ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 225 .000 ! !

Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΑΤΣΑΡΟΥ


Αγαπητοί συνδημότες του ενοποιημένου Δήμου Μαραθώνα,

Πριν τρεις μήνες είχα ανακοινώσει το ενδιαφέρον μου για τη διεκδίκηση του αξιώματος του Δημάρχου στο νέο Δήμο Μαραθώνα. Πεποίθηση μου ήταν πως μια ανεξάρτητη και ακηδεμόνευτη υποψηφιότητα θα μπορούσε να απεγκλωβίσει τις υγιείς δυνάμεις της περιοχής, να δημιουργήσει μια μεγάλη κοινωνική συμμαχία, να επιβάλλει τις προϋποθέσεις για μια νέα πορεία στα δημοτικά πράγματα, να πάει τον τόπο μπροστά.

Δυστυχώς, το σημερινό σκηνικό, οι κομματικές παρεμβάσεις, το κατεστημένο και οι τοπικές ομάδες που διαχειρίζονται εδώ και δεκαετίες τα κοινά στην περιοχή μας, μπλοκάρουν τη δημιουργία προϋποθέσεων για μια ουσιαστική αλλαγή, για μια νέα δυναμική αρχή για ελπίδα και προοπτική. Είμαστε μάρτυρες μιας προσπάθειας χειραγώγησης της τοπικής κοινωνίας που καλείται να διαλέξει η τη μίζερη διαχείριση του σήμερα η την επιστροφή στο μακρινό παρελθόν.
Κάθε προσπάθεια μας για δημιουργία μιας μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας δεν είχε αποτέλεσμα.

Για τους λόγους αυτούς αποφάσισα να αποσύρω την υποψηφιότητα μου από τις δημοτικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου. Να μη συμμετέχω σε μια διαδικασία φθοράς που εκ των πραγμάτων θα οδηγήσει σε άλλη μια χαμένη τετραετία για τον τόπο μας.

Προσωπικά, ποτέ δεν επεδίωξα σίγουρες καρέκλες, συνεργασίες χωρίς αρχές η συμμαχίες που προσθέτουν ψήφους και αφαιρούν αξιοπρέπεια. Πορεύτηκα πάντα με γνώμονα την ανιδιοτελή προσφορά για το κοινό καλό.

Είμαι και παραμένω ενεργός πολίτης. Δηλώνω παρών με τους όρους των πολιτών και όχι των πολιτικών. Η μη συμμετοχή μου στις εκλογές δε σημαίνει ότι θα πάψω να παρακολουθώ τα κοινά. Αποτελεί μια στάση ευθύνης απέναντι στους συμπολίτες μου που εξακολουθούν να ελπίζουν, να αντιστέκονται, να πιστεύουν ότι αξίζουμε ένα καλύτερο μέλλον. Το οφείλω σε όλους που μπορούμε να κοιταζόμαστε στα μάτια, που μιλάμε με εντιμότητα και ειλικρίνεια την ίδια γλώσσα και βαδίσαμε ως εδώ τον ίδιο δύσκολο δρόμο.
                                                                  
                                                                       Χρήστος Κατσαρός   

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

άλλο θεατής και άλλο ενεργός πολίτης

Unknown είπε...

ΣΥΜΦΩΝΩ. ΗΜΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΑΠΟ ΟΠΟΙΑ ΕΠΑΛΞΗ ΠΡΟΚΥΨΕΙ. ΚΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΣΥΕΝΧΙΣΩ ΝΑ ΚΑΝΩ

ΠΑΛΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ/Η ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝ. ΑΡΧΗΣ" ΕΚΛΕΙΣΕ
ΨΗΦΟΙ: ΑΠΟΛΥΤΑ ΝΑΙ: 2 (3,2%) - ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 4 (4,8%) - ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΧΙ: 51 (82,3% - ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 4 (6,5%) - ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΚΟΜΗ: 2 (3,2%).
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ: ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 8% - ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 88,8%

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΒΑΡΝΑΒΑ" ΕΚΛΕΙΣΕ.

ΨΗΦΟΙ: ΝΑΙ: 26 (84%) - ΟΧΙ:
5 (16%)

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ. ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ;" ΕΚΛΕΙΣΕ.
ΨΗΦΟΙ:
ΚΑΤΑ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2": 26 (52%)
ΥΠΕΡ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2"
: 24 (48%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ: 22 (58%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ: 16 (42%)

(βλέπε στην στήλη "ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ")