ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 225 .000 ! !

Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2007

ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ Τ.Ε.Δ.Κ.Ν.Α.

Πρόσφατα έγιναν οι εκλογές για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου στην Τοπική Ένωση Δήμων & Κοινοτήτων Νομού Αττικής (Τ.Ε.Δ.Κ.Ν.Α.), στις οποίες, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, επικράτησαν οι δυνάμεις προσκείμενες στην Νέα Δημοκρατία. Η Τ.Ε.Δ.Κ.Ν.Α. είναι η ισχυρότερη Ένωση, αφού εκπροσωπεί το 50% περίπου του πληθυσμού της Ελλάδας και γι΄ αυτό τα αποτελέσματα σ΄ αυτήν έχουν μεγάλη πολιτική σημασία και επηρεάζουν τις πολιτικές εξελίξεις.
Όπως ήταν, λοιπόν, αναμενόμενο, τα πολιτικά κόμματα έριξαν μεγάλο βάρος σ΄ αυτές τις εκλογές. Διαμόρφωσαν έγκαιρα το ψηφοδέλτιό τους, φρόντισαν να έχει την ευρύτερη γεωγραφική κατανομή, ανανέωσαν τα πρόσωπα και προσπάθησαν να προσελκύσουν την ψήφο των εκλεκτόρων, άσχετα με την πολιτική τους προέλευση.
Όλα τα Κόμματα; Όλα πλην του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Το ΠΑ.ΣΟ.Κ., δέσμιο στρατηγικών, πρακτικών και προσώπων που εκπροσωπούν το κακό παρελθόν του, έκανε ακριβώς τα αντίθετα.
Το ψηφοδέλτιο διαμορφώθηκε τελευταία στιγμή (την προηγούμενη των εκλογών ημέρα!), λες και δεν υπήρχαν δεκάδες (ίσως και εκατοντάδες) ενδιαφερόμενοι. Πως μπορεί κάποιος να διεκδικήσει με αξιώσεις την ψήφο 1.500 εκλεκτόρων, όταν πληροφορείται την υποψηφιότητά του τελευταία στιγμή;
Η σύνθεση του ψηφοδελτίου ήταν, για μια ακόμη φορά, αθηνοκεντρική. Αξιόλογες αυτοδιοικητικές προσωπικότητες από την Περιφέρεια Αττικής δεν προβλήθηκαν .
Ουσιαστική ανανέωση δεν υπήρξε. Τα ίδια φθαρμένα πρόσωπα είχαν τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Πρόσωπα που σηματοδοτούν την αρνητική εικόνα του ΠΑ.ΣΟ.Κ., η οποία το οδήγησε στην ήττα στις Εθνικές Εκλογές.
Ήταν φυσικό λοιπόν το συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο να απευθύνεται μόνο στους «κομματικούς πατριώτες»,οι οποίοι θα το στήριζαν, έστω και δυσανασχετώντας, χωρίς να έχει καμία δυνατότητα να διευρυνθεί και να εκφράσει σημαντικό μέρος των εκλεκτόρων.
Αυτό που προκαλεί απορία είναι πως ο Πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ., ο οποίος έχει αποδείξει ότι έχει ενστερνιστεί την αναγκαιότητα ανανέωσης προσώπων, πρακτικών και τακτικών, δεν παρενέβη σ΄ αυτήν την διαδικασία, η οποία, όπως προαναφέρθηκε ήταν κορυφαία και κρίσιμη για τις πολιτικές εξελίξεις.
Ίσως πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι μια ομάδα στελεχών (διαρθρωμένη από την κορυφή μέχρι την βάση) προωθούν την «παλινόρθωση» του καταδικασμένου στην συνείδηση του Λάου μοντέλου λειτουργίας του Κινήματος, που κύρια χαρακτηριστικά είχε την «παρεοκρατία», την προώθηση συγκεκριμένων συμφερόντων, την αναξιοκρατία. Ενός μοντέλου που απαξίωσε αρχές και ιδεολογία, έδιωξε από το Κίνημα τα υγιή στοιχεία και διαμόρφωσε την αρνητική εικόνα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην κοινωνία.
Κι ανά αυτά έγιναν στο παρελθόν, δεν είναι τραγικό να ξαναγίνονται σήμερα και να υπονομεύουν την προσπάθεια της μεγάλης πλειοψηφίας των στελεχών, των μελών και φίλων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για ριζική ανανέωση και διαμόρφωση μιας άλλης εικόνας, σύγχρονης και απαλλαγμένης από τα «βαρίδια» του παρελθόντος;
Ποιος είπε σ΄ αυτούς που χειρίσθηκαν τις εκλογές της Τ.Ε.Δ.Κ.Ν.Α. ότι στην Αυτοδιοίκηση ισχύει η εξίσωση «παλιός = ικανός»; Ποιος τους είπε ότι αυτοί που διαμόρφωσαν με τις πρακτικές τους την αρνητική εικόνα του Κινήματος μπορούν σήμερα να εμφανίζονται ως «ανανεωτές» και να πείθουν; Και βέβαια μερικές φορές το «παλιός» δεν χαρακτηρίζει μόνο τους ηλικιωμένους, αλλά και κάποιους νεώτερους, οι οποίοι αποδείχθηκαν «καλοί μαθητές» στην διαφθορά.
Επαναλήφθηκαν τα ίδια λάθη που έγιναν στις Νομαρχιακές Εκλογές, με την προώθηση – σε πολλές περιπτώσεις – ανίκανων και συνδεδεμένων με αρνητικές πρακτικές στελεχών και φυσικά ο Λαός, με το αλάθητο κριτήριο τους «αντάμειψε» ανάλογα. Το δυστύχημα είναι ότι αυτήν την «ανταμοιβή» την χρεώθηκε και το ΠΑ.ΣΟ.Κ. Την χρεώθηκαν κι αυτοί που απείχαν κι απέχουν από αυτές τις πρακτικές. Την χρεώθηκαν οι αγνοί, απλοί άνθρωποι που δεν φαντάζονται καν ότι μπορούν να συμβαίνουν στο Κόμμα τέτοια πράγματα.
Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. πρέπει να ξυπνήσει, πριν είναι πολύ αργά. Πρέπει να σπάσει το απόστημα, πριν μολύνει όλο το Κίνημα. Η ηγεσία πρέπει να αφουγκραστεί την βάση απευθείας κι όχι να παίρνει την –φιλτραρισμένη από τα κομματικά παραμάγαζα- πληροφόρηση. Τα υγιώς σκεπτόμενα στελέχη πρέπει να αντιδράσουν σήμερα και να πετάξουν έξω, όλους αυτούς που αποτελούν ντροπή για το Κίνημα. Και τους ξέρουν. Σε κάθε χώρο είναι δακτυλοδεικτούμενοι. Δεν κρύβονται άλλωστε. Είναι αυτοί που χρησιμοποιούν το ΠΑ.ΣΟ.Κ. σαν όχημα ικανοποίησης προσωπικών συμφερόντων, οικονομικών ωφελειών, πολιτικής ανάδειξης, διαμόρφωσης κυκλωμάτων «παραεξουσίας».
Επιτέλους πρέπει κάποια στιγμή, όσοι διατηρούν ακόμη κάποια ψήγματα ιδεολογίας, να πουν φτάνει πια. Να στηρίξουν ενεργά την προσπάθεια για την ουσιαστική ανανέωση του Κινήματος και να μην επιτρέψουν σε κανέναν, από δω και στο εξής, να την υπονομεύσει.
Τα «φαντάσματα του παρελθόντος» ας αποσυρθούν σιγά – σιγά στις «φωλιές» τους. Αρκετό κακό έκαναν. Αρκετά ωφελήθηκαν. Ας το αντιληφθούν. Δεν έχουν πλέον θέση στο αύριο. Γιατί το αύριο θα είναι καθαρό, είτε το θέλουν κάποιοι, είτε όχι. Γιατί το θέλει και θα το επιβάλει ο Λαός.




Trackbacks

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΛΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ/Η ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝ. ΑΡΧΗΣ" ΕΚΛΕΙΣΕ
ΨΗΦΟΙ: ΑΠΟΛΥΤΑ ΝΑΙ: 2 (3,2%) - ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 4 (4,8%) - ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΧΙ: 51 (82,3% - ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 4 (6,5%) - ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΚΟΜΗ: 2 (3,2%).
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ: ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 8% - ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 88,8%

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΒΑΡΝΑΒΑ" ΕΚΛΕΙΣΕ.

ΨΗΦΟΙ: ΝΑΙ: 26 (84%) - ΟΧΙ:
5 (16%)

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ. ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ;" ΕΚΛΕΙΣΕ.
ΨΗΦΟΙ:
ΚΑΤΑ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2": 26 (52%)
ΥΠΕΡ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2"
: 24 (48%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ: 22 (58%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ: 16 (42%)

(βλέπε στην στήλη "ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ")