ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 225 .000 ! !

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

ΠΟΡΙΣΜΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ. ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ;

  • γράφει ο Γιώργος Κόλλιας

Βγήκε (επιτέλους) το Πόρισμα των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος ( βλέπε εδώ) και είναι -όπως αναμενόταν- καταπέλτης για όσους σχεδίασαν και επιχειρούν να υλοποιήσουν το έργο.
Πως ήταν δυνατόν, βέβαια, να αποκρυβούν τα, ούτως ή άλλως υπαρκτά, ρέματα που διατρέχουν τον χώρο και είναι ορατά δια γυμνού οφθαλμού;
Ποιος επιστήμονας θα δεχόταν ότι μπορεί να θεωρηθούν ως υδρογεωλογική μελέτη, για ένα τόσο σημαντικό έργο, τα "υδρογεωλογικά στοιχεία της ευρύτερης περιοχής", τα οποία επίσης δεν προέρχονται από γεωτρήσεις;
Ποιος μπορεί να αγνοήσει τα σεισμικά ρήγματα που διατρέχουν τον χώρο;
Κανένας σοβαρός επιστήμονας, παρά μόνο αυτοί που αδειοδότησαν το έργο με βάση αυτήν την διάτρητη "μελέτη" περιβαλλοντικών επιπτώσεων.
Και τώρα που το έργο χάσκει ημιτελές, αφού έχει καταβροχθίσει εκατομμύρια ευρώ, τι γίνεται; 
Τώρα θεωρώ, είναι η ώρα των μεγάλων αποφάσεων.
Ο Δήμος Μαραθώνα, έχοντας πλέον στο οπλοστάσιό του ένα σημαντικό όπλο, πρέπει να ενεργοποιηθεί.
Έκτακτη σύγκλιση ενός διευρυμένου οργάνου που θα περιλαμβάνει το Δημοτικό Συμβούλιο, τα Συμβούλια των Τοπικών και Δημοτικών Κοινοτήτων και τις Επιτροπές Αγώνα, για την κατάστρωση ενός σχεδίου δράσης, για το επόμενο διάστημα.
Εκτιμώ ότι κατ΄αρχήν θα πρέπει να ληφθεί απόφαση για ΑΜΕΣΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΕΡΓΟ και η απόφαση αυτή να περιφρουρηθεί από τους πολίτες.
Άμεσα θα πρέπει να γίνει επαφή επιτροπής του Δήμου, με επικεφαλής τον Δήμαρχο, με το Υπουργό Περιβάλλοντος, στην οποία θα τεθεί το αίτημα για λήψη απόφασης από το Υπουργείο διακοπής των εργασιών και επανεξέτασης του όλου έργου.
Η νομική υπηρεσία πρέπει να υποβάλλει μηνύσεις σε όσους εμπλέκονται στην σύνταξη και την έγκριση της δήθεν μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων και παράλληλα αγωγές με τις οποίες θα αιτείται ο καταλογισμός σε βάρος της προσωπικής τους περιουσίας των ποσών που έχουν δαπανηθεί μέχρι σήμερα για το έργο και όσων θα απαιτηθούν για την αποκατάσταση της περιοχής.
Με έγγραφο του Δήμου Μαραθώνα θα πρέπει να ενημερωθούν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Περιβάλλοντος και όλα τα αρμόδια Όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκή Επιτροπή κ.λ.π.).
Αυτά σαν πρώτες σκέψεις.

Υ.Γ. Επιστολή με αυτό το περιεχόμενο απέστειλα με email στον Δήμαρχο Μαραθώνα και τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων Γραμματικού και Βαρνάβα.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΝΟΜΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ.

Unknown είπε...

Συμφωνώ φίλε, αλλά επιμένω ότι ΚΑΙ ο Δήμος Μαραθώνα πρέπει να υποβάλλει μηνύσεις.

ΠΑΛΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ/Η ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝ. ΑΡΧΗΣ" ΕΚΛΕΙΣΕ
ΨΗΦΟΙ: ΑΠΟΛΥΤΑ ΝΑΙ: 2 (3,2%) - ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 4 (4,8%) - ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΧΙ: 51 (82,3% - ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 4 (6,5%) - ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΚΟΜΗ: 2 (3,2%).
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ: ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 8% - ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 88,8%

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΒΑΡΝΑΒΑ" ΕΚΛΕΙΣΕ.

ΨΗΦΟΙ: ΝΑΙ: 26 (84%) - ΟΧΙ:
5 (16%)

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ. ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ;" ΕΚΛΕΙΣΕ.
ΨΗΦΟΙ:
ΚΑΤΑ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2": 26 (52%)
ΥΠΕΡ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2"
: 24 (48%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ: 22 (58%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ: 16 (42%)

(βλέπε στην στήλη "ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ")