ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 225 .000 ! !

Δευτέρα, 3 Δεκεμβρίου 2012

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ Ι.Κ.Α.

  • γράφει ο Γιώργος Κόλλιας
Στην ανάρτηση με τίτλο "ΠΟΣΕ ΙΚΑ. ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΙΚΑ" καταχωρήθηκε ως σχόλιο η επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής του Κ.Κ.Ε. κ. Χρήστος Κατσιώτης, την οποία και δημοσιεύουμε άμεσα. Παρακαλούμε τον κ. βουλευτή, ή όποιον ανέβασε την ερώτηση στο blog, αν θέλει,  να μας ενημερώσει για την απάντηση του κ. Υπουργού, προκειμένου να ενημερωθούν οι αναγνώστες μας.

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
 Να μην απολυθούν οι εργαζόμενοι του διαγωνισμού 9Κ και να προσληφθούν άμεσα οι επιτυχόντες του διαγωνισμού 8Κ
27/11/12
Προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας

Λίγες μέρες μετά την ψήφιση του 3ου μνημονίου σφαγιασμού των εργαζομένων, έγινε γνωστή απόφαση του Διοικητικού εφετείου για άμεση απόλυση 500 περίπου υπαλλήλων του ΙΚΑ, επιτυχόντες της προκήρυξης 9Κ 2008 για την Αγροτική Τράπεζα οι οποίοι προσλήφθηκαν με απόφαση της τότε κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ στο ΙΚΑ. Ήταν τότε που διαμορφώνονταν από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ οι όροι και οι προϋποθέσεις για το ξεπούλημα της Αγροτικής Τράπεζας, απαλλαγμένη δηλαδή από προσωπικό ώστε να διευκολυνθεί ο ιδιώτης αγοραστής. Η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου προέκυψε μετά από αγωγές των επιτυχόντων της προκήρυξης 8Κ για το ΙΚΑ, οι οποίοι έως σήμερα δεν έχουν ακόμη προσληφθεί.
Στο ΙΚΑ σήμερα υπάρχει αναγνωρισμένα τεράστια έλλειψη προσωπικού. Πιο συγκεκριμένα, στο ΙΚΑ, από τις ήδη κουρεμένες οργανικές θέσεις των 9.100 είναι καλυμμένες μόνο οι 6.500. Είναι επίσης γνωστή σε όλους η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων του οργανισμού για παροχές, συντάξεις που καθυστερούν για την έκδοσή τους από ένα έως και δύο χρόνια. Όπως επίσης, είναι πια καθεστώς η ανυπαρξία ελέγχων του ΙΚΑ σε ζητήματα ασφάλισης των εργαζομένων, ανασφάλιστης εργασίας που οργιάζει, με αποτέλεσμα τα έσοδα του ΙΚΑ να μειώνονται ανάλογα και οι εργαζόμενοι να παραδίδονται στις ορέξεις της εργοδοσίας.
Η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου προκαλεί τουλάχιστον ερωτηματικά στο τι έρχεται να εξυπηρετήσει: κρίνει ως αντισυνταγματική την νομική διάταξη (της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ) που οδήγησε τους επιτυχόντες του διαγωνισμού της Αγροτικής Τράπεζας στο ΙΚΑ (9Κ) και αποφασίζει την απόλυσή τους και από την άλλη αφήνει εκτός θετικής απόφασης πρόσληψης τους επιτυχόντες του διαγωνισμού του ΙΚΑ (8Κ)! Με μια απόφαση του Διοικητικού Εφετείου οι εργαζόμενοι του διαγωνισμού του ΙΚΑ (8Κ) και Αγροτικής (9Κ) βρίσκονται στον αέρα, όμηροι των σχεδιασμών της κυβέρνησης, που έτσι κι αλλιώς έχει δρομολογήσει την απόλυση χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων μέχρι το 2015!
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός σε τι ενέργειες θα προβεί για να:
1. Να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος της 9Κ και
2. Να προσληφθούν άμεσα οι επιτυχόντες της 8Κ για να λειτουργήσει στοιχειωδώς το ΙΚΑ και να μην ταλαιπωρούνται οι ασφαλισμένοι.

Ο βουλευτής

Χρήστος Κατσώτης
Δημοσίευση σχολίου
ΠΑΛΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ/Η ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝ. ΑΡΧΗΣ" ΕΚΛΕΙΣΕ
ΨΗΦΟΙ: ΑΠΟΛΥΤΑ ΝΑΙ: 2 (3,2%) - ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 4 (4,8%) - ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΧΙ: 51 (82,3% - ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 4 (6,5%) - ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΚΟΜΗ: 2 (3,2%).
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ: ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 8% - ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 88,8%

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΒΑΡΝΑΒΑ" ΕΚΛΕΙΣΕ.

ΨΗΦΟΙ: ΝΑΙ: 26 (84%) - ΟΧΙ:
5 (16%)

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ. ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ;" ΕΚΛΕΙΣΕ.
ΨΗΦΟΙ:
ΚΑΤΑ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2": 26 (52%)
ΥΠΕΡ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2"
: 24 (48%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ: 22 (58%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ: 16 (42%)

(βλέπε στην στήλη "ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ")