ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 225 .000 ! !

Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2008

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΒΑΡΝΑΒΑ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΤΟ "ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟ"

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Βαρνάβα διαβάζοντας το post "ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟ ΣΤΟΝ ΒΑΡΝΑΒΑ; ΕΙΝΑΙ ΦΗΜΕΣ; επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον συντάκτη αυτού του blog διαμαρτυρόμενος για όσα αναφέρονται στο σχόλιο.
Αφού ζήτησε "να μην επηρεάζομαι από την επικαιρότητα", ανέφερε ότι τέτοιες δημοσιεύσεις δυσφημούν τον Βαρνάβα και δίνουν αφορμή σε κάποιους άλλους να "κάνουν σχόλια". Τέλος θεώρησε πιο σωστό "να τον έπαιρνα ένα τηλέφωνο να ενημερωθώ " και να μην βασίζομαι σε "φήμες", ενώ οι συζητήσεις αφορούν ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο" για τον Βαρνάβα, το οποίο φυσικά θα εγκριθεί από το Κοινοτικό Συμβούλιο.
Αφού δηλώσω, για όσους δεν το έχουν αντιληφθεί ότι είμαι επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στην Κοινότητα Βαρνάβα, έχω να παρατηρήσω τα εξής:
Α. Αντί να χρεώνεται τηλέφωνα θα μπορούσε κάλλιστα να απαντήσει μέσω του blog, μέσα από μια αληθινή διαδικασία δημοσίου διαλόγου, αφού τα θέματα αυτά δεν αφορούν μονάχα αυτόν κι εμένα, αλλά ολόκληρο το χωριό.
Β. Είναι προφανές ότι αν τον ενδιέφερε η σωστή πληροφόρηση των μελών του Κοινοτικού Συμβουλίου, δεν θα περίμενε, μετά την διάδοση των φημών, να τον πάρω τηλέφωνο, ή κάθε τόσο να τον παίρνω τηλέφωνο στο στύλ "καλημέρα Πρόεδρε συνέβη τίποτα σήμερα;" αλλά θα επικοινωνούσε ο ίδιος με τα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου προκειμένου να τα ενημερώσει για τα σημαντικά - τουλάχιστον- ζητήματα.
Γ. Ακόμη και μετά την ενημέρωση τα ερωτήματα που τέθηκαν στο προηγούμενο post παραμένουν αναπάντητα. Δηλαδή "Γιατί μυστικές συναντήσεις και διαπραγματεύσεις;" - "Γιατί όχι ανοιχτή δημόσια διαδικασία διαβούλευσης;"
Για την ιστορία ο "ιδιώτης επενδυτής - πολιτικός φίλος" του Προέδρου ονομάζεται ΖΙΩΓΑΣ.
Τέλος μία παρατήρηση στον κ. Πρόεδρο:
Δεν είναι σωστό κύριε Πρόεδρε από την μιά να ισχυρίζεσαι ότι "δεν υπάρχει τίποτα κρυφό" κι απ΄την άλλη να διερευνάς σχετικά με το από που πληροφορήθηκα την συνάντησή σας. Ζούμε σε ανοιχτή κοινωνία και οι πληροφορίες κυκλοφορούν (και μέσω της "αγοράς").
Προσοχή λοιπόν όχι στις "διαρροές", αλλά στις "επαφές".
Εμείς πάντως, θα είμαστε εδώ.
"Δια παν ενδεχόμενο"

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

ΣΧΕΤΙΚΑ
ΑΡΘΡΟ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΣΤΟ ΒΑΡΝΑΒΑ ΠΡΙΝ ... τον εργολάβο!
Πληκρολογείστε
http://varnavasnews.blogspot.com/2008/10/blog-post_7785.html

(Το κείμενο ετοιμάστηκε για να μοιραστεί στην συναυλία που οργάνωσε ο Σκάι για τα δάση. Σεπτέμβριος 23, 2008)


Πριν από λίγα χρόνια, ένας μεγάλος Έλληνας φιλόσοφος είχε δηλώσει ότι 25 χρόνια εκσυγχρονισμού κατέστρεψαν 3000 χρόνια ελληνικού πολιτισμού. Μέρος αυτής της καταστροφής, είναι και οι οβιδιακές μεταμορφώσεις που έχει υποστεί η ελληνική φύση. Γιατί τα τελευταία 25 χρόνια επιδοθήκαμε σ' έναν ανελέητο αγώνα περιβαλλοντικής υποβάθμισης της χώρας: σκάψαμε τη γη, κάψαμε τα δέντρα, χτίσαμε δρόμους και γιγάντιες ακαλαίσθητες τσιμεντένιες εγκαταστάσεις.

Οι συνέπειες είναι γνωστές: Ό,τι ενέπνευσε τους μεγάλους Έλληνες ζωγράφους και τους ποιητές μας –το ελληνικό τοπίο και το τόσο χαρακτηριστικό μέτρο της συνύπαρξης του ανθρώπου με τη φύση– υφίσταται πια μόνο ως καταγραφή στα μουσεία.

Σε τι συνίστατο αυτή η διαδικασία του εκσυγχρονισμού; Δεν ήταν τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο από την εξοικείωσή μας με το πλανητικό μοντέλο της διαρκούς συσσώρευσης και μεγέθυνσης καθώς και το αντίστοιχο καταναλωτικό φαντασιακό που το συνοδεύει. Στα χρόνια που μας πέρασαν, ταυτίσαμε κι εμείς –όπως και ολόκληρος ο πλανήτης– την ευημερία με την συσσώρευση των υλικών αγαθών, την πρόοδο με την αύξηση του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος.

Σήμερα, το έωλον αυτής της διαδικασίας είναι ορατό: Η ζωή μας είναι αβίωτη, η Αθήνα και οι άλλες πόλεις βουλιάζουν στο τσιμέντο και το καυσαέριο, ενώ η ύπαιθρος έχει ερημοποιηθεί εντελώς: στην χειρότερη περίπτωση θα καταβαραθρωθεί από μία μεγάλης έκτασης καταστροφή (λέγε με Ηλεία) και στην καλύτερη, θα μεταβληθεί σε θέρετρο αναψυχής των «Αθηναίων» και των Ευρωπαίων συνταξιούχων, βουλιάζοντας στις τεράστιες τουριστικές εγκαταστάσεις, στα γήπεδα γκολφ, τα εστιατόρια και τα τζιπ.

Αυτό είναι και το πλαίσιο της αμείλικτης κυριαρχίας των μεγάλων συμφερόντων, το θερμοκήπιο μέσα από το όποιο ξεπήδησε η Ελλάδα τον μεγαλοεργολάβων και των νταβατζήδων.

Κι αν αναρωτιέται κανείς από τη στάση του κράτους και της τοπικής αυτοδιοίκησης, που παρουσιάζεται διαρκώς ότι κάνει τα «στραβά μάτια», θα πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε ότι ζούμε σε μια χώρα παρασιτική, η οποία έχει καταλήξει να μην παράγει τίποτε, και ως εκ τούτου μπορεί να «αναπτύσσεται» και να «προοδεύει» μόνο καταστρέφοντας, εκποιώντας μεταξύ άλλων την φυσική της κληρονομιά.

Γι' αυτό και οι θεσμοί, ανεξαρτήτως εάν οι διαχειριστές τους είναι «αριστεροί» ή «δεξιοί», όχι μόνο εμφανίζονται δίπλα σ' αυτούς που καταστρέφουν το περιβάλλον, αλλά και αποτελούν τον συλλογικό οργανωτή της καταπάτησης και της ανοικοδόμησής του.

Ποια θαναι άραγε η τύχη “αξιοποίησης" των κτημάτων που ενοικίασε η Κοινότητα Βαρνάβα από το Ταμείο Εθνικού Στόλου και θέλει να δώσει για “ανάπτυξη” σε ιδιώτη εργολάβο?

ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ… ΠΡΊΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ.
Ανάπτυξη, αχ πόσο φοβίζει αυτή η λέξη!


5 comments:
Επισκεφθειτε το Blog ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΒΑΡΝΑΒΑ, για τα ενδιαφέροντα σχόλια.

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία!

ΠΑΛΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ/Η ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝ. ΑΡΧΗΣ" ΕΚΛΕΙΣΕ
ΨΗΦΟΙ: ΑΠΟΛΥΤΑ ΝΑΙ: 2 (3,2%) - ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 4 (4,8%) - ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΧΙ: 51 (82,3% - ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 4 (6,5%) - ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΚΟΜΗ: 2 (3,2%).
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ: ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 8% - ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 88,8%

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΒΑΡΝΑΒΑ" ΕΚΛΕΙΣΕ.

ΨΗΦΟΙ: ΝΑΙ: 26 (84%) - ΟΧΙ:
5 (16%)

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ. ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ;" ΕΚΛΕΙΣΕ.
ΨΗΦΟΙ:
ΚΑΤΑ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2": 26 (52%)
ΥΠΕΡ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2"
: 24 (48%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ: 22 (58%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ: 16 (42%)

(βλέπε στην στήλη "ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ")