ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 225 .000 ! !

Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

GREENPEACE: ΣΤΑ ΜΕΡΗ ΠΟΥ Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΑΔΕΙΑΖΕΙ ΑΠΟ ΨΑΡΙΑ



Πρόσωπο με πρόσωπο με τους παράκτιους ψαράδες

Η ομάδα της Greenpeace ταξίδεψε τον Αύγουστο σε μέρη που η θάλασσα αδειάζει από ψάρια και ο βυθός της καταστρέφεται από τις μηχανότρατες. Πήγαμε σε Άνδρο, Σύρο, Πάρο, Νάξο και συναντήσαμε ντόπιους, παράκτιους ψαράδες.
Ο Σωτήρης, ο Δημήτρης, ο Παναγιώτης και τόσοι άλλοι παράκτιοι ψαράδες μας μίλησαν για την καταστροφή της θάλασσας, όπως οι ίδιοι τη βιώνουν καθημερινά, αλλά και για την ανάγκη δημιουργίας θαλάσσιων καταφυγίων στις Κυκλάδες. Οι περισσότεροι, άλλωστε, υπέγραψαν και το σχετικό αίτημα της Greenpeace προς την πολιτική ηγεσία, για να μπορέσουν τα ψάρια να ζήσουν και να αναπαραχθούν, αλλά και οι ίδιοι οι ψαράδες να επιβιώσουν! Συναντήσαμε βεβαίως και μηχανοτρατάδες, συμφωνώντας ότι...διαφωνούμε, αφού εκείνοι δε «βλέπουν» τις συνέπειες της καταστροφικής αλιευτικής μεθόδου τους.
Όπου και να στήσαμε την έκθεση φωτογραφίας με τις μαρτυρίες των ανθρώπων της θάλασσας, ο κόσμος μας πλησίασε, μας ρώτησε με ενδιαφέρον, ενώ μοιράστηκε μαζί μας τις προσωπικές του εμπειρίες για το ψάρι που χάνεται.
Στο ταξίδι μας αυτό συνέβαλαν σημαντικά οι υποστηρικτές μας, που χάρη στη δική τους οικονομική βοήθεια, πραγματοποιήθηκε αυτή η δράση. 
Και συνεχίζουμε! Σύντομα θα βρεθούμε σε Κύθνο και Μύκονο, για να μιλήσουμε με περισσότερους παράκτιους ψαράδες, καταγράφοντας και εκεί τις συγκλονιστικές τους μαρτυρίες για την καταστροφή.

Yπεύθυνη Εκστρατείας
για το Θαλάσσιο Περιβάλλον


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΛΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ/Η ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝ. ΑΡΧΗΣ" ΕΚΛΕΙΣΕ
ΨΗΦΟΙ: ΑΠΟΛΥΤΑ ΝΑΙ: 2 (3,2%) - ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 4 (4,8%) - ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΧΙ: 51 (82,3% - ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 4 (6,5%) - ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΚΟΜΗ: 2 (3,2%).
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ: ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 8% - ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 88,8%

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΒΑΡΝΑΒΑ" ΕΚΛΕΙΣΕ.

ΨΗΦΟΙ: ΝΑΙ: 26 (84%) - ΟΧΙ:
5 (16%)

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ. ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ;" ΕΚΛΕΙΣΕ.
ΨΗΦΟΙ:
ΚΑΤΑ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2": 26 (52%)
ΥΠΕΡ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2"
: 24 (48%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ: 22 (58%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ: 16 (42%)

(βλέπε στην στήλη "ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ")