ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 225 .000 ! !

Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2007

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ κ. ΔΗΜΑΡΧΕ ΚΗΦΙΣΙΑΣ

Οι άνθρωποι της Αυτοδιοίκησης στην Ανατολική Αττική το ξέραμε εδώ και χρόνια. Σε κάθε ευκαιρία το σιγοψιθύριζαν οι “παρατρεχάμενοι” της εκάστοτε εξουσίας. Το “κύκλωμα των σκουπιδιών” το έδειχνε με πράξεις. Επίσημα όμως κανείς δεν ήξερε τίποτα.

Μέχρι πρόσφατα...


Μέχρι την στιγμή που ένας “άνθρωπος της Αυτοδιοίκησης” αποκάλυψε το μυστικό. Ο Δήμαρχος Κηφισιάς και Πρόεδρος του Ενιαίου Συνδέσμου Δήμων & Κοινοτήτων Αττικής μας το είπε κατάμουτρα, μέσω δημοσιευμάτων σε τοπικές εφημερίδες.

Ναι πολίτες της Ανατολική Αττικής Εμείς δεν δεχόμαστε τα απορρίμματά σας γιατί δεν λέτε ΝΑΙ στους Χ.Υ.Τ.Α.

Ναι πολίτες της Ανατολικής Αττικής ας καείτε από τις Χωματερές σας, ας μολυνθείτε, ας πεθάνετε. Δικό σας πρόβλημα.

Ναι πολίτες της Ανατολικής Αττικής Εμείς σας επιβάλλουμε τους ΧΥ.Τ.Α.

Ναι πολίτες της Ανατολικής Αττικής Εμείς θα αποφασίσουμε για τον τόπο σας.

Το είπε και δεν ν τράπηκε.

Γιατί να ντραπεί άλλωστε. Στην Κηφισιά θα γίνουν οι Χ.Υ.Τ.Α.; Όχι βέβαια. Οι Χ.Υ.Τ.Α. είναι για την κατώτερη τάξη των χωριατών της Αττικής.

Γιατί να ντραπεί άλλωστε. Το “αφεντικό της πολυεθνικής των σκουπιδιών”, ρυθμίζει την “αγορά” προς όφελος των “μετόχων' της.

Τώρα βέβαια φταίνε κι αυτοί οι “ιθαγενείς” της Ανατολικής Αττικής,που – άκουσον, άκουσον – νομίζουν ότι δικαιούνται να έχουν λόγο σχετικά με το τι θα γίνει στον τόπο τους. Που ακόμη πιστεύουν σε κάτι ξεπερασμένες αντιλήψεις για Αυτοδιοίκηση με ουσιαστικές εξουσίες στην διαχείριση των τοπικών υποθέσεων. Μα καλά που ζουν ; Δεν έχουν ακόμη καταλάβει ποιος κάνει κουμάντο ;

Κι αυτός ο Νομάρχης Ανατολικής Αττικής. Θέλει – κι αυτός - να έχει άποψη για την Νομαρχία του. Δεν καταλαβαίνει ότι δεν είναι δική του δουλειά ; Ας ασχοληθεί με κανένα δρομάκι κι αφήσει τους “ειδικούς για τα σκουπίδια” να “λύσουν” το πρόβλημα.

Ας σοβαρευτούμε, όμως.

Ο Δήμαρχος της Κηφισιάς είπε απλώς ανοιχτά αυτό που τόσα χρόνια μας έλεγαν η εξουσία και παρατρεχάμενοί της.

Ότι δηλαδή οι μόλις εννιά “ανεξέλεγκτες χωματερές” θα παραμένουν σε λειτουργία, γιατί ο Σύνδεσμος δεν δέχεται να παίρνει τα – ελάχιστα ανάλογα με τον όγκο που συγκεντρώνει – απορρίμματα που πέφτουν σ΄ αυτές, εκβιάζοντας ανοιχτά για να προχωρήσει ο θνησιγενής, δήθεν “σχεδιασμός” διαχείρισης των απορριμμάτων της Αττικής.

Τώρα βέβαια βάζει και μια άλλη παράμετρο, που και αυτή ήταν χρόνια στην ατζέντα, αλλά ποτέ δεν είχε ομολογηθεί δημόσια. Θέλει και την διαχείριση των απορριμμάτων. Το χρήμα λοιπόν είναι το ζητούμενο.

Με λίγα λόγια ο Σύνδεσμος ο οποίος ΕΙΝΑΙ Ο ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ για το σημερινό αδιέξοδο στην διαχείριση των απορριμμάτων των μελών του, παρ΄ ότι διαχειρίσθηκε δισεκατομμύρια δραχμές κατά το παρελθόν, θέλει:

Να λύσει το πρόβλημά των μελών σε περιοχές έξω από τα όριά του.

Να καθορίσει αυτός τον τρόπο διαχείρισης.

Να διαχειρισθεί αυτός το οικονομικό πακέτο.

Και μέχρι να γίνει αυτό και για να πετύχει τον στόχο του:

Εκβιάζει ωμά την Αυτοδιοίκηση Α΄ και Β΄ Βαθμού της Ανατολικής Αττικής

Συκοφαντεί για δήθεν ανευθυνότητα και ανικανότητα τους εκλεγμένους τοπικούς άρχοντες.

Παραπληροφορεί την κοινή γνώμη για τα δήθεν επιτεύγματά του στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Απειλεί για δήθεν συνέπειες.

Γελοιοποιεί κάθε έννοια Δημοκρατίας.

Ο κ. Δήμαρχος Κηφισιάς, λοιπόν, δεν κάνει τίποτα άλλο παρά να υπηρετεί αυτόν τον σχεδιασμό.

Την ευθύνη ,όμως, την έχει η Κεντρική Εξουσία που κρύβεται πίσω από τον αμαρτωλό Σύνδεσμο και τους έκαστοτε εκφραστές τους που δέχονται να παίξουν τον ρόλο του εκβιαστή και υβριστή.

Ας αναλάβουν, επιτέλους, τις ευθύνες τους. Ας ανοίξουν τα μάτια και τα αυτιά τους στην σύγχρονη αντιμετώπιση του προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων. Ας ακούσουν τι λένε τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της Χώρας (Πολυτεχνείο Κρήτης κ.λ.π.), οι μεγάλοι Επιστημονικοί Φορείς (Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, Πανελλήνιος Σύλλογος Αρχιτεκτόνων κ.α.). Ας δουν τι κάνουν οι “κουτόφραγκοι” . Και μην μας πουν ότι αυτοί τα εργοστάσια τα έχουν μέσα στις πόλεις τους. Γιατί αυτό λέμε κι εμείς “κάντε τα μέσα στις πόλεις σας”.

Επιτέλους ας τολμήσουν.

Μέχρι τότε, σ΄ αυτήν εδώ την γωνιά της Αττικής, κάποιοι “ξεροκέφαλοι Αρβανίτες” θα φυλάνε Θερμοπύλες. Θα αγωνίζονται όχι μόνο για τον τόπο τους, αλλά για την επιβίωση όλης της Αττικής. Θα υπερασπίζονται τον Νομάρχη, τους Δήμαρχους και Κοινοτάρχες που επέλεξαν και θα απαντάνε με πράξεις στους κάθε μορφής εκβιαστές.

Περιμένουν όμως και από τα Συλλογικά Όργανα της Αυτοδιοίκησης να καταδικάσουν απερίφραστα αυτές τις προκλητικές δηλώσεις. Να πάψουν να παριστάνουν τον Πόντιο Πιλάτο και -από πίσω - να τρίβουν τα χέρια τους που κάποιοι προωθούν τον δήθεν σχεδιασμό με τόση θέρμη

Κύριε Δήμαρχε Κηφισιάς.

Τους ανθρώπους της Ανατολικής Αττικής δεν θα τους φοβίσεις. Όπως κάνουν εδώ και τόσα χρόνια, θα συνεχίζουν να αγωνίζονται. Και – είναι βέβαιο – θα νικήσουν.

Όσο για εσάς... Για καλό και για κακό ψάξτε από τώρα ένα καλό σημείο στην Κηφισιά για κάνετε τον Χ.Υ.Τ.Α. που οραματιζόσαστε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΛΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ/Η ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝ. ΑΡΧΗΣ" ΕΚΛΕΙΣΕ
ΨΗΦΟΙ: ΑΠΟΛΥΤΑ ΝΑΙ: 2 (3,2%) - ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 4 (4,8%) - ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΧΙ: 51 (82,3% - ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 4 (6,5%) - ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΚΟΜΗ: 2 (3,2%).
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ: ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 8% - ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 88,8%

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΒΑΡΝΑΒΑ" ΕΚΛΕΙΣΕ.

ΨΗΦΟΙ: ΝΑΙ: 26 (84%) - ΟΧΙ:
5 (16%)

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ. ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ;" ΕΚΛΕΙΣΕ.
ΨΗΦΟΙ:
ΚΑΤΑ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2": 26 (52%)
ΥΠΕΡ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2"
: 24 (48%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ: 22 (58%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ: 16 (42%)

(βλέπε στην στήλη "ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ")