ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 225 .000 ! !

Σάββατο 4 Ιουλίου 2009

ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 2/7/2009: ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!

Τελικά δεν μπορεί να υπάρξει συνεδρίαση του Κοινοτικού Συμβουλίου στον Βαρνάβα χωρίς συγκρούσεις. Όποιο θέμα και να συζητειται, ακόμη κι όταν φαίνεται να υπάρχει συμφωνία (!).
Η εξήγηση, για όσους παρακολουθούν τις συνεδριάσεις, είναι απλή. Ο Πρόεδρος, μπροστά στην αδυναμία του να σχεδιάσει και να υλοποιήσει το οποιοδήποτε έργο, πυροδοτεί το κλίμα, για να απαξιώσει στο σύνολό του το Συμβούλιο, αφού ο ίδιος, έτσι κι αλλιώς έχει ήδη απαξιωθεί.
Ως Κοινοτικός Σύμβουλος έχω προπαθήσει να κρατήσω την όποια αντιπαράθεση σε καθαρά πολιτικό επίπεδο και σε ήπιους τόνους. Διαπιστώνω ότι αυτό δεν είναι πάντα εφικτό. Λυπάμαι που αναγκάζομαι κάποιες φορές να ξεφεύγω από την στάση που συνειδητά έχω επιλέξει, αλλά η πρόκληση από την πλευρά του Προέδρου είναι τόσο έντονη και σε τέτοιο χαμηλό επίπεδο, που κανείς δεν θα μπορούσε να "κρατηθεί".
Έχω δηλώσει ότι θα εξετάσω την σκοπιμότητα της φυσικής μου παρουσίας σε αυτήν την αθλιότητα που λέγεται "συνεδρίαση Κοινοτικού Συμβουλίου". Ξέρω ότι η φυγή δεν είναι λύση, αλλά και η συμμετοχή είναι φθορά.
Είναι ίσως το μοναδικό Κοινοτικό Συμβούλιο στην ευρύτερη περιοχή που η αντιπολίτευση υποβάλλει συνεχώς εμπεριστατωμένες, μελετημένες, κοστολογημένες και υλοποιήσιμες προτάσεις. Κι απ΄ την άλλη είναι ο μοναδικός ίσως Πρόεδρος στην ευρύτερη περιοχή που αντί να "αρπάζει" την ευκαιρία συναίνεσης και να αποδέχεται και να υλοιποιεί αυτές τις προτάσεις (που, σημειωτέον, τις ψηφίζει!) τις λοιδωρεί, τις υποτιμά και φυσικά δεν τις υλοποιεί ποτέ.
Κι ας αναφέρονται αυτές σε θέματα ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΒΑΡΝΑΒΑ, ΑΝΑΚΥΛΩΣΗΣ...
Κι όχι μόνο δεν υλοποιεί τις προτάσεις αυτές, αλλά δεν υλοποιεί έστω κάτι άλλο! Δεν υλοποιεί τίποτα!
Στο τελευταίο Συμβούλιο συζητήθκε το θέμα της ΔΙΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΡΝΑΒΑ.
Το Συμβούλιο είχε συγκληθεί με πρωτοβουλία των Κοινοτικών Συμβούλων ΤΣΙΜΙΝΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ, ΗΛΙΑ ΣΠΥΡΟΥ, ΚΟΛΛΙΑ ΓΙΩΡΓΟΥ, ΜΗΛΙΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ, ΔΗΜΑ ΒΑΓΓΕΛΗ.
Σκοπός του ήταν ο συντονισμός της δράσης με τον Δήμο Καλάμου, γι΄ αυτό και παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Καλάμου κ. Λίτσας και ο Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Καλάμου κ. Κανούσης (πλήρες ρεπορτάζ για το ζήτημα αυτό εδώ).
Κι ενώ, φαινομενικά τουλάχιστον, υπάρχει ΟΜΟΦΩΝΙΑ στον τρόπο αντιμετώπισης του ΤΕΡΑΣΤΙΟΥ αυτού προβλήματος για τον Βαρνάβα, ο Πρόεδρος της Κοινότητας, πυροδότησε μια σύγκρουση, παρουσία των καλεσμένων, μιλώντας για "σκοπιμότητα" αυτών που συγκάλεσαν το Κοινοτικό Συμβούλιο (!).
Ως μέλος της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΔΙΕΛΕΥΗ ΤΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ, είχα πολλά να πώ για την αδράνεια του Προέδρου στο θέμα. Δεν το έκανα, γιατί στην συγκεκριμένη συνεδρίαση αυτό που προείχε δεν ήταν η ανάδειξη των διαφορών, αλλά η προώθηση της ενωτικής δράσης ΒΑΡΝΑΒΑ - ΚΑΛΑΜΟΥ.
Για τον Πρόεδρο, όμως, άλλες ήταν οι προτεραιότητες: η δυσφήμιση της πρωτοβουλίας των Συμβούλων και η σύγκρουση.
Κι όταν ο Κοινοτικός Σύμβουλος Ηλίας Σπύρος έθεσε το θέμα της καθαριότητας στην Παραλία Βαρνάβα η σύγκρουση γενικεύτηκε.
Είχα υποβάλλει πριν ένα μήνα ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑ ΒΑΡΝΑΒΑ, η οποία ψηφίστηκε ΟΜΟΦΩΝΑ και η οποία ΔΕΝ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ούτε κατά ένα, έστω, μέρος της.
Κι αντί ο Πρόεδρος ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΣΥΓΝΩΜΗ για την αδράνειά του και ΝΑ ΔΕΣΜΕΥΘΕΙ, ότι - έστω και τώρα την ύστατη στιγμή - θα υλοποιήσει την ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση, άρχισε να επιτίθεται κατά πάντων, θεωρώντας προφανώς ότι η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση.
Και η μόνιμη επωδός; ΔΕΝ ΜΕ ΑΦΗΝΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΡΓΟ!
Αυτή η εικόνα δεν τιμά τον Βαρνάβα.
Ο Πρόεδρος οφείλει να λύσει τον γόρδιο δεμό. Κι αν δεν μπορεί, τότε ΑΣ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ. Ο Βαρνάβας δεν μπορεί να πληρώνει τις προσωπικές αγωνίες του Προέδρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΛΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ/Η ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝ. ΑΡΧΗΣ" ΕΚΛΕΙΣΕ
ΨΗΦΟΙ: ΑΠΟΛΥΤΑ ΝΑΙ: 2 (3,2%) - ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 4 (4,8%) - ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΧΙ: 51 (82,3% - ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 4 (6,5%) - ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΚΟΜΗ: 2 (3,2%).
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ: ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 8% - ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 88,8%

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΒΑΡΝΑΒΑ" ΕΚΛΕΙΣΕ.

ΨΗΦΟΙ: ΝΑΙ: 26 (84%) - ΟΧΙ:
5 (16%)

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ. ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ;" ΕΚΛΕΙΣΕ.
ΨΗΦΟΙ:
ΚΑΤΑ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2": 26 (52%)
ΥΠΕΡ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2"
: 24 (48%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ: 22 (58%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ: 16 (42%)

(βλέπε στην στήλη "ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ")