ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 225 .000 ! !

Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙΟΥ. ΑΠΑΞΙΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ.

  • γράφει ο Γιώργος Κόλλιας

Το Κέντρο Υγείας Καπανδριτίου απετέλεσε για πολλά χρόνια χώρος παροχής πρωτοβάθμιας υγείας για τους κατοίκους μιας πολύ μεγάλης περιοχής από την Αυλώνα μέχρι τις Αφίδνες. Ένα κτίριο κόσμημα, κάλυψε πραγματικές ανάγκες και εμπέδωσε ένα αίσθημα ασφάλειας σε πολίτες που είχαν δύσκολη πρόσβαση στο σύστημα υγείας.
Τα τελευταία χρόνια, όμως, το Κέντρο Υγείας Καπανδριτίου οδηγείται σε μαρασμό. Οι υποδομές του απαξιώνονται, γιατροί λείπουν, αλλά το σοβαρότερο είναι η απαξίωση του από το ίδιο το προσωπικό του.
Ένα περιστατικό που συνέβη πρόσφατα δείχνει με τον πιο αδρό τρόπο την απαξιωτική συμπεριφορά τόσο του προσωπικού του, όσο και των διοικούντων.
Συγκεκριμένα μαθητή Λυκείου είχε κλείσει ραντεβού με το ωτορινολαρυγγολόγο στις 9.30΄ το πρωί. Βρισκόταν στο Κέντρο Υγείας από τις 9.00΄ αλλά...ο γιατρός πουθενά. Ούτε στις 9.30΄ εμφανίσθηκε ο γιατρός, ούτε στις 10.00΄!
Σε ερώτηση προς δύο εργαζόμενους που... κάπνιζαν αρειμανίως, να θα έρθει τελικά ο γιατρός ως απάντηση δόθηκε ένα αδιάφορο σήκωμα των ώμων κι ότι αυτοί δεν φταίνε. Πάλι καλά που σε παρατήρηση για το κάπνισμα παραδέχθηκαν ότι ήταν λάθος τους.  
Η ώρα είχε πάει ήδη 10.10΄, ο μαθητής έχανε ήδη την δεύτερη μαθητική ώρα και σε ερώτηση προς τον Διευθυντή, δόθηκε η απάντηση ότι "ο γιατρός είχε πάει σε κηδεία".
Στον χώρο ανέμεναν πάνω από 10 ασθενείς που... είχαν κλείσει ραντεβού, επικρατούσε εκνευρισμός και ο Διευθυντής εμφανίσθηκε στον χώρο αναμονής για να ενημερώσει ότι ο γιατρός χειρουργούσε όλο το βράδυ στο Νοσοκομείο "Αγία Όλγα" και δεν μπορούσε να έρθει. Ήταν φανερό ότι "κηδεία" δεν υπήρχε!
 Όμως ο Διευθυντής το πήγε και πάρα πέρα. "Το Κέντρο Υγείας" θα κλείσει", είπε, "γιατί οι γιατροί δεν πληρώνονται"! Κι όσο για τους καπνίζοντες υπαλλήλους "τι να κάνω;" είπε.
Φυσικά οι ασθενείς έφυγαν αγανακτισμένοι.
Η κατάσταση έχει πλέον ξεφύγει τελείως. Δεν έχει κανένας το δικαίωμα - και πολύ περισσότερο ο...Διευθυντής- να κάνει πολιτική μέσα από το Κέντρο Υγείας. Αν "οι γιατροί δεν πληρώνονται" οφείλουν να το καταγγείλουν, να αντιδράσουν, να απεργήσουν, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να μεταφέρουν το πρόβλημά τους στους ασθενείς. Οφείλουν, αν αισθάνονται την ευθύνη τους και αν θέλουν να τιμήσουν τον όρκο τους (τι λέω τώρα!) να σταθούν δίπλα στους ασθενείς. Αλλιώς ας παραιτηθούν. Ίσως υπάρχουν άλλοι άνεργοι γιατροί που μπορούν να προσφέρουν.
Κάνουμε έκκληση στον Δήμο Ωρωπού να επιληφθεί του προβλήματος λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Καπανδριτίου. Το οφείλει απέναντι στους δημότες του, αλλά και τους πολίτες της ευρύτερης περιοχής που εξυπηρετούνται από το συγκεκριμένο Κέντρο Υγείας.
Το ίδιο ζητούμε και από το Υπουργείο Υγείας. Μέσα στην πρωτοφανή οικονομική κρίση και την εξαθλίωση των εργαζομένων, ας διατηρηθεί τουλάχιστον μια κοινωνική υποδομή που έχει να κάνει άμεσα με την υγεία τους. Αν, βέβαια, εννοεί ο κ. Υπουργός τα όσα λέει για την διατήρηση των θεσμών υγείας!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΧΑΡΑ ΣΤΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΣΟΥ ΝΑ ΠΑΛΕΥΕΙΣ ΑΚΟΜΗ ΚΟΛΛΙΑ

ΠΑΛΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ/Η ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝ. ΑΡΧΗΣ" ΕΚΛΕΙΣΕ
ΨΗΦΟΙ: ΑΠΟΛΥΤΑ ΝΑΙ: 2 (3,2%) - ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 4 (4,8%) - ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΧΙ: 51 (82,3% - ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 4 (6,5%) - ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΚΟΜΗ: 2 (3,2%).
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ: ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 8% - ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 88,8%

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΒΑΡΝΑΒΑ" ΕΚΛΕΙΣΕ.

ΨΗΦΟΙ: ΝΑΙ: 26 (84%) - ΟΧΙ:
5 (16%)

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ. ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ;" ΕΚΛΕΙΣΕ.
ΨΗΦΟΙ:
ΚΑΤΑ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2": 26 (52%)
ΥΠΕΡ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2"
: 24 (48%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ: 22 (58%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ: 16 (42%)

(βλέπε στην στήλη "ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ")