ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 225 .000 ! !

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Γ. ΚΟΛΛΙΑ ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΔΟΜΗΣΗΣ


Επιστολή προς τους βουλευτές της Περιφέρειας Αττικής,  του πρώην Προέδρου της Κοινότητας Βαρνάβα Γιώργου Κόλλια, με αφορμή το υπό διαμόρφωση Προεδρικό Διάταγμα, με το οποίο - ουσιαστικά- απαγορεύεται η εκτός σχεδίου νόμιμη δόμηση κατοικιών.


ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ


Κυρία και κύριοι Βουλευτές της Περιφέρειας Αττικής
Είμαι βέβαιος ότι έχετε πληροφορηθεί ότι ετοιμάζεται Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο θα ΑΠΑΓΟΡΕΥΘΕΙ Η ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΟΜΗΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ.
Μια τέτοια εξέλιξη θα είναι απόλυτα αρνητική για τους δημότες πολλών Δήμων της Περιφέρειας Αττικής και ιδιαίτερα της Βόρειας.
Στην περιοχή μας, στην οποία ακόμη ισχύουν οι ρυθμίσεις για τους οικισμούς προ του 1923, αφού καμία ένταξη σε σχέδιο δεν έχει γίνει επί δεκαετίες, η εκτός σχεδίου ΝΟΜΙΜΗ δόμηση αποτελούσε μέχρι τώρα την μοναδική οικιστική διέξοδο. Είναι προφανές ότι οι ρυθμίσεις του υπό κατάρτιση Προεδρικού Διατάγματος, εάν ισχύσουν όπως στην ειδησεογραφία αναφέρεται, θα αποτελέσουν τεράστιο πλήγμα για τους κατοίκους αυτής της περιοχής κι όχι μόνο.
Είναι προφανές ότι η ανικανότητα της Πολιτείας, διαχρονικά, να αντιμετωπίσει το φαινόμενο της αυθαίρετης δόμησης, η διαπλοκή των ελεγκτικών μηχανισμών με τα μεγάλα -ή και μικρά- συμφέροντα, η αδυναμία τους αν προχωρήσει, επί σειρά δεκαετιών, σε πολεοδόμηση περιοχών, σήμερα τους οδηγεί σε ανόητα σχέδια καθολικών απαγορεύσεων.
Παράλληλα δέχεται το τελειωτικό χτύπημα ένας ολόκληρος επαγγελματικός κλάδος, αυτός των οικοδόμων, ο οποίος ήδη χειμάζεται, λόγω της οικονομικής κρίσης, αυξάνοντας σημαντικά την ανεργία στην χώρα.
Όσο για την αναφερόμενη «διατήρηση και προστασία της κατά προορισμό χρήσης του εδάφους, με την ενίσχυση των αγροτικών και λοιπών εκμεταλλεύσεων γης και τον δραστικό περιορισμό της συνολικής επιτρεπόμενης επιφάνειας δόμησης» που υποτίθεται ότι προωθεί το σχέδιο Π.Δ. αν δεν πρόκειται για αστείο, σίγουρα είναι πρόκληση για τους μικροϊδιοκτήτες γης στην Αττική. Γιατί για την αγροτική παραγωγή στην Αττική ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΚΑΜΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ, εδώ και χρόνια.
Τέλος τα πράγματα γίνονται τραγικά αν κανείς διαβάσει τι «επιτρεπόμενες χρήσεις». Περιοχές οι οποίες, κατά το παρελθόν, έχουν χαρακτηρισθεί ως α΄  κατοικίας, θα μετατραπούν σε χαβούζες με δραστηριότητες όπως κέντρα διασκέδασης,  Στάθμευση Νταλικών, επαγγελματικά εργαστήρια μικρής ή μεσαίας όχλησης, εμπορευματικούς σταθμούς αυτοκινήτων, ΚΤΕΟ κ.λ.π.
Μετά από τα παραπάνω σας καλώ να ενεργοποιηθείτε και να παρέμβετε, στηρίζοντας τους πολίτες της Βόρειας, αλλά και όλα της Αττικής, που έτσι κι αλλιώς βιώνουν μια ζοφερή πραγματικότητα και να απαιτήσετε να μην προχωρήσουν τα σχέδια αυτά, που απαξιώνουν την περιουσία των δημοτών και καταργούν κάθε δυνατότητα οικιστικής ανάπτυξης ολόκληρων περιοχών του Δήμου μας, εξυπηρετώντας, στην ουσία, μόνο τα συμφέροντα των μεγαλοϊδιοκτητών ακινήτων των αστικών κέντρων, οι οποίοι έβλεπαν τα τελευταία χρόνια τους εν δυνάμει πελάτες τους να εγκαταλείπουν την κόλαση των πόλεων και να αναζητούν μια καλύτερη ποιότητα ζωής στα περίχωρα.
Θεωρώ ότι αποτελεί χρέος σας προς τους πολίτες.
Με εκτίμηση
ΓΙΩΡΓΟΣ Π. ΚΟΛΛΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΛΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ/Η ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝ. ΑΡΧΗΣ" ΕΚΛΕΙΣΕ
ΨΗΦΟΙ: ΑΠΟΛΥΤΑ ΝΑΙ: 2 (3,2%) - ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 4 (4,8%) - ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΧΙ: 51 (82,3% - ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 4 (6,5%) - ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΚΟΜΗ: 2 (3,2%).
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ: ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 8% - ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 88,8%

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΒΑΡΝΑΒΑ" ΕΚΛΕΙΣΕ.

ΨΗΦΟΙ: ΝΑΙ: 26 (84%) - ΟΧΙ:
5 (16%)

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ. ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ;" ΕΚΛΕΙΣΕ.
ΨΗΦΟΙ:
ΚΑΤΑ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2": 26 (52%)
ΥΠΕΡ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2"
: 24 (48%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ: 22 (58%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ: 16 (42%)

(βλέπε στην στήλη "ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ")