ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 225 .000 ! !

Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2011

ΤΟ "ΠΑΜΕ" ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΕΙ ΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

  • γράφει ο Π.Κ. Μαυρίδης  (από την EXPRESS

Η ελληνική αστική δημοκρατία παρέδωσε στο ΠΑΜΕ την αρμοδιότητα να τη διαφυλάξει! Η περιφρούρηση του Κοινοβουλίου από μέλη του Πανεργατικού Μετώπου ήταν μια πράξη υψηλού πολιτικού συμβολισμού, που πιστώνεται στον Περισσό.
Καταρχήν επιβεβαίωσε την αδυναμία της πολιτείας να περιορίσει τη δράση και να προσδιορίσει τα κίνητρα των «κουκουλοφόρων» που κάθε φορά παρεισφρέουν στο σώμα των διαδηλωτών για να προκαλέσουν καταστροφές, να τραβήξουν την προσοχή των ΜΜΕ και εν τέλει να αλλοιώσουν το πολιτικό μήνυμα κάθε διαμαρτυρίας.
Κατά δεύτερον, επιβεβαίωσε τις υποψίες ότι οι «γνωστοί άγνωστοι» έχουν αναφορές και διασυνδέσεις με παρακρατικούς μηχανισμούς, που εξακολουθούν να λειτουργούν στη σκιά του κοινοβουλευτισμού
ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΟΥΚΟΛΟΦΟΡΩΝ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ
ΚΚΕ
Η αμφίεση (κουκούλα) κι ο εξοπλισμός (λοστοί, μολότοφ, πέτρες) που διαθέτουν, η τακτική «χτυπώ και φεύγω» που ακολουθούν, η αδιακρισία ως προς τους στόχους (από ιδιωτικές επιχειρήσεις έως τράπεζες και κυβερνητικά κτίρια και από αστυνομικούς έως απλούς διαδηλωτές) παραπέμπουν σε σώμα που δρα οργανωμένα με σκοπό την πρόκληση καταστροφής και χάους.
Οι μάχες σώμα με σώμα των μελών του ΠΑΜΕ με τους «κουκουλοφόρους» στην Πλατεία Συντάγματος, πέραν του ότι κατέστησαν εμφανή τον διαχωρισμό και στον πλέον κακόπιστο, εμφάνισαν το ΚΚΕ να δίνει τον «ταξικό αγώνα» στα όρια της δημοκρατικής νομιμότητας, προασπίζοντας μάλιστα τους θεσμούς που την υποστηρίζουν! Κατά τρίτον, επιβεβαίωσε την ισχύ και την πολιτική συνέπεια του ΚΚΕ. Ο Περισσός ουδέποτε εγκατέλειψε την επιχειρηματολογία περί «Ευρώπης των μονοπωλίων» και όχι των λαών και τώρα αισθάνεται να δικαιώνεται πολιτικά.
Παράλληλα, κατάφερε να διατηρήσει ενωμένες τις γραμμές του, δίνοντας το στίγμα της πειθαρχίας και της οργάνωσης που κανένα άλλο πολιτικό κόμμα δεν διαθέτει.Το ζητούμενο πλέον για την ηγεσία του Περισσού είναι η πολιτική κεφαλαιοποίηση της στάσης του. Μετά και τα χθεσινά γεγονότα έχει όλα τα εχέγγυα να το επιτύχει. Η αγανάκτηση, η οργή κι ο θυμός των πολιτών και των χιλιάδων αγανακτισμένων δεν διέθετε μέχρι σήμερα ούτε πολιτική έκφραση ούτε πολιτικό διακύβευμα. Το ΚΚΕ δήλωσε παρόν για να τη σχηματοποιήσει σε πολιτικό λόγο.Το κατά πόσο το κόμμα του Περισσού θα επιτύχει να ηγηθεί του «λαϊκού μετώπου» που σταδιακά συγκροτείται από τους χιλιάδες ανέργους και τους νέους που δεν βλέπουν προοπτική για το μέλλον τους θα εξαρτηθεί από την ικανότητα της ηγεσίας του να υπερκεράσει τις ιδεολογικές διαφορές και αποκλίσεις που υπάρχουν στο σώμα των ψηφοφόρων. Κι αυτό πείθοντας τους πολίτες ότι, εκτός από πολιτική συνέπεια, εσωτερική οργάνωση και πειθαρχία, διαθέτει και μια ρεαλιστική πρόταση διακυβέρνησης που θα εξασφαλίζει ευημερία στον τόπο, θέσεις εργασίας και εθνική ανεξαρτησία.
Δημοσίευση σχολίου
ΠΑΛΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ/Η ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝ. ΑΡΧΗΣ" ΕΚΛΕΙΣΕ
ΨΗΦΟΙ: ΑΠΟΛΥΤΑ ΝΑΙ: 2 (3,2%) - ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 4 (4,8%) - ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΧΙ: 51 (82,3% - ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 4 (6,5%) - ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΚΟΜΗ: 2 (3,2%).
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ: ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 8% - ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 88,8%

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΒΑΡΝΑΒΑ" ΕΚΛΕΙΣΕ.

ΨΗΦΟΙ: ΝΑΙ: 26 (84%) - ΟΧΙ:
5 (16%)

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ. ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ;" ΕΚΛΕΙΣΕ.
ΨΗΦΟΙ:
ΚΑΤΑ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2": 26 (52%)
ΥΠΕΡ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2"
: 24 (48%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ: 22 (58%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ: 16 (42%)

(βλέπε στην στήλη "ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ")