:
Προς
τον κ. Πρόεδρο της Δημοκρατίας
τον κ. Πρωθυπουργό
τα κόμματα της αντιπολίτευσης
τους βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου

Η φτώχια είναι η σύγχρονη απειλή για την ανθρωπότητα και το πιο σκληρό της πρόσωπο είναι η ανεργία. Ο άνθρωπος που χάνει ξαφνικά την δουλειά του χάνει την αξιοπρέπεια του, την ομαλότητα και την σταθερότητα στη ζωή του. Χάνει το έδαφος κάτω από τα πόδια του. Κανείς μας δεν θα ήθελε να σηκωθεί ένα πρωινό και να μην έχει γάλα να δώσει στα παιδιά του ή να έρθει ο Σεπτέμβρης και να μην έχει να τους αγοράσει τα απαραίτητα για το σχολείο. Η έκκληση για βοήθεια από τους συμπατριώτες μας της βόρειας Ελλάδας που κινδυνεύουν να χάσουν την δουλειά τους ως φόρουμ ενεργών πολιτών μας έχει σοκάρει. Θα πρέπει σε τέτοιες δύσκολες στιγμές σαν κοινωνία να έχουμε θεσπίσει δικλίδες ασφαλείας και να προστατεύουμε τα μέλη μας που βρίσκονται σε αυτό τον κίνδυνο. Οι καταγγελίες όμως που λαμβάνουμε μέσω διαδικτύου από την τοπική κοινωνία φανερώνουν ότι στην πραγματικότητα οι κάτοικοι είναι αβοήθητοι και μόνοι.

Χαρακτηριστικά αποσπάσματα από Blogger του διαδικτύου:
Ζητώ απεγνωσμένα την βοήθεια κάθε blogger και ευαισθητοποιημένου ενεργού πολίτη της χώρας αυτής.!!!
Παράλληλα με τα όσα διαδραματίζονται στην κεντρική σκηνή, συντελούνται στις τοπικές μας κοινωνίες μικρά σε.. δημοσιογραφικό ενδιαφέρον, αλλά μεγάλα σε κοινωνικοπολιτικό αντίκτυπο εγκλήματα κατά της εργατικής και αγροτικής τάξης, χωρίς να τα παίρνει κανείς είδηση! …Μετά το αναίμακτο ξεπούλημα της "ΡΟΔΟΠΗΣ" και το κλείσιμο του "ΖΑΧΑΡΕΩΣ", 12 μέρες πριν την εκκαθάριση του εργοστασίου της ΣΕΒΑΘ (έπεται η ΣΕΠΕΚ και μετά η… ΣΕΚΑΠ) δεν υπάρχει καμία πρόταση από την κυβέρνηση για το μέλλον αυτών των εργοστασίων και των εργαζομένων τους. Ο κ. Κοντός είχε υποσχεθεί δημόσια πάρα πολλά. Στην αρχή ότι δεν θα κλείσουν τα εργοστάσια (δεν τηρήθηκε), στη συνέχεια ότι θα γίνουν δημόσιες διαβουλεύσεις με τους εργαζόμενους για το μέλλον τους (ακόμη περιμένουν). Παράλληλα γίνεται μια προσπάθεια να ριχτεί όλο το φταίξιμο δήθεν στις διοικήσεις της ΑΤΕ Bank, η οποία όμως ως γνωστών διορίζεται από το κράτος!..…Αυτή είναι η σημερινή δημοκρατία και το Κράτος Δικαίου και Πρόνοιας. Εργοστάσια κλείνουν, εργαζόμενοι πετιούνται στο δρόμο, ολόκληρες κοινωνίες οδηγούνται σε οικονομικό μαρασμό …
Ακολουθεί το ψήφισμα των εργαζομένων:

"Κύριε Υπουργέ Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Σήμερα 18 Ιουλίου 2008 παρ' όλο τον αγώνα μας για την συνέχιση της λειτουργίας των εργοστασίων μας, αυτό πια φαντάζει αδύνατο και οδεύουμε σε εκκαθάριση και ουσιαστικό κλείσιμό τους. Δυστυχώς ακόμα και αυτό το ελάχιστο για τον τόπο μας, την διασφάλιση των θέσεων εργασίας είναι θολό και αναμφίβολο. Θυμίζουμε ότι είμαστε 7 εργάσιμες μέρες πριν την εκκαθάριση και συγκεκριμένη πρόταση για μας δεν υπάρχει. Θυμίζουμε ότι έχετε δεσμευτεί δημόσια ουκ ολίγες φορές και τον Φεβρουάριο μέσα στη Βουλή, ότι δεν μιλάμε για κλείσιμο των εργοστασίων αυτών και ότι για τους εργαζόμενους θα γίνει το καλύτερο. Μέχρι στιγμής οι δεσμεύσεις αυτές είναι στον αέρα και ο ελάχιστος χρόνος που μένει δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας. Επειδή η ακολουθία λόγων και έργων χαρακτηρίζει τον πολιτικό άνδρα (κατά αρχαιότητα), ζητάμε να μας ενημερώσετε άμεσα αν όντως υπάρχει σοβαρή και αξιόλογη πρόταση για την διασφάλιση των θέσεων εργασίας στα δύο εργοστάσια. Ελπίζουμε στην άμεση ανταπόκρισή σας, αντιλαμβανόμενος την δεινή θέση μας (οικονομική και ψυχολογική).
Σωματεία Εργαζομένων ΣΕΒΑΘ - ΣΕΠΕΚ"”
Πηγή: krogias.blogspot.com

Ως φόρουμ ενεργών πόλιτών δεν έχουμε όλοι τις γνώσεις για το ποιος τρόπος είναι ο καταλληλότερος για την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου θέματος γιατί ζούμε σε διαφορετικά μέρη της Ελλάδος και του εξωτερικού. Το διαδίκτυο όμως μας έχει κάνει όλους μια γειτονιά και έχουμε τώρα την ευκαιρία να γνωρίζουμε τα επιμέρους προβλήματα και να συμβάλουμε όσο μπορούμε στην αντιμετώπιση τους. Τώρα μπορούμε να ενώσουμε την φωνή μας με τους κατοίκους της βόρειας Ελλάδας που κινδυνεύουν σε λίγες μέρες να βρεθούν χωρίς δουλειά και το χειρότερο χωρίς ελπίδα να βρουν ξανά δουλειά!

Ζητάμε από την πολιτεία να εκπονήσει σχέδιο αποκατάστασης. Ζητάμε από κάθε πολιτικό άνδρα και γυναίκα της Ελλάδας που έχει πρόσβαση στα κέντρα εξουσίας να πιέσει τους κυβερνόντες και να καταβάλει κάθε προσπάθεια ώστε να λυθεί το πρόβλημα οριστικά. Να μην υπάρξει κανένας γονιός που να μην μπορεί να έχει πρόσβαση στο αυτονόητο, στην ευκαιρία να προσφέρει στην οικογένεια του τα προς το ζην. Ζητούμε αυτή τη φορά η πολιτεία να ανοίξει τα μάτια τις και τα αυτιά της στις φωνές των κατοίκων της περιφέρειας διότι οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και η ελπίδα χάνεται.Ζητούμε τα χρήματα του Δ' Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης (ΕΣΠΑ) αυτή τη φορά να μην διατεθούν στους φίλους και τους γνωστούς της διαπλοκής αλλά στις πραγματικές ανάγκες των κατοίκων της περιφέρειας. Οι νέοι πρέπει να έχουν κίνητρα να μείνουν στην περιφέρεια ώστε να μην ερημωθεί ξανά η αγροτική Ελλάδα. Η ανέχεια που χτυπάει σήμερα την πόρτα του διπλανού μας μπορεί αύριο με κάποιο τρόπο να χτυπήσει και την δική μας και ο μόνος τόπος άμυνας είναι η αλληλεγγύη και μια ευνομούμενη πολιτεία που προγραμματίζει και μεριμνά.

Είμαστε λοιπόν αλληλέγγυοι στον «βορρά» που δοκιμάζεται και ζητούμε από όλους εσάς τους πολιτικούς εκπροσώπους μας να αναλάβετε τις ευθύνες που σας αναλογούν και να συμβάλετε όλοι ωστε να δοθεί οριστική λύση.

e-pasok.forumotion.com
Διαδικτυακή Οργάνωση Πολιτών


Η Οργανωτική Επιτροπή
Γιώργος Κρόγιας, Ελένη Βεϊσάκη, Θεόδωρος Ποσταντζίδης, Γιάννης Γ. Αγγέλου, Παναγιώτης Πετεινάτος, Γιώργος Π. Κόλλιας, Χρήστος Χαρακοπίδης, Πασχάλης Αγανίδης.
Δημοσίευση σχολίου
ΠΑΛΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ/Η ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝ. ΑΡΧΗΣ" ΕΚΛΕΙΣΕ
ΨΗΦΟΙ: ΑΠΟΛΥΤΑ ΝΑΙ: 2 (3,2%) - ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 4 (4,8%) - ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΧΙ: 51 (82,3% - ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 4 (6,5%) - ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΚΟΜΗ: 2 (3,2%).
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ: ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 8% - ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 88,8%

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΒΑΡΝΑΒΑ" ΕΚΛΕΙΣΕ.

ΨΗΦΟΙ: ΝΑΙ: 26 (84%) - ΟΧΙ:
5 (16%)

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ. ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ;" ΕΚΛΕΙΣΕ.
ΨΗΦΟΙ:
ΚΑΤΑ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2": 26 (52%)
ΥΠΕΡ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2"
: 24 (48%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ: 22 (58%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ: 16 (42%)

(βλέπε στην στήλη "ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ")