ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 225 .000 ! !

Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

ΧΥΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ: ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΝ ΝΟΥ ΜΑΣ (2)

  • γράφει ο Γιώργος Κόλλιας

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ
Σε προηγούμενη ανάρτηση (ΕΔΩ) είχα αναφερθεί στην απόπειρα να περάσει η συνέχιση των εργασιών στον ΧΥΤΑ Γραμματικού, παρά την δικαστική απόφαση, μέσα από τις διαδικασίες του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής.
Μετά από ρεπορτάζ που πραγματοποίησα προέκυψε ότι  τα γεγονότα έχουν ως εξής:
Σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Αττικής τέθηκε, εκτός ημερήσιας διάταξης θέμα συνέχισης των εργασιών στον ΧΥΤΑ Γραμματικού. Το "σκεπτικό" μάλιστα της εισηγήτριας κ. Μπότσαρη (υπηρεσιακού παράγοντα) ήταν το εξωφρενικό: "Να μην προλάβουν να ξεσηκωθούν οι κάτοικοι του Γραμματικού" (!!).
Μάλιστα έθεσε και θέμα να παραστεί δικηγόρος της Περιφέρειας στην εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων.
Η τοποθέτηση αυτή προκάλεσε την οξεία αντίδραση του Χάρη Δαμάσκου, Περιφερειακού Συμβούλου, ο οποίος επεσήμανε ότι αφ΄ ενός μεν η κ. Μπότσαρη ως υπηρεσιακός παράγων δεν έχει δικαίωμα να προβαίνει σε πολιτικές τοποθετήσεις, αφ΄ ετέρου δε έθεσε τα γνωστά ήδη περιβαλλοντικά και νομικά προβλήματα του έργου.
Μετά την αντίδραση του κ. Δαμάσκου αντέδρασαν έντονα και οι υπόλοιποι Περιφερειακοί Σύμβουλοι και έτσι το θέμα αποσύρθηκε, για να επανέλθει, όπως είπαν, με πιο εμπεριστατωμένη εισήγηση.
Είναι φανερό πλέον ότι η Περιφέρεια Αττικής είναι στριμωγμένη στην γωνία, μετά τις τελευταίες εξελίξεις και αναζητά τρόπους προκειμένου να ξεπεράσει τα νομικά και τεχνικά "εμπόδια". Όμως αυτά τα "εμπόδια" δεν ξεπερνιούνται εύκολα, γιατί το συγκεκριμένο έργο πάσχει στην ουσία του, είναι από την αρχή λάθος και απλά σήμερα επιβεβαιώνεται το γεγονός αυτό, το οποίο οι κάτοικοι καταγγέλλουν εδώ και χρόνια.
Ας αφήσουν λοιπόν τα τερτίπια κι ας σταματήσουν αυτό το καταστροφικό έργο. Δεν έχουν άλλη επιλογή. Δεν πείθουν πλέον κανέναν για τις "αγαθές προθέσεις" τους. Συμφέροντα υπηρετούνται από αυτό το έργο, είναι ξεκάθαρο.
Ήρθε η ώρα να αποφασίσουν με ποιον θα πάνε και ποιόν θ΄ αφήσουν.
Με τα συμφέροντα, ή με τον λαό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΛΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ/Η ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝ. ΑΡΧΗΣ" ΕΚΛΕΙΣΕ
ΨΗΦΟΙ: ΑΠΟΛΥΤΑ ΝΑΙ: 2 (3,2%) - ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 4 (4,8%) - ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΧΙ: 51 (82,3% - ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 4 (6,5%) - ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΚΟΜΗ: 2 (3,2%).
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ: ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 8% - ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 88,8%

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΒΑΡΝΑΒΑ" ΕΚΛΕΙΣΕ.

ΨΗΦΟΙ: ΝΑΙ: 26 (84%) - ΟΧΙ:
5 (16%)

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ. ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ;" ΕΚΛΕΙΣΕ.
ΨΗΦΟΙ:
ΚΑΤΑ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2": 26 (52%)
ΥΠΕΡ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2"
: 24 (48%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ: 22 (58%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ: 16 (42%)

(βλέπε στην στήλη "ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ")