ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 225 .000 ! !

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΥΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ. ΝΕΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ!

  • ρεπορτάζ Γιώργος Κόλλιας
Σήμερα Παρασκευή 16 Μάρτη 2012 εκδικάστηκαν οι αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων κατά του ΧΥΤΑ Γραμματικού, που είχαν υποβάλλει ο Δήμος Μαραθώνα και πολίτες του Γραμματικού, με την στήριξη της Επιτροπής Αγώνα Γραμματικού Κατά των ΧΥΤΑ. Να θυμίσουμε ότι η πρώτη δίκη ασφαλιστικών μέτρων των κατοίκων και της Επιτροπής Αγώνα είχε διεξαχθεί την 28 Φεβρουαρίου 2012 και αναβλήθηκε για τις 16 Μαρτίου, ενώ παράλληλα το Δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα για αναστολή (διακοπή) των εργασιών μέχρι την εκδίκαση των αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων.
Κατά την σημερινή συνεδρίαση υπεβλήθη το αίτημα και από τις δύο πλευρές για αναβολή, λόγω της αποχής των δικηγόρων, το οποίο έγινε δεκτό από το Δικαστήριο ορίζοντας ως ημερομηνία εκδίκασης την 21η  Μαΐου 2012.
Παράλληλα υπεβλήθη αίτημα από την πλευρά μας για συνέχιση της αναστολής των εργασιών, μέχρι την νέα εκδίκαση. 

Η αντίδικη πλευρά προσπάθησε να πείσει το Δικαστήριο ότι ενδεχόμενη συνέχιση των εργασιών θα προκαλέσει τεράστια ζημιά στο έργο, με έωλα επιχειρήματα και με επίκληση των εγγράφων που είχε αποστείλει η ανάδοχος Κοινοπραξία (η οποία σημειωτέον ήταν διάδικος) στο Δημόσιο, διεκδικώντας αποζημιώσεις (!). Ακόμη επέμειναν ότι το Πόρισμα των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος δεν είναι… Πόρισμα, αλλά «ενδιάμεση Έκθεση» και κατά συνέπεια μπορεί να ανατραπεί. Τέλος επέμειναν στην … μη ύπαρξη των διαπιστωμένων ρεμάτων. 
Η πλευρά μας εκπροσωπήθηκε από τους δικηγόρους κ.κ. Μπάλια, Μπούρμπο, Παπακωνσταντίνου, ενώ παρέμβαση έκανε και ο κ. Χατζηγιάννης. Τα επιχειρήματα που με σαφήνεια διατύπωσαν οι νομικοί εκπρόσωποι του Δήμου και των κατοίκων έπεισαν το Δικαστήριο, το οποίο αποφάσισε την συνέχιση της αναστολής (διακοπής) των εργασιών μέχρι την εκδίκαση των αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων. 
Όπως τόνισαν οι νομικοί μας εκπρόσωποι: 
  • Αφού υπάρχουν βάσιμες πιθανότητες θετικής, για τους κατοίκους του Γραμματικού, κατάληξης της δίκης, δεν μπορεί να συνεχίζεται το έργο. 
  • Όποιο όνομα κι αν δοθεί στο Πόρισμα – Έκθεση των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, δεν αναιρεί την ουσία του, αφού επιβεβαιώνει την ύπαρξη των ρεμάτων και των λοιπών διαστρεβλώσεων της πραγματικότητας από την Περιβαλλοντική Μελέτη του έργου. 
  • Η τυχόν συνέχιση ενός – διαπιστωμένα πια- λαθεμένου έργου, δημιουργεί κινδύνους για το περιβάλλον και την υγεία και σωματική ακεραιότητα των πολιτών του Γραμματικού. 
Στην δίκη έδωσαν δυναμικό παρών πάρα πολλοί πολίτες του Γραμματικού και της ευρύτερης περιοχής, οι οποίοι άκουγαν με αγανάκτηση του νομικούς εκπροσώπους της Κοινοπραξίας της Περιφέρειας και του Ελληνικού Δημοσίου, να χρησιμοποιούν ψευδή επιχειρήματα και να αναφέρονται σε ανακριβείς περιγραφές της κατάστασης της περιοχής και του έργου, κάτι που οι ίδιοι γνωρίζουν πολύ καλά ζώντας στην περιοχή και έχοντας σαφέστατη εικόνα της πραγματικότητας. 
Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους ήταν ο κ. Χουντής, ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος είχε κληθεί ως μάρτυρα από την Επιτροπή Αγώνα, ο Δημοτικός Σύμβουλος Μαραθώνα Νίκος Χρυσίνας, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Γραμματικού Γιώργος Κοροβέσης, ο πάντα ενεργός αγωνιστής Δημήτρης Δαμάσκος και ο πρώην Πρόεδρος της Κοινότητας Βαρνάβα Γιώργος Κόλλιας
Το επόμενο ραντεβού όλων μας είναι η δίκη της 21 Μαΐου 2012
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ 


3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γιώργη, όταν υπάρχει ο δικηγόρος ο Παπακωνσταντίνου που τους "τάπωσε" όλους, να θυμάσαι ότι ο ΧΥΤΑ δεν θα γίνει... Ήσουν εκεί και ξέρεις τι λέω...

Unknown είπε...

Η εκτίμησή μου στο πρόσωπο του κ. Παπακωνσταντίνου είναι δεδομένη και σίγουρα η συμβολή του θα είναι καθοριστική. Δεν πρέπει να υποτιμάμε, όμως και την συμβολή των άλλων.
Επιμένω και θα επιμένω στην ΕΝΩΤΙΚΗ αντιμετώπιση του προβλήματος.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ σωστή η θέση του κ. Κόλλια!

ΠΑΛΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ/Η ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝ. ΑΡΧΗΣ" ΕΚΛΕΙΣΕ
ΨΗΦΟΙ: ΑΠΟΛΥΤΑ ΝΑΙ: 2 (3,2%) - ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 4 (4,8%) - ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΧΙ: 51 (82,3% - ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 4 (6,5%) - ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΚΟΜΗ: 2 (3,2%).
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ: ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 8% - ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 88,8%

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΒΑΡΝΑΒΑ" ΕΚΛΕΙΣΕ.

ΨΗΦΟΙ: ΝΑΙ: 26 (84%) - ΟΧΙ:
5 (16%)

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ. ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ;" ΕΚΛΕΙΣΕ.
ΨΗΦΟΙ:
ΚΑΤΑ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2": 26 (52%)
ΥΠΕΡ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2"
: 24 (48%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ: 22 (58%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ: 16 (42%)

(βλέπε στην στήλη "ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ")