ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 225 .000 ! !

Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΥ Χ.Υ.Τ.Α. ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ


ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ

Ο Δήμος Μαραθώνος έχει κατ’ επανάληψη διατυπώσει την αντίθεσή του στην επιχειρούμενη κατασκευή του Χ.Υ.Τ.Α. Γραμματικού. Για τον λόγο αυτό έχει προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, αλλά και στα τακτικά πολιτικά δικαστήρια, προσβάλλοντας κάθε απόφαση της κεντρικής Διοίκησης που αφορά την αδειοδότηση του έργου, έχοντας την ακλόνητη πεποίθηση ότι η συγκεκριμένη χωροθέτηση του Χ.Υ.Τ.Α. Βορειονατολικής Αττικής είναι παντελώς εσφαλμένη και δημιουργεί σοβαρούς κινδύνους για το περιβάλλον της ευρύτερης περιοχής και την υγεία των κατοίκων του Δήμου μας. Η πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας 4357/2011, που εκδόθηκε για το ζήτημα αυτό, άφησε σημαντικά περιθώρια για την επανεξέταση της χωροθέτησης του έργου αν αποδειχθεί η τεχνική ακαταλληλότητα της έκτασης που έχει επιλεγεί στη θέση «Μαύρο Βουνό» Γραμματικού.
Κατόπιν της πρόσφατης Έκθεσης Ελέγχου της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, από την οποία προέκυψε κατά τρόπο σαφή η ύπαρξη ρεμάτων στον χώρο όπου κατασκευάζεται ο Χ.Υ.Τ.Α. και η ακαταλληλότητα των εδαφών για τη χρήση αυτή, ο Δήμος μας εξουσιοδότησε τον Δικηγόρο Αθηνών Δρ. Απόστολο Παπακωνσταντίνου και την ειδικευμένη στα αντικείμενα αυτά Δικηγορική Εταιρεία του (Απ. Παπακωνσταντίνου – Γ. Κατρούγκαλος – Ν. Χλέπας και Συνεργάτες) προκειμένου να υποβάλουν τεκμηριωμένη αίτηση προς τη Διοίκηση για την ανάκληση των περιβαλλοντικών αδειοδοτήσεων και στη συνέχεια να προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας εφόσον η Διοίκηση δεν ικανοποιήσει το εν λόγω αίτημά μας. Η αίτηση αυτή έχει ήδη κατατεθεί στους αρμόδιους Υπουργούς και αναμένεται η απάντησή τους. Επίσης, έδωσε την εντολή στον ανωτέρω έγκριτο νομικό να υποβάλει καταγγελία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενόψει των νέων αυτών δεδομένων που προέκυψαν. Συγχρόνως, ο Δήμος μας υπέβαλε, δια του κ. Απ. Παπακωνσταντίνου, στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου και εμπλεκομένου στη διαδικασία χωροθέτησης και περιβαλλοντικής αδειοδότησης του Χ.Υ.Τ.Α., καλώντας τον να ασκήσει ποινικές διώξεις. Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι στη δικάσιμο της 16ης Μαρτίου 2012 πρόκειται να συζητηθεί στο Πρωτοδικείο Αθηνών η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που άσκησε ο Δήμος μας προκειμένου να διακοπούν, έστω προσωρινά, οι εργασίες στον χώρο του Χ.Υ.Τ.Α.
Ο Δήμος μας, έχοντας πλήρη επίγνωση των ευθυνών του και της σοβαρότητας του προβλήματος, καλεί τους κατοίκους του να ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ την καταγγελία που θα σταλεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, διατρανώνοντας έτσι το δίκαιο αίτημά μας να μη συντελεστεί το περιβαλλοντικό αυτό έγκλημα, το οποίο θα πληρώσουν ακριβά και οι επόμενες γενιές. Οι υπογραφές θα σταλούν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, συμβάλλοντας στην καλύτερη κατανόηση εκ μέρους της του μεγέθους και της σημασίας του προβλήματος. Με την οργανωτική ευθύνη του Δημοτικού Συμβούλου κ. Νίκου Χρυσίνα, θα συλλέγονται από την Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012 έως την Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012 υπογραφές στα Δημοτικά Καταστήματα της Νέας Μάκρης και του Μαραθώνα, καθώς και στα Κοινοτικά Καταστήματα του Γραμματικού και του Βαρνάβα.
Καλούμε τους συμπολίτες μας να συμπορευτούν στον δίκαιο αγώνα μας και να συμβάλλουν αλληλέγγυα και έμπρακτα σε αυτόν.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ
ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΛΟΥΙΖΟΣ

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κάπως αργά ξύπνησαν οι κύριοι κύριοι του Δήμου σε νομίζεις Γιώργο?

Ανώνυμος είπε...

Κάπως αργά ξύπνησαν οι κύριοι κύριοι του Δήμου σε νομίζεις Γιώργο?

Unknown είπε...

Δεν θα διαφωνήσω μαζί σου. Από την άλλη.... "κάλιο αργά παρά ποτέ".

ΠΑΛΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ/Η ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝ. ΑΡΧΗΣ" ΕΚΛΕΙΣΕ
ΨΗΦΟΙ: ΑΠΟΛΥΤΑ ΝΑΙ: 2 (3,2%) - ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 4 (4,8%) - ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΧΙ: 51 (82,3% - ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 4 (6,5%) - ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΚΟΜΗ: 2 (3,2%).
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ: ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 8% - ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 88,8%

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΒΑΡΝΑΒΑ" ΕΚΛΕΙΣΕ.

ΨΗΦΟΙ: ΝΑΙ: 26 (84%) - ΟΧΙ:
5 (16%)

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ. ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ;" ΕΚΛΕΙΣΕ.
ΨΗΦΟΙ:
ΚΑΤΑ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2": 26 (52%)
ΥΠΕΡ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2"
: 24 (48%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ: 22 (58%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ: 16 (42%)

(βλέπε στην στήλη "ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ")