ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 225 .000 ! !

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ Ι.Κ.Α. - ΕΡΩΤΗΣΗ Κ.Κ.Ε. ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ

«Νίπτει τας χείρας της» για τις 500 απολύσεις στο ΙΚΑ

Αδιάφορα σφυρίζει η κυβέρνηση και το υπουργείο Εργασίας, ενώ επίκεινται οι απολύσεις - μετά από δικαστική απόφαση - 500 υπαλλήλων του ΙΚΑ, οι οποίοι μάλιστα είχαν προσληφθεί μετά από συμμετοχή σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ. Κάποιοι εξ αυτών είναι υπάλληλοι που προορίζονταν για την ΑΤΕ, όμως με κυβερνητική απόφαση ορίστηκε η μεταφορά τους στο ΙΚΑ. Τα παραπάνω συζητήθηκαν προχτές σε Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρ. Κατσώτης, απαιτώντας νομοθετική παρέμβαση για την άμεση επίλυση του θέματος.
Ο υφυπουργός Εργασίας Ν. Παναγιωτόπουλος επιχείρησε να αποποιηθεί των ευθυνών του, λέγοντας πως «αυτό είναι θέμα του ΙΚΑ» και πως «δεν μπορούμε να επέμβουμε στο έργο της Δικαιοσύνης» και έτσι «εμείς δεν μπορούμε να νομοθετήσουμε ενάντια σε μία απόφαση διοικητικού εφετείου». Αυτά, ενώ σε δηλώσεις του πριν από μερικές μέρες (στις 16 Νοέμβρη είχε δηλώσει στη Βουλή ότι «είναι στις προθέσεις μας νομοθετική ρύθμιση».
«Είστε Πόντιος Πιλάτος», τόνισε ανταπαντώντας ο Χρ. Κατσώτης, αναρωτώμενος: «Φταίνε οι εργαζόμενοι δηλαδή; Πήγαν στον ΑΣΕΠ περάσανε το διαγωνισμό», «η κυβέρνηση τους πήγε στο ΙΚΑ και έρχεται τώρα ένα δικαστήριο και λέει σας απολύω», προσθέτοντας πως «πιστεύω ότι η απάντησή σας δημιουργεί ανησυχία όχι μόνο στους εργαζόμενους, αλλά και σε όσους προσφεύγουν σε αυτές τις διαδικασίες». Συνέχισε λέγοντας, πώς είναι δυνατόν να λέτε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε κάποια παρέμβαση», τονίζοντας ότι «πρέπει να λυθεί τα θέμα άμεσα», αφού οι εργαζόμενοι «δεν μπορούν να είναι όμηροι» και «δεν μπορούν να πεταχτούν στο δρόμο, επειδή παρανόμησε η προηγούμενη κυβέρνηση».
Ο βουλευτής του ΚΚΕ αναφέρθηκε και στην κατάσταση που επικρατεί στο ίδρυμα, λέγοντας ότι «στο ΙΚΑ υπάρχει τεράστια έλλειψη προσωπικού» μια και «από τις 9.100 θέσεις καλύπτονται μόνο οι 6.500». Για το λόγο αυτό «υπάρχει τεράστιο πρόβλημα με τους ελέγχους» και αντίστοιχα «έλλειψη εσόδων για το ΙΚΑ». Ολοκλήρωσε την παρέμβασή του, σημειώνοντας ότι «οι εργαζόμενοι βρίσκονται στον αέρα όμηροι των σχεδιασμών της κυβέρνησης που έχει δρομολογήσει την απόλυση εκατοντάδων δημόσιων υπαλλήλων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΛΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ/Η ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝ. ΑΡΧΗΣ" ΕΚΛΕΙΣΕ
ΨΗΦΟΙ: ΑΠΟΛΥΤΑ ΝΑΙ: 2 (3,2%) - ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 4 (4,8%) - ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΧΙ: 51 (82,3% - ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 4 (6,5%) - ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΚΟΜΗ: 2 (3,2%).
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ: ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 8% - ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 88,8%

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΒΑΡΝΑΒΑ" ΕΚΛΕΙΣΕ.

ΨΗΦΟΙ: ΝΑΙ: 26 (84%) - ΟΧΙ:
5 (16%)

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ. ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ;" ΕΚΛΕΙΣΕ.
ΨΗΦΟΙ:
ΚΑΤΑ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2": 26 (52%)
ΥΠΕΡ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2"
: 24 (48%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ: 22 (58%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ: 16 (42%)

(βλέπε στην στήλη "ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ")