ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 225 .000 ! !

Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

ΔΑΣΙΚΟΙ ΧΑΡΤΕΣ, ΗΜΕΡΙΔΑ, ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

Διάβασα μια ανάρτηση στο blog "ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ" με τίτλο "ΛΑΘΟΣ ΚΙΝΗΣΗ - ΣΩΣΤΗ (ΠΟΛΙΤΙΚΗ) ΚΙΝΗΣΗ - ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ" σχετικά με την Ημερίδα της Ομοσπονδίας Εξωραϊστικών και Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Μάκρης και έχω να κάνω μερικά σχόλια:
  • Στην ημερίδα η παράταξη ΝΕΑ ΠΟΛΗ - ΝΕΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ εκπροσωπήθηκε από τον Γιώργο Κόλλια.
  • Η διαμόρφωση θέσεων στα σοβαρά και φλέγοντα ζητήματα της περιοχής δεν πρέπει να γίνεται - και στην παράταξή μας δεν γίνεται- σύμφωνα με τις επιθυμίες του "αρχηγού", αλλά μέσα από διαδικασίες διαλόγου, ανταλλαγής απόψεων, εξέτασης όλων των παραμέτρων του προβλήματος. Συνεπώς οι "κραυγές" σε Ημερίδες, για να εισπραχθούν τα χειροκροτήματα των πολιτών, για εμάς, δεν είναι σοβαρή πολιτική, αλλά πολιτική "Μαυρογιαλούρου", ιδίως όταν σ΄ αυτές κυριαρχεί το ΕΓΩ κι όχι το ΕΜΕΙΣ.
  • Σίγουρα η Παράταξή μας θα εμφανισθεί με συγκεκριμένες θέσεις για όλα τα σημαντικά προβλήματα του νέου Δήμου. Και επίσης σίγουρα κανένα μεμονωμένο στέλεχος δεν μπορεί να εκφράζει την πολιτική της Παράταξης.
  • Διαπίστωσα ότι η όλη συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τα προβλήματα της Ν. Μάκρης. Γι΄ αυτό άλλωστε δεν τοποθετήθηκα στην Ημερίδα, κάτι το οποίο δεν συνηθίζω. Χρειάζεται πολύ δουλειά για να αποδεχθούμε όλοι ότι πλέον αποτελούμε μια ενότητα με ιδιαιτερότητες κατά τόπο.
  • Ο κάθε πολίτης (υποψήφιος ή μη) κρίνεται για την δημόσια παρουσία του και δράση κι όχι από τις "κακές" ή "καλές" παρέες. Το ζητούμενο της Αυτοδιοίκησης είναι η ενεργός δράση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και η χάραξη μακροχρόνιας στρατηγικής ανάπτυξης. Σ΄αυτό το πεδίο κρίνεται (ή τουλάχιστον θα έπρεπε να κρίνεται) κάποιος.
  • Για το ζήτημα των Δασικών Χαρτών η προσωπική μου θέση (επαναλαμβάνω γνωρίζοντας τα προβλήματα μόνο του Βαρνάβα στην παρούσα φάση) είναι ότι το Νομοσχέδιο αυτό οδηγεί σε τεράστιες αδικίες και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από τις τοπικές κοινωνίες.

Ψυχραιμία λοιπόν.
Ας ξεκινήσουμε μια διαδικασία ανταλλαγής απόψεων, χωρίς "επιθετικούς προσδιορισμούς ", πολιτισμένα και με αίσθημα ευθύνης.
Άλλωστε ρε αδέρφια, πατριώτες είμαστε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΛΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ/Η ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝ. ΑΡΧΗΣ" ΕΚΛΕΙΣΕ
ΨΗΦΟΙ: ΑΠΟΛΥΤΑ ΝΑΙ: 2 (3,2%) - ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 4 (4,8%) - ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΧΙ: 51 (82,3% - ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 4 (6,5%) - ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΚΟΜΗ: 2 (3,2%).
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ: ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 8% - ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 88,8%

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΒΑΡΝΑΒΑ" ΕΚΛΕΙΣΕ.

ΨΗΦΟΙ: ΝΑΙ: 26 (84%) - ΟΧΙ:
5 (16%)

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ. ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ;" ΕΚΛΕΙΣΕ.
ΨΗΦΟΙ:
ΚΑΤΑ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2": 26 (52%)
ΥΠΕΡ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2"
: 24 (48%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ: 22 (58%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ: 16 (42%)

(βλέπε στην στήλη "ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ")