ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 225 .000 ! !

Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

ΤΡΑΓΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ


Ως συμβολή στην τραγική επέτειο των πυρκαγιών που κατέκαψαν τον Βαρνάβα, το 2009 και το 2010, αναδημοσιεύω την ανάρτηση της "επόμενης μέρας " της πυρκαγιάς του Ιουλίου του 2010, με τίτλο "ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΝΘΩ!"


ΜΑΣ ΚΑΨΑΝΕ ΠΑΛΙ!
ΜΑΣ ΚΑΨΑΝΕ ΠΑΛΙ!
ΜΑΣ ΚΑΨΑΝΕ ΠΑΛΙ!
ΜΑΣ ΚΑΨΑΝΕ ΠΑΛΙ!
ΜΑΣ ΚΑΨΑΝΕ ΠΑΛΙ!

  Μας κάψανε πάλι! Ο χειρότερος εφιάλτης μας επιβεβαιώθηκε. Αυτό που όλοι μας ελπίζαμε να μην συμβεί, συνέβη. Ο Βαρνάβας έζησε για μια ακόμη φορά συνθήκες κόλασης. Ο Βαρνάβας καταστράφηκε.
    Πονώ για το χωριό μου. Και το εννοώ.
    Έζησα τον εφιάλτη από μέσα. Είδα το μάταιο της προσπάθειας των απλών ανθρώπων να αντιμετωπίσουν τις φλόγες. Εγκλωβίστηκα στην φωτιά και βίωσα το συναίσθημα του θανάτου. Είδα την αγωνία στα μάτια των πατριωτών μου. Άκουσα τις φωνές απελπισίας αυτών που καίγονταν τα σπίτια τους. Είδα τα άγρια ζώα να τρέχουν πανικόβλητα να σωθούν. Εισέπνευσα τον μαύρο καπνό . Ένοιωσα τον φόβο, την πίκρα, την απογοήτευση, την στεναχώρια.
     Σήμερα ξαναείδα τον τόπο της καταστροφής. Ένα πανέμορφο δάσος δεν είναι τίποτα άλλο παρά αποκαΐδια που καπνίζουν. Η απόλυτη καταστροφή. Μόνο έτσι μπορεί να περιγραφεί αυτή η τραγική εικόνα.
     Ναι, τούτη την φορά, υπήρξε άμεση κινητοποίηση του μηχανισμού. Ναι, τα μέσα ήσαν αρκετά. Ναι, έγινε ότι ήταν δυνατόν να γίνει. Αν ήμουν ένας αντικειμενικός παρατηρητής, θα μπορούσα να πω ότι "είμαι ικανοποιημένος". Όμως, εμένα,  όλα αυτά σε τίποτα δεν με παρηγορούν. Εγώ, που τούτη την στιγμή βλέπω τον τόπο μου καμένο, αδιαφορώ για τους μηχανισμούς και τα σχέδια δράσης. Εγώ πενθώ. Ίσως αύριο - μεθαύριο να μπορώ να γράψω για όλα αυτά. Να επικροτήσω ή να κριτικάρω τις όποιες ενέργειες. 
     Όχι, όμως, σήμερα. Σήμερα πενθώ.
     Θα ήθελα να γράψω πολλά, πάρα πολλά. Αλλά δεν μπορώ. Σήμερα πενθώ.
    Μπορεί κάποιοι, διαβάζοντας όλα τούτα να σκεφθούν: "Εντάξει ρε φίλε, μπορεί να έχεις δίκιο, αλλά είσαι υπερβολικός". Δεν τους κατηγορώ. Όποιος δεν έζησε αυτόν τον εφιάλτη, όποιος δεν πάλεψε με την φωτιά, όποιος δεν βίωσε αυτήν την κατάσταση δεν μπορεί να καταλάβει. Κι εύχομαι να μην χρειαστεί ποτέ να νοιώσει όλα αυτά.
    Αυτά.
    Γιατί σήμερα πενθώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΛΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ/Η ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝ. ΑΡΧΗΣ" ΕΚΛΕΙΣΕ
ΨΗΦΟΙ: ΑΠΟΛΥΤΑ ΝΑΙ: 2 (3,2%) - ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 4 (4,8%) - ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΧΙ: 51 (82,3% - ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 4 (6,5%) - ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΚΟΜΗ: 2 (3,2%).
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ: ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 8% - ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 88,8%

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΒΑΡΝΑΒΑ" ΕΚΛΕΙΣΕ.

ΨΗΦΟΙ: ΝΑΙ: 26 (84%) - ΟΧΙ:
5 (16%)

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ. ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ;" ΕΚΛΕΙΣΕ.
ΨΗΦΟΙ:
ΚΑΤΑ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2": 26 (52%)
ΥΠΕΡ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2"
: 24 (48%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ: 22 (58%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ: 16 (42%)

(βλέπε στην στήλη "ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ")