ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 225 .000 ! !

Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ


Τελευταία, σε αλλεπάλληλα δημοσιεύματα, ο κ. Αποστολόπουλος  στο καλό blog ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΒΑΡΝΑΒΑ αναφέρεται  στην ανάγκη διενέργειας διαχειριστικού ελέγχου από τον Δήμο Μαραθώνα στην πρώην Κοινότητα Βαρνάβα.
Μάλιστα ξεκίνησε με χαρακτηρισμούς ισοπέδωσης  του τύπου «Αν ψάξουμε για τα ονόματα θα δούμε ποιοί κυβέρνησαν τον Βαρνάβα τα τελευταία  20-30 χρόνια»  και «Είναι πάντα οι ίδιες οικογένειες που ελέγχουν τη πολιτική και οικονομική ζωή του τόπου, οι ίδιες που δεκαετίες με μαϊμού και στημένους διαγωνισμούς ή με απευθείας αναθέσεις ΚΛΕΒΟΥΝ, δηλαδή εμάς» (βλέπε ΕΔΩ)
Από την πλευρά μου δόθηκε μια απάντηση στην οποία αφού ανέφερα ότι «….επειδή η γενική αναφορά "κλέβουν" με  ει ως προσωπικότητα, αφού ζητήσω από τον συντάκτη του σχολίου να παραθέσει στοιχεία για τα γραφόμενά του, οφείλω να αναφέρω την θέση μου και τα στοιχεία στα οποία βασίζεται» παρέθετα στοιχεία από τα οποία αποδεικνύεται η χρηστή διαχείριση της περιόδου που διετέλεσα Πρόεδρος αυτής της Κοινότητας και τον ΑΘΛΟ  που, οι συνεργάτες μου  κι εγώ, πραγματοποιήσαμε σε μόλις 3,5 χρόνια καθαρής διακυβέρνησης, μετατρέποντας ένα έλλειμμα της τάξης των 1.242.497,19 €, σε  πλεόνασμα  68.466,38 €  (βλέπε ΕΔΩ)
Ο κ. Αποστολόπουλος, μετά από δημόσιο αίτημά μου προς τον Δήμαρχο Μαραθώνα για την πραγματοποίηση διαχειριστικού ελέγχου στην πρώην Κοινότητα Βαρνάβα, αλλά και σε όλες τις συνιστώσες του νέου Δήμου Μαραθώνα, συνεχίζει  γράφοντας «Αλλά Κύριε Κόλλια παρακαλούμε...φωτίστε μας περισσότερο...αν γνωρίζεται να μας πείτε κάτι σχετικό σαν πρώην επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Βαρνάβα. Δεν αρκεί  μόνο να επικαλείστε και να διατυμπανίζετε την  διεξαγωγή διαχειριστικού έλεγχου.  Οφείλεται επιτέλους να τολμήσετε να μιλήσετε..σαν πολίτης αυτού του τόπου.
Σήμερα, στην εποχή της μεγάλης οικονομικής κρίσης την οποία ζούμε, οι πολίτες είναι πολύ αυστηροί μπροστά σε φαινόμενα κατασπατάλησης της δημόσιας περιουσίας και απαιτούν πράγματι διαφάνεια και δικαιοσύνη. Ταυτόχρονα όμως δεν ανέχονται κορώνες…. που εκστομίζονται από πρώην αυτοδιοικητικούς, όταν δεν αποκτούν νόημα και ουσία». (βλέπε ΕΔΩ)
Σέβομαι το δικαίωμα του κάθε πολίτη να έχει άποψη, να την εκφράζει δημόσια, να κρίνει ή να επικρίνει πρόσωπα και καταστάσεις. Παράλληλα σεβόμενος και τον εαυτό μου, οφείλω να απαντώ στις κριτικές που μου ασκούνται είτε είναι καλόπιστες, είτε είναι κακόπιστες. Άλλωστε έχω, φαντάζομαι, αποδείξει ότι μετά την απομάκρυνσή μου από τα την Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν υπήρξα «αναχωρητής», αλλά συμμέτοχος, ως ενεργός πολίτης (βλέπε αγώνες ενάντια στον αγωγό φυσικού αερίου, διόδια, τοπικά θέματα κ.λ.π.).
Λοιπόν κ. Αποστολόπουλε:
Όταν κάποιος χρησιμοποιεί την φράση «ΚΛΕΒΟΥΝ» οφείλει να παραθέτει στοιχεία, γιατί επίσης οι πολίτες «… δεν ανέχονται κορώνες…. που εκστομίζονται» από οποιονδήποτε « …. όταν δεν αποκτούν νόημα και ουσία…».
Επειδή δεν διαθέτω στοιχεία για «ΚΛΟΠΗ», εγώ τουλάχιστον δεν χρησιμοποιώ ανάλογες εκφράσεις. Κι αυτό δεν έχει να κάνει με «αδυναμία», «φόβο», ή έλλειψη τόλμης, αλλά με τον σεβασμό των στοιχειωδών κανόνων λειτουργίας της Δημοκρατίας. Και φυσικά σε κάμια περίπτωση δεν κατηγορώ όποιον τις χρησιμοποιεί.
Αν διέθετα τέτοια στοιχεία θα τα παρέπεμπα απευθείας στην Δικαιοσύνη, δεν θα ζητούσα «Διαχειριστικό Έλεγχο», Ο «Διαχειριστικός Έλεγχος» αυτό ακριβώς το νόημα έχει. Της έρευνας και της διαπίστωσης της ύπαρξης παράνομων πράξεων, μέσα από ενδελεχή ελεγχο της οικονομικής διαχείρισης.
Δεν κρύβομαι λοιπόν πίσω από το αίτημα για Διαχειρστικό Έλεγχο, αλλά αντίθετα απαιτώ διαφάνεια, μέσα από τους αρμόδιους ελεγκτικούς μηχανισμούς κι όχι μέσα από «κορώνες» στο Διαδίκτυο. Κι αν το αίτημά μου προβάλλεται ΚΑΙ μέσα από το Διαδίκτυο είναι για λόγους άσκησης μεγαλύτερης πίεσης κι όχι αυτοεπιβεβαίωσης, ή προβολής μου. Αυτά έχουν πάψει να με απασχολούν προ πολλού.
Ήμουν και είμαι αντίθετος με το εγχείριημα του «Καλλικράτη» και έχω, κατά τον παρελθόν, εξηγήσει αναλυτικά τους λόγους. Αν περίμενα κάτι θετικό από αυτό το εγχείριημα ήταν η τήρηση στοιχειωδών κανόνων Δημοκρατικής λειτουργίας. Δεν θα έμπαινα, λοιπόν, ποτέ στην λογική να συνεχίσω μια κακή κατάσταση, που τόσα χρόνια ταλάνισε την τοπική μας Κοινότητας, με κραυγές και άγονες συγκρούσεις.
Με εκτίμηση (πραγματική) και πάντα πρόθυμος για δημόσιο διάλογο.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΛΛΙΑΣ
Υ.Γ.
1. Ακόμη περιμένω στοιχεία για το «ποιοί κυβέρνησαν τον Βαρνάβα τα τελευταία  20-30 χρόνια» και ένα σχόλιο για τα στοιχεία που παρέθεσα στο σχετικό άρθρο.
2. Τούτο το κείμενο δεν έχει να κάνει με οποιασδήποτε μορφής κριτική στα γραφόμενά σας, αλλά την προστασία της δικής μου αξιοπρέπειας, η οποία θεωρώ ότι θίγεται από τα γραφόμενα σας, έστω και χωρίς πρόθεση
Δημοσίευση σχολίου
ΠΑΛΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ/Η ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝ. ΑΡΧΗΣ" ΕΚΛΕΙΣΕ
ΨΗΦΟΙ: ΑΠΟΛΥΤΑ ΝΑΙ: 2 (3,2%) - ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 4 (4,8%) - ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΧΙ: 51 (82,3% - ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 4 (6,5%) - ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΚΟΜΗ: 2 (3,2%).
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ: ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 8% - ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 88,8%

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΒΑΡΝΑΒΑ" ΕΚΛΕΙΣΕ.

ΨΗΦΟΙ: ΝΑΙ: 26 (84%) - ΟΧΙ:
5 (16%)

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ. ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ;" ΕΚΛΕΙΣΕ.
ΨΗΦΟΙ:
ΚΑΤΑ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2": 26 (52%)
ΥΠΕΡ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2"
: 24 (48%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ: 22 (58%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ: 16 (42%)

(βλέπε στην στήλη "ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ")