ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 225 .000 ! !

Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2008

Ο BIG BROTHER ΤΟΥ ΒΑΡΝΑΒΑ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ

Όπως έχει γίνει φανερό σε όσους παρακολουθούν το blog μου, μιλώ πάντα επώνυμα, υπεύθυνα και χωρίς να αποκρύπτω τίποτα.
Κι αυτό θα συνεχίσω να κάνω, γιατί αυτό επιβάλλει η συνείδησή μου.
Σ΄ αυτά τα πλαίσια αναρτώ σε νέο post τα σχόλια που αναρτήθηκαν στο post :
Ο "ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΔΕΛΦΟΣ" ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΒΑΡΝΑΒΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ
προκειμένου οι αναγνώστες να έχουν σφαιρική άποψη για το θέμα και να ακουστεί και η "άλλη πλευρά".

ΤΟ ΑΡΧΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ ΗΤΑΝ:
Αυτή η ιστορία του big brother Βαρνάβα τελικά έχει μεγάλη συνέχεια.
Μετά τις διαμαρτυρίες των εργαζομένων, του Σωματείου των Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, Νομαρχιακών Συμβούλων και της Αντιπολίτευσης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Βούλγαρης "υποχώρησε" και αφαίρεσε τις δύο από τις τέσσερις κάμερες από τον χώρο εργασίας των εργαζομένων.
Διατήρησε, όμως, τις άλλες δύο στον χώρο αναμονής του Κοινού, με την δικαιολογία "να βλέπει ποιοι περιμένουν απ΄ έξω και να ανοίγει ανάλογα την πόρτα του", γιατί "χρειάζεται χρόνο να εργασθεί χωρίς ενοχλήσεις".
Δηλαδή, πέρα από το αίσχος της παράνομης (χωρίς απόφαση του Κοινοτικού Συμβουλίου και χωρίς άδεια από την Αρχή προστασίας Προσωπικών δεδομένων) τοποθέτησης των καμερών, προσέθεσε ένα ακόμη αίσχος. Αυτό του διαχωρισμού των Πολιτών του Βαρνάβα σε δύο κατηγορίες. Αυτών που εγκρίνονται από τον ίδιο και "θα ανοίγει η πόρτα του" κι αυτών που δεν εγκρίνονται και "δεν θα ανοίγει η πόρτα του".
Πλέον το θέμα παίρνει κι άλλες διαστάσεις.
Στην ανοιχτή παρανομία προστίθεται και η ακραία αντιδημοκρατική συμπεριφορά του εν λόγω Προέδρου.
Ήδη η Δημοτική Κίνηση ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΒΑΡΝΑΒΑ προσέφυγε στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και στον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Αττικής.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ κ. ΒΟΥΛΓΑΡΗ ΗΤΑΝ:
ΘΕΜΑ:
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΒΑΡΝΑΒΑ ΠΕΡΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΩΣ ΚΑΜΕΡΩΝ, ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ BLOG ΤΟΥ Κου. ΚΟΛΛΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ.

Πίστευα και πιστεύω ότι η ευγένεια δεν κοστίζει τίποτα αλλά προσφέρει πολλά. Διάβασα τα σχόλιά σας και τους χαρακτηρισμούς τον οποίο πολύ απλά είναι ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΕΣ. Το να πετάς λάσπη και να διαστρεβλώνεις θέσεις, απόψεις, ιδέες είναι χαρακτηριστικό των ανθρώπων που είναι ανίκανοι να προσφέρουν στην κοινωνία και κυρίως όταν οι ίδιοι εμπλέκονται στα Κοινά. Είναι δέντρα χωρίς καρπούς.
Επί του θέματος, είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε Προέδρου να φροντίζει για την καλύτερη οργάνωση της υπηρεσίας. Στα πλαίσια αυτά δόθηκε εντολή να τοποθετηθούν κάμερες ΜΟΝΟ οπτικές έξω από το γραφείο του Προέδρου της Κοινότητας. (Επισημαίνω ότι οι συγκεκριμένες κάμερες είναι ΜΟΝΟ οπτικές, ΟΥΤΕ καταγράφεται κάτι, ΟΥΤΕ αρχειοθετείται, ΟΥΤΕ διαβιβάζεται, ΟΥΤΕ γίνεται οποιαδήποτε επεξεργασία. Η λειτουργία τους εντάσσεται στα πλαίσια του διευθυντικού δικαιώματος και δικαιώματος οργάνωσης της υπηρεσίας, αλλά και στα πλαίσια ασφαλείας των εργαζομένων. ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ Ή ΜΗ ΘΙΓΕΤΑΙ.)
Τοποθετήθηκαν και 2 κάμερες στα γραφεία των υπαλλήλων. ΟΥΔΕΙΣ εκ των υπαλλήλων που εργάζεται στην Γραμματεία της Κοινότητας διαμαρτυρήθηκε γι' αυτό και ΟΥΔΕΙΣ από τους εν λόγω υπαλλήλους διαμαρτυρήθηκε στο Σωματείο Εργαζομένων Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2008 και ενώ κατευθυνόμουν προς το σχολείο που διδάσκω δέχτηκα τηλεφώνημα από τον Πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων για το θέμα των καμερών. Τους εξήγησα οτι δεν μπορώ να είμαι στην Κοινότητα και οτι δεν μπορώ να γυρίσω πίσω, και κλείστηκε ραντεβού για την επομένη (Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2008 και ώρα 8:00 π.μ. στα γραφεία της Κοινότητας.
Την ίδια μέρα 30/9/2008 επιστρέφοντας από το σχολείο έγινε σύσκεψη με τους υπαλλήλους γραφείων της Κοινότητας. Οι υπάλληλοι δήλωσαν ότι δεν έχουν κανένα πρόβλημα με τις κάμερες. ΠΑΡΟΛΑ αυτά ο Πρόεδρος παρόντος και του δικηγόρου της Κοινότητας που διαβεβαίωνε όλους ότι δεν υπάρχει νομικό πρόβλημα, έδωσε εντολή οι κάμερες στα γραφεία των υπαλλήλων να μην υπάρχουν.
Έγινε συνάντηση στις 1/10/2008 με το Σωματείο Εργαζομένων, ο Πρόεδρος εξέφρασε την θέση και την άποψή του και το θέμα έληξε. Συζητήθηκε μάλιστα και ζητήθηκε από τον Πρόεδρο προς το Σωματείο να συμβάλλουν και αυτοί στην επίλυση του προβλήματος έγκαιρης πληρωμής των ωρομίσθιων υπαλλήλων.
Στην συζήτηση ήταν παρόντες και οι κύριοι Νομαρχιακοί Σύμβουλοι Κοκκινόπουλος Ιπποκράτης και Κατσίκης Πέτρος. ΣΗΜΕΙΩΤΕΟΝ οτι οι εν λόγω κάμερες δεν λειτούργησαν ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟ.
Αυτή είναι η αλήθεια και τώρα μπορεί ο οποιοσδήποτε να βγάλει κρίσεις και συμπεράσματα περί "Big Brother" και πως παρουσιάζεται το θέμα.
Η ντροπή ανήκει σε αυτούς που δεν σέβονται τους πολίτες που από αυτούς έχω πάρει 5 τετραετίες εντολή ως Πρόεδρος της Κοινότητας Βαρνάβα.
Για περισσότερα στην πρώτη συνεδρίαση του Κοινοτικού Συμβουλίου από σήμερα.
Οι αναρτήσεις σε ιστοσελίδες απαξιωτικών και υβριστικών κειμένων για τον Πρόεδρο της Κοινότητας είναι κάκιστη υπηρεσία προς την ίδια και τους πολίτες της. Αν δεν "κατέβουν" αυτές οι γελοιότητες χαρακτηρίζουν τους εμπνευστές ως εμπαθής κακοπροαίρετους και ασεβής.
Τέλος θυμίζω στους συγγραφείς αυτών, οτι ο σεβασμός εμπνέεται και δεν επιβάλλεται.

2/10/2008
Ο Πρόεδρος της Κοινότητας
Ν.Βούλγαρης

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ BLOG ΗΤΑΝ:
Κατ΄ αρχήν είναι θετικό το ότι ο Πρόεδρος παρακολουθεί το blog μας. Ίσως μέσα από αυτό πάρει και καμία ιδέα για την πρόοδο και την ανάπτυξη του Βαρνάβα..
Επί της ουσίας του σχολίου του τώρα.
Αφήνω στην άκρη τα δέντρα, τους κομπασμούς και τους χαρακτηρισμούς, γιατί απλά χαρακτηρίζουν αυτόν που τα εκφέρει και δεν συμβάλουν στην ουσία της συζήτησης.
Αρχικά:
  • Οι κάμερες τοποθετήθηκαν χωρίς απόφαση του συλλογικού οργάνου της Κοινότητας που είναι το Κοινοτικό Συμβούλιο, το οποίο θα μπορούσε να εκτιμήσει και την αναγκαιότητά τους.
  • Δεν ζητήθηκε η άδεια από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, όπως ο Νόμος ορίζει.
  • Δεν υπάρχει έγγραφη συναίνεση των "παρακολουθουμένων" (υπαλλήλων, Κοιν. Συμβούλων, συναλλασσομένων)
  • Δεν υπάρχουν εμφανείς πινακίδες που να πληροφορούν την ύπαρξη καμερών.
ΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ τι να πω;
Όσον αφορά την πληροφόρηση ότι τίποτα δεν καταγράφεται, για τους γνώστες της σύγχρονης τεχνολογίας, δεν έχει καμία βάση, δεδομένου ότι πολύ εύκολα και ανά πάσα στιγμή μπορεί να συνδεθεί η βάση με Η/Υ και να γίνει η καταγραφή.
Το ότι αφαιρέθηκαν οι κάμερες που παρακολουθούσαν τους υπαλλήλους, είναι θετικό μεν, αλλά δεν αλλάζει την ουσία του προβλήματος.
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΜΕΡΕΣ. ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.
Τέλος θα συμφωνήσω με τον Πρόεδρο ότι ο σεβασμός δεν επιβάλλεται αλλά εμπνέεται. Ας φροντίσει με τις πράξεις του να εμπνεύσει τον σεβασμό των πολιτών και να μην χρειάζεται κάμερες.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Πρόεδρος χρησιμοποιεί μια "ξύλινη γλώσσα", έχει έπαρση και δεν έχει επιχειρήματα.
Δεν ξέρω ούτε το χωριό σας, ούτε κι εσάς.
Όμως νομίζω ότι ο Κόλλιας έχει δίκιο και πάνω απ΄ όλα είναι δημοκράτης

Ανώνυμος είπε...

οχι καμερες
οχι καμερεσ
οχι καμερες
οχι καμερεσ
οχι καμερες

gotzos είπε...

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΓΙΑ ΠΙΟ ΛΟΓΟ ΕΒΑΛΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΜΕΡΕΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΩΡΟ .ΤΙ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ή ΝΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ?ΠΟΙΟΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΦΕΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ή ΜΗΠΩΣ ΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΤΑΙ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ??ΣΙΓΟΥΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΚΑΤΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ.ΤΙ ΝΑ ΝΑΙ ΑΥΤΟ ΑΡΑΓΕ?ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΙΚΗ ΕΞΗΓΗΣΗ?ΘΑ ΘΕΛΑ ΝΑ ΤΗΝ ΑΚΟΥΣΩ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ.

Unknown είπε...

Από τις διάφορες εξηγήσεις που έδωσε καμία δεν κατάλαβα.
Σε κάθε περίπτωση πρόεκιται για ΠΑΡΑΝΟΜΗ ενέργεια.

ΠΑΛΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ/Η ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝ. ΑΡΧΗΣ" ΕΚΛΕΙΣΕ
ΨΗΦΟΙ: ΑΠΟΛΥΤΑ ΝΑΙ: 2 (3,2%) - ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 4 (4,8%) - ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΧΙ: 51 (82,3% - ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 4 (6,5%) - ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΚΟΜΗ: 2 (3,2%).
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ: ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 8% - ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 88,8%

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΒΑΡΝΑΒΑ" ΕΚΛΕΙΣΕ.

ΨΗΦΟΙ: ΝΑΙ: 26 (84%) - ΟΧΙ:
5 (16%)

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ. ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ;" ΕΚΛΕΙΣΕ.
ΨΗΦΟΙ:
ΚΑΤΑ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2": 26 (52%)
ΥΠΕΡ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2"
: 24 (48%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ: 22 (58%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ: 16 (42%)

(βλέπε στην στήλη "ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ")