ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 225 .000 ! !

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

9Κ/2008. ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Ι.Κ.Α. ΓΙΑΤΙ;

  • γράφει ο Γιώργος Κόλλιας
Από την πρώτη στιγμή που ανέκυψε το ζήτημα των απολύσεων στο Ι.Κ.Α. πήρα θέση στηρίζοντας το δικαίωμα στην εργασία των συναδέλφων. Οι λόγοι πολλοί. Και η συναδελφική σχέση και οι ανάγκες της Υπηρεσίας και… Αλλά ο κύριος λόγος ήταν η πεποίθησή μου ότι το δίκιο είναι με το μέρος των παιδιών αυτών.
 Στήριξα λοιπόν και θα συνεχίζω να στηρίζω με όλες – τις μικρές- μου δυνάμεις τον αγώνα τους για το αυτονόητο, αφού, δυστυχώς, σήμερα χρειάζεται να αγωνιζόμαστε ΚΑΙ για τα αυτονόητα.
Διατύπωσα τις απόψεις μου επώνυμα, δημόσια, ξεκάθαρα και αυτό θα συνεχίσω να κάνω.
Σήμερα οι υπό την απειλή της απόλυσης εργαζόμενοι, σύμφωνα με την ειδησεογραφία, προχώρησαν σε κατάληψη του κτιρίου της Διοίκησης του Ι.Κ.Α. – Ε.Τ.Α.Μ. και στην συνέχει πραγματοποίησαν πορεία προς το Υπουργείο Εργασίας.
Δεν είμαι αρμόδιος να κρίνω την τακτική των ανθρώπων αυτών, αλλά, ως πολίτης, έχω το δικαίωμα – φαντάζομαι - να έχω άποψη, ως προς αυτήν.
Θεωρώ, λοιπόν, την συγκεκριμένη κίνηση λαθεμένη και ως τακτική και ως ουσία. Στους εργατικούς αγώνες φροντίζουμε πάντα να εντοπίζουμε τον «αντίπαλο» και προς τα εκεί «ρίχνουμε τα βέλη μας».
Δεν έχει νόημα και είναι λάθος να επιτιθέμεθα στους εν δυνάμει συμμάχους μας, αποδυναμώνοντας το μέτωπο πάλης.
Στο συγκεκριμένο ζήτημα η Διοίκηση του Ι.Κ.Α. – Ε.Τ.Α.Μ., από την πρώτη στιγμή, κατέστησε σαφές ότι θα στηρίξει την παραμονή των εργαζομένων στην εργασία τους. Και επαφές άμεσα έκανε με το Υπουργείο Εργασίας και πρόταση νόμου ετοίμασε και ο ίδιος ο Διοικητής, με δηλώσεις στα Μ.Μ.Ε. ξεκαθάρισε ότι θα έκανε εκείνες τις απαραίτητες κινήσεις για να λυθεί θετικά το ζήτημα. Αποτελεί, λοιπόν, η Διοίκηση του Ι.Κ.Α. – Τ.Ε.Α.Μ. «αντίπαλο»; Κατά την γνώμη μου όχι. Είναι εν δυνάμει σύμμαχος και πρέπει έτσι να αντιμετωπίζεται από τους εργαζόμενους. Συνεπώς τι νόημα είχε η κατάληψη στα γραφεία της Διοίκησης; Ποια σκοπιμότητα εξυπηρετούσε; Ποιο ακριβώς, οι διοργανωτές, θεώρησαν ότι θα είναι το όφελος για τον αγώνα τους, από μια τέτοια ενέργεια; Κι αν αύριο ο Διοικητής πετύχει την παραμονή, θα θεωρηθεί αποτέλεσμα της κατάληψης; Μεγάλο λάθος. Ο Διοικητής φροντίζει πάνω απ΄ όλα το συμφέρον του Ιδρύματος και στο συγκεκριμένο ζήτημα το συμφέρον του Ιδρύματος είναι η μη απομάκρυνση 500 εργαζομένων, που αν συμβεί, θα αποδυναμώσει πλήρως τις υπηρεσίες του.
Με ανησυχεί το ενδεχόμενο να πέσουν τα νέα αυτά παιδιά θύματα πολιτικής εκμετάλλευσης και να υπηρετήσουν –άθελά τους- αλλότριες σκοπιμότητες, πέρα από τα πραγματικά συμφέροντά τους. 
Κι αυτό θα είναι τραγικό γιατί – που να πάρει – έχουν δίκιο!
Όπως προείπα, θα συνεχίζω να στηρίζω τον δίκαιο αγώνα τους, αλλά θα συνεχίσω, επίσης, να λέω δημόσια την γνώμη μου.
Και ας το γνωρίζουν. Είναι για καλό!

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

..ολη η ελλαδα με το μερος των παιδιων που αγωνιζονται για τα αυτονοητα..Ενα μεγαλο μπραβο και σε εσενα που εισαι διπλα στα παιδια και τα στηριζεις

Ανώνυμος είπε...

Για όλα αυτά που συμβαίνουν δεν φταίνε τα παιδιά αυτά, ή καποιοι άλλοι, παρά μόνο το ΚΡΑΤΟΣ. Που είναι ο υπουργός να πάρει την υπόθεση στα χέρια του, που από την πρώτη στιγμή έπρεπε να τρέξει και να αποκαταστήσει αυτή την αδικία. Αυτοί είναι οι μόνοι υπεύθυνοι, αυτοί που μας εκπροσωπούν και κυβερνούν τη χώρα. Κάθε μέρα χιλιάδες άνθρωποι αντιμετωπίζουν χιλιάδες προβλήματα. Που είναι ΑΥΤΟΙ να αναζητήσουν λύσεις και να σταθούν δίπλα στο λαό. Αυτό που λέγεται ΔΗΜΟΣΙΟ ανήκει σε όλους μας. Δεν είναι το ΣΠΙΤΙ τους.

Unknown είπε...

Συμφωνώ απόλυτα φίλε μου. Και επιμένω μέρες τώρα ότι η διαμαρτυρία πρέπει να απευθύνεται εκεί. Στον Υπουργό, στους Υπουργούς, στην Κυβέρνηση που "νίπτει τας χείρας της" για μια κατάσταση που κάποιοι, προηγούμενοι από αυτούς δημιούργησαν.
Τα παιδιά έχουν ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ και δεν ευθύνονται για τίποτα!

Ανώνυμος είπε...

Ξέρετε πόσα δανείστηκε το ΙΚΑ από τη ΔΕΗ, για να πληρώσει συντάξεις 200.000.000 ευρώ. Και οι συνταξιούχοι τις ΔΕΗ δεν έχουν πάρει εφάπαξ ακόμη και περιμένουν πάνω από δυο χρόνια, λεφτά που τα δούλεψαν δεν τους χαρίστηκαν πάνω στους πυλώνες με οποιο καιρό. Από που θα βρεί η Δίοικηση να πληρώσει 150.000 μπορεί και 180.000 για να πληρώσει εφέσεις στο Εφετείο που δεν στέκεται κιόλας για να καλύψει τις παρανομίες του ΠΑΣΟΚ? Ασε να ξέρουμε και τι αποζημιώσεις θα απαιτήσουν οι επιτυχόντες διοριστέοι ΙΚΑ. Πάλι από τη ΔΕΗ θα τα πάρει? Θα γίνει της κακομοίρας όμως.

Unknown είπε...

Φίλε μου δεν ξέρω το θέμα με τον δανεισμό από την Δ.Ε.Η. και έτσι δεν μπορώ να έχω άποψη. Και είναι απόλυτα δίκαιο όσοι εργαστήκαμε χρόνια και προσφέραμε στους Φορείς να δικαιούμαστε ανάλογη μισθολογική ανταμοιβή και σύνταξη, Αλλά αυτό δεν μας δίνει το δικαίωμα να αρνούμαστε το δικαίωμα στην δουλειά νέων ανθρώπων, που θα μπορούσαν να ήσαν παιδιά μας,. Παιδιά με πτυχία τα οποία πέτυχαν σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, είναι απόλυτα νόμιμα και το Ι.Κ.Α. τα χρειάζεται. Ξέρεις, αυτός είναι ο στόχος της κάθε εξουσίας. Να "τρωγόμαστε" μεταξύ μας κι αυτοί να "νίπτουν τας χείρας τους". Ψυχραιμία, λοιπόν και ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ και ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ δεν νομίζω ότι στη παρούσα συγκυρία με μια απόφαση που κρίνει το διορισμό παράνομο γιατί έπρεπε να έχουν διοριστεί σε άλλο φορέα και ο Γιωργάκης έκανε ότι του φανεί, πήγε και τους διόρισε στο ΙΚΑ να πληρώνει ο ταμίας του ΠΑΣΟΚ για να στείλει τους πραγματικους διοριστέους στις διαθεσιμότητες άλλο αίσχος βλέπε πρόταση σχέδιο νόμου Βειζέλου για να αφήσει τους άλλους στο ΙΚΑ μέχρι το ΣΤΕ να εκκρεμοδικούν για να φύγουν εντέλει και να φέυγουν τα χρήματα της ΔΕΗ, για να μένουν απλήρωτοι αυτοί που τα δούλεψαν και έχουν δάνεια και υπόχρέωσεις που πρέπει να καλύψουν για τις εξυπνάδες κάποιων. Βροχή καταγγελίες θα πέσουν. Οι άλλοι ακόμη δεν διορίστηκαν και θέλει να τους βάλει στις διαθεσιμότητες μεταταξεις για να μη διοριστούν εντέλει ποτέ. Αυτή την αδικία δεν θα τη πείς? Γιατί τέτοια υπερπροστασία στους Αγροτικάριους?

ΠΑΛΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ/Η ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝ. ΑΡΧΗΣ" ΕΚΛΕΙΣΕ
ΨΗΦΟΙ: ΑΠΟΛΥΤΑ ΝΑΙ: 2 (3,2%) - ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 4 (4,8%) - ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΧΙ: 51 (82,3% - ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 4 (6,5%) - ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΚΟΜΗ: 2 (3,2%).
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ: ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 8% - ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 88,8%

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΒΑΡΝΑΒΑ" ΕΚΛΕΙΣΕ.

ΨΗΦΟΙ: ΝΑΙ: 26 (84%) - ΟΧΙ:
5 (16%)

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ. ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ;" ΕΚΛΕΙΣΕ.
ΨΗΦΟΙ:
ΚΑΤΑ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2": 26 (52%)
ΥΠΕΡ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2"
: 24 (48%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ: 22 (58%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ: 16 (42%)

(βλέπε στην στήλη "ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ")