ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 225 .000 ! !

Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2012

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΟΜΗΣΗΣ: ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΝΑΠΛ. ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΕ ΑΝΑΦΟΡΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗ & ΑΝΤΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Γ. ΚΟΛΛΙΑ


Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΑΝΤΕΛΗ ΑΣΠΡΑΔΑΚΗ
ΑΝΑΦΟΡΑ
ΠΡΟΣ: 
Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
ΘΕΜΑ: 
«Επισημάνσεις σχετικά με την απαγόρευση της εκτός σχεδίου δόμησης»
Σας καταθέτω επιστολή πρώην προέδρου κοινότητας Βαρνάβα με παρατηρήσεις με παρατηρήσεις στο υπό κατάθεση Προεδρικό Διάταγμα για την απαγόρευση δόμησης κατοικιών σε εκτός σχεδίου περιοχές.
Α.Π. 1762/13-1-2012 
 Ο ΚΑΤΑΘΕΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
Κυρία και κύριοι Βουλευτές της Περιφέρειας Αττικής
Είμαι βέβαιος ότι έχετε πληροφορηθεί ότι ετοιμάζεται Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο θα ΑΠΑΓΟΡΕΥΘΕΙ Η ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΟΜΗΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ.
Μια τέτοια εξέλιξη θα είναι απόλυτα αρνητική για τους δημότες πολλών Δήμων της Περιφέρειας Αττικής και ιδιαίτερα της Βόρειας.
Στην περιοχή μας, στην οποία ακόμη ισχύουν οι ρυθμίσεις για τους οικισμούς προ του 1923, αφού καμία ένταξη σε σχέδιο δεν έχει γίνει επί δεκαετίες, η εκτός σχεδίου ΝΟΜΙΜΗ δόμηση αποτελούσε μέχρι τώρα την μοναδική οικιστική διέξοδο. Είναι προφανές ότι οι ρυθμίσεις του υπό κατάρτιση Προεδρικού Διατάγματος, εάν ισχύσουν όπως στην ειδησεογραφία αναφέρεται, θα αποτελέσουν τεράστιο πλήγμα για τους κατοίκους αυτής της περιοχής κι όχι μόνο.
Είναι προφανές ότι η ανικανότητα της Πολιτείας, διαχρονικά, να αντιμετωπίσει το φαινόμενο της αυθαίρετης δόμησης, η διαπλοκή των ελεγκτικών μηχανισμών με τα μεγάλα -ή και μικρά- συμφέροντα, η αδυναμία τους αν προχωρήσει, επί σειρά δεκαετιών, σε πολεοδόμηση περιοχών, σήμερα τους οδηγεί σε ανόητα σχέδια καθολικών απαγορεύσεων.
Παράλληλα δέχεται το τελειωτικό χτύπημα ένας ολόκληρος επαγγελματικός κλάδος, αυτός των οικοδόμων, ο οποίος ήδη χειμάζεται, λόγω της οικονομικής κρίσης, αυξάνοντας σημαντικά την ανεργία στην χώρα.
Όσο για την αναφερόμενη «διατήρηση και προστασία της κατά προορισμό χρήσης του εδάφους, με την ενίσχυση των αγροτικών και λοιπών εκμεταλλεύσεων γης και τον δραστικό περιορισμό της συνολικής επιτρεπόμενης επιφάνειας δόμησης» που υποτίθεται ότι προωθεί το σχέδιο Π.Δ. αν δεν πρόκειται για αστείο, σίγουρα είναι πρόκληση για τους μικροϊδιοκτήτες γης στην Αττική. Γιατί για την αγροτική παραγωγή στην Αττική ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΚΑΜΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ, εδώ και χρόνια. 
Τέλος τα πράγματα γίνονται τραγικά αν κανείς διαβάσει τι «επιτρεπόμενες χρήσεις». Περιοχές οι οποίες, κατά το παρελθόν, έχουν χαρακτηρισθεί ως α΄ κατοικίας, θα μετατραπούν σε χαβούζες με δραστηριότητες όπως κέντρα διασκέδασης, Στάθμευση Νταλικών, επαγγελματικά εργαστήρια μικρής ή μεσαίας όχλησης, εμπορευματικούς σταθμούς αυτοκινήτων, ΚΤΕΟ κ.λ.π.
Μετά από τα παραπάνω σας καλώ να ενεργοποιηθείτε και να παρέμβετε, στηρίζοντας τους πολίτες της Βόρειας, αλλά και όλα της Αττικής, που έτσι κι αλλιώς βιώνουν μια ζοφερή πραγματικότητα και να απαιτήσετε να μην προχωρήσουν τα σχέδια αυτά, που απαξιώνουν την περιουσία των δημοτών και καταργούν κάθε δυνατότητα οικιστικής ανάπτυξης ολόκληρων περιοχών του Δήμου μας, εξυπηρετώντας, στην ουσία, μόνο τα συμφέροντα των μεγαλοϊδιοκτητών ακινήτων των αστικών κέντρων, οι οποίοι έβλεπαν τα τελευταία χρόνια τους εν δυνάμει πελάτες τους να εγκαταλείπουν την κόλαση των πόλεων και να αναζητούν μια καλύτερη ποιότητα ζωής στα περίχωρα.
Θεωρώ ότι αποτελεί χρέος σας προς τους πολίτες.
Με εκτίμηση
ΓΙΩΡΓΟΣ Π. ΚΟΛΛΙΑΣ

ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗ ΑΣΠΡΑΔΑΚΗ
Σας προωθούμε την απάντηση του ΥΠΕΚΑ κατόπιν σχετικής αναφοράς που είχε καταθέσει ο κ.Ασπραδάκης προωθώντας το αίτημα σας. 
Στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε ενημέρωση.

Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Έχω την αίσθηση ότι ο κ. Αναπληρωτής Υπουργός πιστεύει ότι απευθύνεται σε παντελώς άσχετους πολίτες.
Κύριε Υπουργέ η αναφορά σας ότι "οι όποιες ερμηνείες διαδίδονται σχετικά με τις συνέπειες στο καθεστώς δόμησης- όρους και περιορισμούς δόμησης- των περιοχών είναι αβάσιμες και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα", με την οποία κλείνετε την απάντησή σας, είναι προσβλητική και παραπληροφορεί.
Κατ΄ αρχήν οι απόψεις μας δεν βασίζονται σε "ερμηνείες" αλλά στην γραμματική διατύπωση των διατάξεων.
Οι απόψεις μας δεν "διαδίδονται", αλλά κατατίθενται εγγράφως και επωνύμως, στο διαδίκτυο, στην διαβούλευση και με επιστολές προς βουλευτές.
Τέλος το ότι οι απόψεις μας  είναι "αβάσιμες" και "δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα" πρέπει να αποδειχθεί με συγκεκριμένα επιχειρήματα και όχι με αφορισμούς.
Επιτέλους, αν αυτό πιστεύετε, πείτε ευθέως ότι ΔΕΝ ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ Η ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΟΜΗΣΗ. Τόσο απλά, τόσο καθαρά.
Αλλά δεν τολμάτε να το πείτε, επειδή ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ.
Απλά προσπαθείτε να "θολώσετε τα νερά" με την δυσνόητη μεν, αλλά διαφωτιστική, κατά βάθος, παράγραφο της απάντησής σας, στην οποία σαφέστατα λέτε ότι αφορά την οργάνωση των χρήσεων γης που επιβάλλονται ή επιτρέπονται. Συνεπώς ότι δεν επιβάλλεται ή επιτρέπεται ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ. Και στις χρήσεις γης που προβλέπει το συγκεκριμένο άρθρο του Π.Δ. για τις εκτός σχεδίου περιοχές ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ.
Δεν χρειάζεται, λοιπόν, καμία "ερμηνεία" η διάταξη.
Όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού και απόπειρα να ριχθεί "στάχτη στα μάτια" των βουλευτών και των πολιτών.
Θεωρώ ότι ούτε οι Βουλευτές, ούτε οι Δήμαρχοι πρέπει να εφησυχάζουν από τις "καθησυχαστικές" τοποθετήσεις του Αναπληρωτή Υπουργού.
Είναι υποχρεωμένοι, αν θέλουν να προασπίσουν τα δικαιώματα των πολιτών που εκπροσωπούν να βγουν μπροστά και ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ.

Υ.Γ. Καλά εμείς οι απλοί πολίτες δεν καταλάβαμε και κάνουμε "αβάσιμες" σκέψεις (ΕΔΩ και ΕΔΩ). Οι βουλευτές; Κι αυτοί "παρανόησαν" τις "σαφείς" διατάξεις; (ΕΔΩ και ΕΔΩ). Και οι πολιτικοί μηχανικοί  "δεν κατάλαβαν"; (ΕΔΩ). Και οι Δήμαρχοι "δεν αντιλήφθηκαν"; (ΕΔΩ). Και - τέλος- ολόκληρο πολιτικό κόμμα "τελεί εν συγχύσει" και δεν "κατανοεί" τις τόσο "σαφείς" διατάξεις; (ΕΔΩ)
Δημοσίευση σχολίου
ΠΑΛΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ/Η ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝ. ΑΡΧΗΣ" ΕΚΛΕΙΣΕ
ΨΗΦΟΙ: ΑΠΟΛΥΤΑ ΝΑΙ: 2 (3,2%) - ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 4 (4,8%) - ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΧΙ: 51 (82,3% - ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 4 (6,5%) - ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΚΟΜΗ: 2 (3,2%).
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ: ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 8% - ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 88,8%

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΒΑΡΝΑΒΑ" ΕΚΛΕΙΣΕ.

ΨΗΦΟΙ: ΝΑΙ: 26 (84%) - ΟΧΙ:
5 (16%)

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ. ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ;" ΕΚΛΕΙΣΕ.
ΨΗΦΟΙ:
ΚΑΤΑ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2": 26 (52%)
ΥΠΕΡ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2"
: 24 (48%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ: 22 (58%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ: 16 (42%)

(βλέπε στην στήλη "ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ")