ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 225 .000 ! !

Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

ΤΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙ ΝΑ ΄ΝΑΙ ΚΑΛΑ .....

  • γράφει ο Γιώργος Κόλλιας
Στην παραδοσιακή Βρύση του Βαρνάβα υπάρχει (και) ένα κυπαρίσσι. Παλιό κυπαρίσσι στητό, καμαρωτό, όμορφο.
Αλλά στο σημείο που βρίσκεται δημιουργεί πρόβλημα.
Κατ΄ αρχή γκρέμισε ένα τμήμα του παραδοσιακού τοίχου της Βρύσης. Έναν τοίχο που υπήρχε εκεί πάνω από 100 χρόνια. Κι έπειτα υπάρχει κίνδυνος να πέσει. Και μάλιστα σε δρόμο κυκλοφορίας, όπου εκτός από αυτοκίνητα, αναπαύονται τα παιδιά του χωριού, αφού δίπλα είναι το αθλητικό κέντρο.
Δεν θέλουμε να χαθεί ούτε ένα δένδρο από τον τόπο μας. Όμως δεν θέλουμε να χαθεί ούτε ένας άνθρωπος, γιατί εξίσου σημαντικές με την φύση, είναι και οι ανθρώπινες ζωές.
Όπως ήταν λογικό η Τοπική Κοινότητα Βαρνάβα του Δήμου Μαραθώνα, ζήτησε από το Δασαρχείο Καπανδριτίου την άδεια να κόψει το συγκεκριμένο κυπαρίσσι, αφού πλέον είχε καταστεί επικίνδυνο για την ασφάλεια των δημοτών. Και το Δασαρχείο, μετά από αυτοψία αρνήθηκε! Με το σκεπτικό ότι αφού δεν έπεσε τόσα χρόνια δεν θα πέσει και τώρα!
Αγαπητοί του Δασαρχείου Καπανδριτίου, «διυλίζετε τον κώνωπα και καταπίνετε την κάμηλον». Έχετε καταλάβει τι γίνεται γύρω σας; Έχετε αντιληφθεί ότι, λόγω της αυξημένης ζήτησης των καυσόξυλων, κόβονται χλωρά πεύκα; Το (ένα) κυπαρίσσι σας μάρανε; Νομίζετε ότι έτσι «προστατεύετε το περιβάλλον»; Κι αν χαθεί μια ανθρώπινη ζωή τι θα μας πείτε; Ότι «αυτά συμβαίνουν»;
Είμαι βέβαιος ότι η στάση αυτή του Δασαρχείου οφείλεται σε γραφειοκρατική αγκύλωση, γιατί δείγματα «προστασίας του περιβάλλοντος» δεν μας έχει δώσει.
Στην θέση του τοπικού Προέδρου θα είχα ήδη κόψει το κυπαρίσσι κι ας με οδηγούσαν κατηγορούμενο στα Δικαστήρια. Για μένα είναι πιο σημαντική η ανθρώπινη ζωή από τα «καπρίτσια» των γραφειοκρατών του Δημοσίου.
Τόλμη χρειάζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΛΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ/Η ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝ. ΑΡΧΗΣ" ΕΚΛΕΙΣΕ
ΨΗΦΟΙ: ΑΠΟΛΥΤΑ ΝΑΙ: 2 (3,2%) - ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 4 (4,8%) - ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΧΙ: 51 (82,3% - ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 4 (6,5%) - ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΚΟΜΗ: 2 (3,2%).
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ: ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 8% - ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 88,8%

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΒΑΡΝΑΒΑ" ΕΚΛΕΙΣΕ.

ΨΗΦΟΙ: ΝΑΙ: 26 (84%) - ΟΧΙ:
5 (16%)

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ. ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ;" ΕΚΛΕΙΣΕ.
ΨΗΦΟΙ:
ΚΑΤΑ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2": 26 (52%)
ΥΠΕΡ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2"
: 24 (48%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ: 22 (58%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ: 16 (42%)

(βλέπε στην στήλη "ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ")