ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 225 .000 ! !

Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ, "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ" ΚΙ ΕΝΑ ΣΟΒΑΡΟ ΛΑΘΟΣ (ΜΟΥ)

  • γράφει ο Γιώργος Κόλλιας

Σε προηγούμενη ανάρτησή μου με τίτλο "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ" ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ , αναφέρθηκα στην εκλογική κάθοδο του Κινήματος "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ". Η άποψή μου ήταν αρνητική, θεωρώντας την συγκεκριμένη ενέργεια "κεφαλαιοποίηση" των αγώνων και επιμένω σ΄ αυτήν.
Έκανα, όμως, ένα σημαντικό λάθος, που οφείλεται στην άγνοιά μου για τις εξελίξεις στον χώρο της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.
Θεώρησα ότι οι συμμετέχοντες στο Κίνημα "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ" εξακολουθούσαν να είναι μέλη του ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ Ε.Ε.Κ., κάτι που, όμως δεν συμβαίνει.
Δύο σχόλια έγιναν στην συγκεκριμένη ανάρτηση με τα οποία, οι αποστολείς ζητούν αποκατάσταση.
Ανακαλώ, λοιπόν, την σχετική κατηγορία και κατεβάζω την ανάρτηση, γιατί αυτό επιβάλλουν οι κανόνες της ηθικής, που τηρεί απαρέγκλιτα τούτο το blog κι όχι γιατί οι αποστολείς  των σχολίων "απαίτησαν" την αποκατάσταση με όχι και τόσο κόσμιο τρόπο.
Δημοσιεύω παρακάτω την συγκεκριμένη ανάρτηση, τα σχόλια και την δική μου απάντηση.


ΤΟ ΑΡΧΙΚΟ ΑΡΘΡΟ


Συμμετείχα στο κίνημα "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΔΙΟΔΙΑ" από την αρχή. Ως κάτοικος της Βόρειας Αττικής ήμουν μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Βόρειας Αττικής Ενάντια στα Διόδια . Δεν με ενδιέφεραν οι κομματικές εντάξεις των συναγωνιστών, σημασία για μένα είχε ο κοινός αγώνας ενάντια στο ξεπούλημα των εθνικών μας δρόμων και την οικονομική αφαίμαξη των κατοίκων της Βόρειας Αττικής.
Ποτέ οι συνεδριάσεις μας δεν ήσαν ανέφελες κι ήταν φυσικό. Άνθρωποι με διαφορετικές διαδρομές συναντήθηκαν με έναν κοινό στόχο, κουβαλώντας, ο καθένας, τις απόψεις του, την ιδεολογία του, τις αρχές του. Τα καταφέραμε, όμως, για πολύ μεγάλο διάστημα να έχουμε κοινή περπατησιά και να συσπειρώσουμε χιλιάδες πολίτες.
Μεγάλες κινητοποιήσεις, δικαστικές διαδικασίες (που ακόμη συνεχίζονται), δημοσιοποίηση του ζητήματος, ενεργοποίηση και συνειδητοποίηση των πολιτών, ήσαν μερικά από τα επιτεύγματα αυτής της ενωτικής δράσης.
Μετά ήρθε η διάσπαση του κινήματος. Οι "επαναστατικές δυνάμεις" ακολούθησαν δική τους πορεία. "Επέκτειναν" το κίνημα σε "δεν πληρώνω τα Νοσοκομεία", "δεν πληρώνω την ΔΕΗ" και πολλά άλλα "δεν πληρώνω". Δικαίωμά τους.
Σήμερα με απογοήτευση διαπιστώνω ότι κατεβαίνουν στις εκλογές κεφαλαιοποιώντας τον αγώνα. Δεν αμφισβητώ την αγωνιστική τους δράση. Αγωνίστηκαν και αγωνίζονται δυναμικά. Εκτιμώ τα όσα έκαναν. Αλλά...
Αλλά δεν τα έκαναν μόνοι τους. Πρωτοπορία ναι, αλλά η συμμετοχή των πολιτών έφεραν τα όποια αποτελέσματα. Κι αυτοί οι πολίτες δεν συμμετείχαν για να φτιάξουν νέους πολιτικούς, αλλά για για αντιμετωπίσουν ένα μεγάλο πρόβλημά τους.
Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί αυτούς τους ανθρώπους, για να κάνει πολιτική. 
Δεν με ενδιαφέρει η πλευρά του πολιτικού φάσματος στην οποία ανήκουν. Με εξοργίζει η εκμετάλλευση. 
Καλή επιτυχία στις εκλογές φίλοι του Εργατικού Επαναστατικού Κόμματος, αλλά με το όνομά σας. Αφήστε την ταμπέλα "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ" στους απλούς αγωνιστές, δεν είναι ιδιοκτησία σας.

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΧΟΛΙΟ

Κυριε Κολλια κανετε λαθος και πρεπει επειγοντως να ανασκευασετε, το ΕΕΚ εκτος οτι θα κατεβει αυτονομα στις εκλογες (αρα αφου κατεβαινει αυτονομα γιατι να στηριξει αλλο ψηφοδελτιο) εχει διαχωριστει απο την συγκεκριμενη ομαδα δεν πληρωνω εδω και καιρο , δεν εχει καμια μα καμια απολυτως σχεση . Συμφωνει οτι υπαρχει εκμεταλλευση του δεν πληρωνω οπως γινετε απο την συγκεκριμενη ομαδα που προσπαθει να καπελωσει ολο το κινημα . Μαλιστα μελη του ΕΕΚ εχουν φαει ξυλο απο τον γνωστο παραγοντα - αριβιστα που δυστυχως περασε καποτε απο εκει.
δες και εδω περα


αυτα , και ελπιζω να ανασκευασετε διαφορετικα θα ριχνετε λασπη.

ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΧΟΛΙΟ

κυριε Κολλια. Δυστυχως εισαστε τελειως ανενημερωτος . Θα σας παρακαλουσαμε πριν παρετε θεση για καποια πραγματα να ενημερωθειτε. Πραγματι, ειναι γνωστο αλλωστε και δεν το κρυβαμε, μελη μας υπηρξαν για ενα διαστημα μελη του συγκεκριμενου κομματος οπως και αλλων κομματων. Για διαφορους λογους που δεν ειναι θεμα του παροντος σχολιου να τους αναλυσαμε, αποχωρησαμε εδω και παρα πολλους μηνες απο την συγκεκριμενη οργανωση, οταν προσπαθησαν να βαλουν μικροκομματικα καπελα στο κινημα μας. Σταματηστε παρακαλουμε να ασχολειστε μαζι μας, οπως εχετε απο καιρο παψει να ασχολειστε και με τα διοδια. Εξ αλλου ενας παλιος και εμπειρος πολιτικος σαν και εσας θα οφειλε να ειναι πιο ενημερωμενος και πιο προσεκτικος στους χαρακτηρισμους του.

Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ
Αγαπητοί φίλοι
Όντως δεν ήμουν ενημερωμένος και λυπάμαι γι΄ αυτό, παρ΄ ότι δεν θα ήμουν ίσως υποχρεωμένος να γνωρίζω τις μετακινήσεις στους διάφορους πολιτικούς χώρους. Γι΄ αυτό, άλλωστε, αποκαθιστώ άμεσα την πραγματικότητα και το κάνω όχι για να μην κατηγορηθώ από τους φίλους του Ε.Ε.Κ. ότι ρίχνω λάσπη. Αλλά γιατί, φίλοι μου, λάσπη δεν έριξα ποτέ μέχρι τώρα, παρ΄ όλο ότι έχω δεχθεί πολλές φορές.
Όσο για το σχόλιο των φίλων των "ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ" έχω να πω ότι διακρίνω μια επιθετικότητα και ειρωνεία. Κατ΄ αρχήν φίλοι μου  δεν θα πάψω να ασχολούμαι μαζί σας, όπως δεν θα πάψω να ασχολούμαι με όλους όσους εμπλέκονται στα κοινά -ιδιαίτερα όταν μάλιστα κατέρχονται στις εκλογές- γιατί αυτός είναι ο ρόλος των κοινωνικών blogs. Δεν μπορείτε λοιπόν να το απαγορεύσετε αυτό.
Χαρακτηρισμούς δεν έκανα, τον αντίθετο μάλιστα, αναγνώρισα τον αγώνα σας. Απλά θέση εξέφρασα, κάτι που αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμά μου, όπως αποτελεί δικαίωμα του κάθε πολίτη. Και η θέση είτε αρέσει, είτε όχι, δεν αλλάζει.
Δεν θέλω να σχολιάσω την φράση "όπως έχετε από καιρό πάψει να ασχολείστε και με τα διόδια". Όχι γιατί δεν έχω απάντηση. Αλλά γιατί, εγώ τουλάχιστον, θα συνεχίσω να σέβομαι το Κίνημα ενάντια στα διόδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΛΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ/Η ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝ. ΑΡΧΗΣ" ΕΚΛΕΙΣΕ
ΨΗΦΟΙ: ΑΠΟΛΥΤΑ ΝΑΙ: 2 (3,2%) - ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 4 (4,8%) - ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΧΙ: 51 (82,3% - ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 4 (6,5%) - ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΚΟΜΗ: 2 (3,2%).
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ: ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 8% - ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 88,8%

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΒΑΡΝΑΒΑ" ΕΚΛΕΙΣΕ.

ΨΗΦΟΙ: ΝΑΙ: 26 (84%) - ΟΧΙ:
5 (16%)

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ. ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ;" ΕΚΛΕΙΣΕ.
ΨΗΦΟΙ:
ΚΑΤΑ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2": 26 (52%)
ΥΠΕΡ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2"
: 24 (48%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ: 22 (58%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ: 16 (42%)

(βλέπε στην στήλη "ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ")