ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 225 .000 ! !

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

ΕΙΜΑΣΤΕ ΒΙΑΣΤΕΣ ή ΠΩΣ Ο ΝΕΟΕΛΛΗΝΑΣ "ΠΡΟΣΤΕΥΕΙ" ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

  • γράφει ο Γιώργος Κόλλιας
Με αφορμή μια σκηνή που έζησα χθες και μια αντιπαράθεση που είχα με έναν ασυνείδητο πολίτη, επαναφέρω μια ανάρτηση που είχε γραφτεί το 2011, αλλά εκτιμώ ότι είναι διαχρονική.
Είμαστε βιαστές!
Βιαστές «κατ΄ εξακολούθηση». Αμετανόητοι.
Παρ΄ όλα αυτά θεωρούμε τον εαυτό μας «σωστό πολίτη».
Βιάζουμε καθημερινά το περιβάλλον. Με κάθε ευκαιρία και σε κάθε μας πράξη. Κι από πάνω είμαστε και διαμαρτυρόμενοι, γιατί κάποιοι – ελάχιστοι – τολμούν να μας «κατηγορούν».
Δεν ντρεπόμαστε. Γιατί άλλωστε; Οι μόνοι είμαστε; Όλοι το ίδιο κάνουν.
Δεν βάζουμε τα σκουπίδια μας μέσα στους κάδους, αλλά τα αφήνουμε απ΄ έξω. Ποιος να ανοίγει τώρα το καπάκι.
 Αν δεν τα βάλουμε δίπλα στον κάδο θα τα πετάξουμε στην ρεματιά. Άλλωστε εκεί δεν φαίνονται, δεν ενοχλούν κανέναν.
Φυσικά για Ανακύκλωση ούτε κουβέντα. Σιγά μην καθόμαστε εμείς να ξεχωρίζουμε τα κουτάκια, τα χαρτιά και τα μπουκάλια. Αυτά είναι για κάποιους γραφικούς κουλτουριάρηδες που νομίζουν ότι κάτι κάνουν. Εμείς τα βάζουμε όλα μαζί στην σακούλα. Γιατί δηλαδή πληρώνουμε δημοτικά τέλη, για να κάνουμε εμείς τους σκουπιδιάρηδες;
Κινούμενοι με το αυτοκίνητό μας πετάμε τα σκουπίδια μας απ΄ έξω. Και που να τα πετάξουμε άλλωστε. Μέσα στο αυτοκίνητο;
Τα αποτσίγαρα πάλι κάποιοι λένε ότι δεν πρέπει να τα πετάμε στον δρόμο. Μα είναι καλά; Που να τα ρίξουμε; Στο τασάκι έχουμε βάλει το αντινικότ αρωματικό για να μην μυρίζει τσιγαρίλα το αυτοκίνητό μας.
Το άλλο πάλι. Πας στην Παραλία, τρως τα σάντουιτς σου, τα παγωτά σου, πίνεις το καφεδάκι σου σαν κύριος και κάποιοι σου λένε ότι δεν πρέπει να αφήνεις εκεί τα σκουπίδια σου, αλλά πρέπει, λέει, να τα πηγαίνεις στον κοντινότερο κάδο. Δηλαδή καταλαβαίνεις τώρα; Να αφήσεις την ηλιοθεραπεία σου στην μέση, να κάνεις τόσο δρόμο για να βρεις κάδο, για δυό χαρτάκια κι ένα κυπελλάκι. Γίνονται αυτά;
Τώρα εντάξει το Δάσος το αγαπάμε. Βέβαια αν μερικά πεύκα φυτρώνουν εκεί που δεν τα σπέρνουν δεν φταίμε εμείς. Εμείς θα καταγγείλουμε με περηφάνια τον γείτονα που έκοψε – ο ασυνείδητος - ένα πεύκο, γιατί μας στερεί το οξυγόνο, θα πούμε κι ένα καλό λόγο για τους οικολόγους (καλά τα λένε ρε παιδί μου, αλλά δεν τους ακούνε) και θα έχουμε ήσυχη την συνείδησή μας.
Τελευταία ακούμε κάποιους παράξενους ανθρώπους να λένε κάτι για φωτοβολταϊκά τόξα (τι ΄ναι τούτο πάλι), για ανεμογεννήτριες και τέτοια. Ήρεμα ρε παιδιά. Δηλαδή θα αφήσουμε το ωραίο ρευματάκι της Δ.Ε.Η. και θα βάζουμε καθρέφτες και φτερωτές; Μα για ποιους μας περάσατε; Πληρώνουμε κύριοι και απολαμβάνουμε. Αυτά ας τα κάνουν οι λιγούρηδες που κοιτάνε να γλιτώσουν κανένα ευρώ, όχι πάντως εμείς.
Εδώ και καιρό πάλι ακούμε στην τηλεόραση κάτι για «διαχείριση απορριμμάτων», για πρόβλημα με τα σκουπίδια κι άλλα τέτοια. Μα καλά δεν έχουν θέμα να συζητήσουν; Ας τα πάνε στο Γραμματικό, ας τα πάνε στον Άρη. Τι μας νοιάζει εμάς. Κι αυτοί που φωνάζουν τι έχουν και κάνουν έτσι. Τι έγινε δηλαδή αν έχουν δίπλα τους μία χωματερή. Πολύ ευαίσθητοι είναι. Στους κάδους να μην μείνουνε τα σκουπίδια μας. Αυτό έχει σημασία.
Ναι είμαστε βιαστές. Ναι δεν ντρεπόμαστε. Άλλωστε κανένας βιαστής δεν ντρέπεται γι΄ αυτό που είναι. Γιατί αν ντρεπόταν θα ήταν διαφορετικός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΛΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ/Η ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝ. ΑΡΧΗΣ" ΕΚΛΕΙΣΕ
ΨΗΦΟΙ: ΑΠΟΛΥΤΑ ΝΑΙ: 2 (3,2%) - ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 4 (4,8%) - ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΧΙ: 51 (82,3% - ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 4 (6,5%) - ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΚΟΜΗ: 2 (3,2%).
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ: ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 8% - ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 88,8%

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΒΑΡΝΑΒΑ" ΕΚΛΕΙΣΕ.

ΨΗΦΟΙ: ΝΑΙ: 26 (84%) - ΟΧΙ:
5 (16%)

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ. ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ;" ΕΚΛΕΙΣΕ.
ΨΗΦΟΙ:
ΚΑΤΑ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2": 26 (52%)
ΥΠΕΡ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2"
: 24 (48%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ: 22 (58%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ: 16 (42%)

(βλέπε στην στήλη "ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ")