ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 225 .000 ! !

Τρίτη, 4 Δεκεμβρίου 2012

9Κ/2008. ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Ι.Κ.Α. ΓΙΑΤΙ;

  • γράφει ο Γιώργος Κόλλιας
Από την πρώτη στιγμή που ανέκυψε το ζήτημα των απολύσεων στο Ι.Κ.Α. πήρα θέση στηρίζοντας το δικαίωμα στην εργασία των συναδέλφων. Οι λόγοι πολλοί. Και η συναδελφική σχέση και οι ανάγκες της Υπηρεσίας και… Αλλά ο κύριος λόγος ήταν η πεποίθησή μου ότι το δίκιο είναι με το μέρος των παιδιών αυτών.
 Στήριξα λοιπόν και θα συνεχίζω να στηρίζω με όλες – τις μικρές- μου δυνάμεις τον αγώνα τους για το αυτονόητο, αφού, δυστυχώς, σήμερα χρειάζεται να αγωνιζόμαστε ΚΑΙ για τα αυτονόητα.
Διατύπωσα τις απόψεις μου επώνυμα, δημόσια, ξεκάθαρα και αυτό θα συνεχίσω να κάνω.
Σήμερα οι υπό την απειλή της απόλυσης εργαζόμενοι, σύμφωνα με την ειδησεογραφία, προχώρησαν σε κατάληψη του κτιρίου της Διοίκησης του Ι.Κ.Α. – Ε.Τ.Α.Μ. και στην συνέχει πραγματοποίησαν πορεία προς το Υπουργείο Εργασίας.
Δεν είμαι αρμόδιος να κρίνω την τακτική των ανθρώπων αυτών, αλλά, ως πολίτης, έχω το δικαίωμα – φαντάζομαι - να έχω άποψη, ως προς αυτήν.
Θεωρώ, λοιπόν, την συγκεκριμένη κίνηση λαθεμένη και ως τακτική και ως ουσία. Στους εργατικούς αγώνες φροντίζουμε πάντα να εντοπίζουμε τον «αντίπαλο» και προς τα εκεί «ρίχνουμε τα βέλη μας».
Δεν έχει νόημα και είναι λάθος να επιτιθέμεθα στους εν δυνάμει συμμάχους μας, αποδυναμώνοντας το μέτωπο πάλης.
Στο συγκεκριμένο ζήτημα η Διοίκηση του Ι.Κ.Α. – Ε.Τ.Α.Μ., από την πρώτη στιγμή, κατέστησε σαφές ότι θα στηρίξει την παραμονή των εργαζομένων στην εργασία τους. Και επαφές άμεσα έκανε με το Υπουργείο Εργασίας και πρόταση νόμου ετοίμασε και ο ίδιος ο Διοικητής, με δηλώσεις στα Μ.Μ.Ε. ξεκαθάρισε ότι θα έκανε εκείνες τις απαραίτητες κινήσεις για να λυθεί θετικά το ζήτημα. Αποτελεί, λοιπόν, η Διοίκηση του Ι.Κ.Α. – Τ.Ε.Α.Μ. «αντίπαλο»; Κατά την γνώμη μου όχι. Είναι εν δυνάμει σύμμαχος και πρέπει έτσι να αντιμετωπίζεται από τους εργαζόμενους. Συνεπώς τι νόημα είχε η κατάληψη στα γραφεία της Διοίκησης; Ποια σκοπιμότητα εξυπηρετούσε; Ποιο ακριβώς, οι διοργανωτές, θεώρησαν ότι θα είναι το όφελος για τον αγώνα τους, από μια τέτοια ενέργεια; Κι αν αύριο ο Διοικητής πετύχει την παραμονή, θα θεωρηθεί αποτέλεσμα της κατάληψης; Μεγάλο λάθος. Ο Διοικητής φροντίζει πάνω απ΄ όλα το συμφέρον του Ιδρύματος και στο συγκεκριμένο ζήτημα το συμφέρον του Ιδρύματος είναι η μη απομάκρυνση 500 εργαζομένων, που αν συμβεί, θα αποδυναμώσει πλήρως τις υπηρεσίες του.
Με ανησυχεί το ενδεχόμενο να πέσουν τα νέα αυτά παιδιά θύματα πολιτικής εκμετάλλευσης και να υπηρετήσουν –άθελά τους- αλλότριες σκοπιμότητες, πέρα από τα πραγματικά συμφέροντά τους. 
Κι αυτό θα είναι τραγικό γιατί – που να πάρει – έχουν δίκιο!
Όπως προείπα, θα συνεχίζω να στηρίζω τον δίκαιο αγώνα τους, αλλά θα συνεχίσω, επίσης, να λέω δημόσια την γνώμη μου.
Και ας το γνωρίζουν. Είναι για καλό!
Δημοσίευση σχολίου
ΠΑΛΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ/Η ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝ. ΑΡΧΗΣ" ΕΚΛΕΙΣΕ
ΨΗΦΟΙ: ΑΠΟΛΥΤΑ ΝΑΙ: 2 (3,2%) - ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 4 (4,8%) - ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΧΙ: 51 (82,3% - ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 4 (6,5%) - ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΚΟΜΗ: 2 (3,2%).
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ: ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 8% - ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 88,8%

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΒΑΡΝΑΒΑ" ΕΚΛΕΙΣΕ.

ΨΗΦΟΙ: ΝΑΙ: 26 (84%) - ΟΧΙ:
5 (16%)

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ. ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ;" ΕΚΛΕΙΣΕ.
ΨΗΦΟΙ:
ΚΑΤΑ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2": 26 (52%)
ΥΠΕΡ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2"
: 24 (48%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ: 22 (58%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ: 16 (42%)

(βλέπε στην στήλη "ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ")